agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   2019-2020 Tohum Paylaşım Etkinliği (https://www.agaclar.net/forum/2019-2020-tohum-paylasim-etkinligi/)
-   -   2019-2020 Tohum Paylaşım Etkinliği Genel Yazışmalar (https://www.agaclar.net/forum/2019-2020-tohum-paylasim-etkinligi/43487.htm)

Güler 19-02-2020 22:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Şeftali çiçeği (Mesaj 1582178)
Kargolar Yurtiçi Kargo ile geliyor yanılmıyorsam, değil mi?

Arkadaşımıza şirketin ismini vermemiz gerekiyor da, bizim kargolar Yalova'da onun adresine gidiyor.

Evet kolileriniz yurtiçi kargoya verilecek.

tropikalist 20-02-2020 06:19

Peki zarflar ne zaman bize gelecek

elifaydin 20-02-2020 07:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahcedenn (Mesaj 1582191)
Hepimize geçmiş olsun. Sizin de ellerinize sağlık. :p:p

sizin emekleriniz yanında bizimki devede kulak kalır.

AkisSoftware 20-02-2020 07:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tropikalist (Mesaj 1582215)
Peki zarflar ne zaman bize gelecek

Bugün yola çıkarsa yarın (bulunduğunuz yere göre değişebilir), yarın yola çıkarsa sonraki gün; en kötü haftaya pazartesi elimizde olur inşallah.

elifaydin 20-02-2020 07:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1582208)
Evet kolileriniz yurtiçi kargoya verilecek.

Güler abla, koliyi andıran zarflar da vardı gerçekten. Şampiyonluk kimde onu da merak ediyorum açıkçası. :)))

bahcedenn 20-02-2020 09:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi elifaydin (Mesaj 1582220)
Güler abla, koliyi andıran zarflar da vardı gerçekten. Şampiyonluk kimde onu da merak ediyorum açıkçası. :)))

And the oscar goes toooooo ... :D:D

Musa Gündoğan 20-02-2020 14:15

herkesin eline gönlüne sağlık güzel bir organizasyonun sonunda şahsım adına dağıtımdan üretime kadar emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ederim. Bu sene yoğun işlerimden dolayı forumda etkisiz kalsam da sık sık takip ettiğimi de bildirmek isterim.

Zafer İnandıklı 20-02-2020 14:53

203 Adet gönderi bu gün yurtiçi kargoya teslim edildi.

MeyveliTepe 20-02-2020 16:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zafer İnandıklı (Mesaj 1582245)

Ellerinize sağlık. Sayenizde yine zor bir tasnif işi başarıyla tamamlandı.

Murat Uysal 20-02-2020 17:20

Ellerinize sağlık... Sayenizde güzel bir organizasyon tamamlandı...

Portakal Rengi 21-02-2020 05:58

Tüm katılanlara teşekkürler. İyi ki varsınız.

serberus38 21-02-2020 13:39

selamun aleyküm merhaba arkadaşlar kendimce nacizane balkonumda birşeyler yetiştirmek düşüncesiyle araştırırken bu forum ile karşılaştım şimdiye kadar incelemediğim için kendime kızdım açıkçası forumun hemen hemen çoğu yerini okudum bir günde :)
tohumun en doğalını sizlerden temin edebileceğimi düşünerek baktığımda sanırsam temin edebileceğim günü kaçırmış gibiyim siz sayın arkadaşlarımdan tohum temin edip burada sizlerle olma şansım yokmu acaba...

halcur 21-02-2020 16:19

Sayın serberus38,
Öncelikle forumumuza hoş geldiniz.
İlk olarak verdiğim linkten kendinizi tanıtmanız gerekiyor.
http://www.agaclar.net/forum/uyeler-...niyor/2595.htm
Tohum paylaşım etkinliği yılda bir defa yapılan, her yıl tekrarlanan bir etkinlik. Gelecek yıl tohum talebinde bulunabilirisiniz. Bu da tohum isteyen ve paylaşanların uyması gereken genel prensipler.
http://www.agaclar.net/forum/tohum-p...ligi/43496.htm

Ayrıca forum kuralları bölümünde de görüleceği üzere dil bilgisi, imla ve noktalama kurallarına önem verip doğru ve güzel Türkçe kullanımı konusunda hassas olmamız beklenir. Bakın-->
http://www.agaclar.net/forum/agaclar...yurular/11.htm
Kolay gelsin.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi serberus38 (Mesaj 1582340)
selamun aleyküm merhaba arkadaşlar kendimce nacizane balkonumda birşeyler yetiştirmek düşüncesiyle araştırırken bu forum ile karşılaştım şimdiye kadar incelemediğim için kendime kızdım açıkçası forumun hemen hemen çoğu yerini okudum bir günde :)
tohumun en doğalını sizlerden temin edebileceğimi düşünerek baktığımda sanırsam temin edebileceğim günü kaçırmış gibiyim siz sayın arkadaşlarımdan tohum temin edip burada sizlerle olma şansım yokmu acaba...

Murat Uysal 21-02-2020 17:54

Kargomuzu takip edebilmek için kargo takip no varsa alma imkanimiz var mi acaba?

Asoo 21-02-2020 20:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zafer İnandıklı (Mesaj 1582245)

Bu sene PTT kargo ile gönderim olmadı mı?

Bizim ilçede PTT hariç kargo şubesi yok da. Şubesizler rastgele bir günde, saatte arayıp filanca binanın önündeyiz., gelebilir misiniz diyorlar. Köyümüzün ulaşımı ise hayli sıkıntılı.

Şikayetlenme olarak algılanmasın. Her sene olduğu gibi keyif, gıpta ve minnet duygularıyla takip ediyorum.

şehirliköylü 21-02-2020 20:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Asoo (Mesaj 1582363)
Bu sene PTT kargo ile gönderim olmadı mı?

Bizim ilçede PTT hariç kargo şubesi yok da. Şubesizler rastgele bir günde, saatte arayıp filanca binanın önündeyiz., gelebilir misiniz diyorlar. Köyümüzün ulaşımı ise hayli sıkıntılı.

Şikayetlenme olarak algılanmasın. Her sene olduğu gibi keyif, gıpta ve minnet duygularıyla takip ediyorum.

Bu sene de tohumları bize iletmek için "Nasıl çalıştık? Olayın perde arkası :)" başlığındaki fotoğrafları minnetle inceledim. Bizler için harcadığınız zaman ve emeğin karşılığı yok, tekrar çok teşekkür ederim. Ancak Sayın Asoo'nun da belirttiği gibi ben, tercih ettiğim kargo olarak PTT Kargoyu belirtmiştim. Yurtiçi kargo, köyün meydanına 600 metrede olmamıza rağmen telefon dahi etmiyor, meydandaki bakkala bırakıp gidiyor. Kargo bu kadar kıymetli olunca, PTT Kargo yu tercih ediyorum, mesaj geliyor zaten, gidip Urla'dan kendim alabiliyordum. Şimdi takip numarası da yok. Yurtiçi kargo yüzünden bu sene tohumsuz kalacağımı düşünerek çok mutsuz oldum :(

serberus38 21-02-2020 22:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi halcur (Mesaj 1582353)
Sayın serberus38,
Öncelikle forumumuza hoş geldiniz.
İlk olarak verdiğim linkten kendinizi tanıtmanız gerekiyor.
http://www.agaclar.net/forum/uyeler-...niyor/2595.htm
Tohum paylaşım etkinliği yılda bir defa yapılan, her yıl tekrarlanan bir etkinlik. Gelecek yıl tohum talebinde bulunabilirisiniz. Bu da tohum isteyen ve paylaşanların uyması gereken genel prensipler.
http://www.agaclar.net/forum/tohum-p...ligi/43496.htm

Ayrıca forum kuralları bölümünde de görüleceği üzere dil bilgisi, imla ve noktalama kurallarına önem verip doğru ve güzel Türkçe kullanımı konusunda hassas olmamız beklenir. Bakın-->
http://www.agaclar.net/forum/agaclar...yurular/11.htm
Kolay gelsin.

Tesekkur ederim kendimi tanittim , sormak istedigim birsey var tohum etkinligi haricinde arkadaslarimizdan tohum edemezmiyim bu sene boyle ekimsizmi.gecirecegim , ziraatcilerdende almak istemiyorum

LojistikMerkezi 22-02-2020 10:55

Kargo gönderi kodlarını buradan görebilirsiniz.

Asoo 22-02-2020 16:47

Sn LojistikMerkezi.

Bu gün tesadüfen İlçeye indiğimde Yurtiçi Kargo telefonla aradı. Pek heyecanlandım. Fakat hatlarda bir kesinti olduğundan konuşamadık.

Sonrasında aradığımda kargomun şubeden teslim alınacak şekilde gönderildiğini, Bolu merkez Çamkent şubesinin bana en yakın (yaklaşık 100 km) şubeleri olduğunu ve uğrayıp alabileceğimi söylediler.

Ben ara ara Göynük'e gelen araçlarından kargomu teslim almak istediğimi söyledim, fakat alıcı talebiyle teslimat türünün değiştirilemeyeceğini, göndericinin teslimat şeklini değiştirmesi gerektiği söylendi.

Teslimatın Göynük merkeze gelen araçtan yapılmasını sağlamamız mümkün mü?

malina 22-02-2020 17:13

Meyvelitepe'ye ilettiğiniz adres bana geliyor. Onun çıkışını alıyoruz.
Sizin ilettiğiniz adres nasıldı?

halcur 23-02-2020 17:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi serberus38 (Mesaj 1582372)
Tesekkur ederim kendimi tanittim , sormak istedigim birsey var tohum etkinligi haricinde arkadaslarimizdan tohum edemezmiyim bu sene boyle ekimsizmi.gecirecegim , ziraatcilerdende almak istemiyorum

Sayın serberus38,
Bu konuda karar vermek tohum sahiplerine düşer. Talepte bulunursunuz sonrası onların takdiri ama şuna dikkatinizi çekmek isterim, bu forumu/ortamı paylaşan tüm üyeler gönüllülerden oluşuyor. Senede bir kere yapılan tohum paylaşımına, neredeyse, yıl boyu hazırlanıyorlar. Zamanı geldiğinde de yakınlarına ve kendilerine ayırdıkları tohumların dışında ellerindeki tohumların çoğunu/hepsini paylaşıyorlar. Dolayısıyla elde tohum kalmamış olabilir. Yine de şansınızı denemek isterseniz kolaylıklar dilerim.

MeyveliTepe 23-02-2020 17:47

Alıntı:

Buraya bakın.

halcur 23-02-2020 20:42

Alıntı:

Ayrıca tohum satışlarından yararlanmak isterseniz Buraya bakın
Ben daha önce Sayın Mahon67'den aldım. Doğru ve kaliteli tohum gönderdiğine tanık oldum. Bilginize.

arkarianjj 24-02-2020 13:16

Çok heyecanlıyım çünkü kargomun geldiğine dair mesaj aldım bugün. Ne yazık ki okulda olduğum için eve ibraz bırakmışlar. Yurtiçi şubesi evime çok yakın olduğu için hemen okul dönüşü kapanışa yetişebilmeyi umuyorum.

DiPoLe 24-02-2020 20:41

Bu sene tohum paylaşım sonrası sayfaları açılacak mı yine acaba? Forumda tespit edebildiğim kadarıyla 2014-2015 tohum paylaşım sonrası etkinlikler için birtakım kurallar öngörülmüş. Bu kurallar halen geçerli midir acaba?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

hobiciakvarist 25-02-2020 23:53

Bugün tesadüf eseri yurt içi kargo şubesi yanından geçerken kargonun durumunu öğrenmek için sorunca telefon numarasının faturada yazmadığından kargocu'nun dağıtıma çıktığında teslim etmeden şubeye iade ettiği bilgisini aldım. Kargo şubede bu nedenle beklemiş iki gün... :(

Neyse tohumlarıma kavuştum çok şükür kargo iade edilmeden (kargo 3 gün şubede tuttuktan sonra göndericiye geri gönderiyorlarmış) ancak Sayın Üçcin'den talep etmiş olduğum ve geçerli talep listesinde idxx *6242* ve *6632* Çerimoya ve White Sapote zarfdan çıkmadı. Acaba iç duvarına mı yapıştı diye iyice baktım ama ne yazık ki yoktu. :confused: Acaba tohum tasnif merkezinde sağda solda fazladan duran birer paket çerimoya ve white sapote olabilir mi? :D

hobiciakvarist 26-02-2020 00:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Musa Gündoğan (Mesaj 1581442)
arkadaşlar talep ettiğiniz doğrultuda spagetti kabak hariç tüm tohumları göndereceğim spagetti kabak tohumunu bir türlü bulamadım. fasulyeleride 3-4 gün dışarıda tutunca böcekler düşük ısıda ölmüşler. yarın hepsini kargoya vefeceğim.

Merhaba Musa Bey. Üzülerek belirtmek isterim ki böceklerin tamamı ölmemiş; bana gelen mor fasulye poşetinde fasulye kadar böcek poşet içinde cirit atıyordu :D

Size esas sormak istediğim şey: mor fasulyeler'in taneleri ne renk idi poşetlerken? Bana kum(kahve) rengi tohumlar geldi de, acaba böceklenmeden dolayı fasulyeler renk mi attı diye merak ettim. :confused:

gaseker 26-02-2020 07:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hobiciakvarist (Mesaj 1582688)
Merhaba Musa Bey. Üzülerek belirtmek isterim ki böceklerin tamamı ölmemiş; bana gelen mor fasulye poşetinde fasulye kadar böcek poşet içinde cirit atıyordu :D

Size esas sormak istediğim şey: mor fasulyeler'in taneleri ne renk idi poşetlerken? Bana kum(kahve) rengi tohumlar geldi de, acaba böceklenmeden dolayı fasulyeler renk mi attı diye merak ettim. :confused:

Ben barbunyalarımı derin dondurucuya attım böceklerini temizledikten sonra, ertesi gün iki ceset daha vardı poşette. Umarım bu arada tohumları öldürmüyorumdur.

bahcedenn 26-02-2020 09:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gaseker (Mesaj 1582697)
Ben barbunyalarımı derin dondurucuya attım böceklerini temizledikten sonra, ertesi gün iki ceset daha vardı poşette. Umarım bu arada tohumları öldürmüyorumdur.

Eğer tohumlar tamamen kuru ise hiçbir şey olmaz. Yalnız derin dondurucudan çıkarır çıkarmaz havalandırarak hızlı bir şekilde kurumaya bırakınız. Sakın poşetin içerisinde öylece bırakmayın.

malina 26-02-2020 11:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bahcedenn (Mesaj 1582708)
Sakın poşetin içerisinde öylece bırakmayın.

Bırakırsa ne olacağını da yaz ki, okuyanlar etkilensin ve unutmasın :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025