Geçen sene etkinlikten @Atilgan dan
gelen haşlamalık kırmızı mısır Tatlı Mısır "Soltera Morado".
Kaç yıldır hem haşlayıp hem de közleyebileceğimiz mısır arıyorduk, epey çeşit denedik ama istediğimiz gibi bulamadık maalesef. Etkinlikten gelen minik darılar lezzet açısından bir numaraydı ama küçük
sen yiyeceksin ben yiyecem diye başında kavga mı edelim. Çapraz tozlaşma olasılığı yüksek olduğu için çeşit sayısını mümkün olduğunca azaltmak gerek. Sonuçta çeşidi ikiye indireceğim seneye, biri resimdeki kırmızı olan, diğeri de iki yıl önce bölgemden temin ettiğim sarı mısır. 50 tane çeşit olunca, ona dokunmayalım, buna dokunmayalım tohum alalım diye diye tadına da bakamıyoruz.
Her iki çeşit 20 şer cm. boyunda, diş yapısı güzel, pek boş yok, bir tanesi rahat bir kişiye yeter,her kökte birer tane oldu, her ikisinin de lezzeti güzel, ancak kırmızıya her bakımdan bir tık önde diyebiliriz, tek kötü tarafı közlerken piştiğini anlamak zor. Bir de haşlanmış yerken iyi de közlenmiş yerken dişlere yapışıyor, kırmızı bu açıdan da bir tık önde.
En üstteki farklı cins..
Bilgiler @bahcedenn in uyarısıyla güncellenmiştir.