agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   2019-2020 Tohum Paylaşım Etkinliği (https://www.agaclar.net/forum/2019-2020-tohum-paylasim-etkinligi/)
-   -   2019-2020 Tohum Paylaşım Etkinliği Genel Yazışmalar (https://www.agaclar.net/forum/2019-2020-tohum-paylasim-etkinligi/43487.htm)

MeyveliTepe 21-01-2020 23:10

77 Paylaşımcı,
546 çeşit,
208 Talep eden,
6999 geçerli talep kaydı

ile etkinliğin göbeğini kesiyoruz.

Etiket çalışmalarına başlıyorum.

Not: Bu yıl, paylaşan ama hiç talepte bulunmayan paylaşımcı bir üyemizin ricası ile, toplamı kendi kotasını geçmeyecek şekilde kurallara göre talep hakkı olmayan bir kaç üyemize talep hakkını devrettiğinden o üyelerin de talepleri geçerli sayılmıştır. Koşullu bir istisna olarak burada bir kayıt olsun.

gaseker 22-01-2020 10:07

Kargo adresim değişti, güncelini LojistikMerkezi ne tekrar gönderdim ayrıca bir şey yapmam gerekir mi?

Ali9 22-01-2020 11:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 1580712)
77 Paylaşımcı,
546 çeşit,
209 Talep eden,
7008 geçerli talep kaydı

ile etkinliğin göbeğini kesiyoruz.

Etiket çalışmalarına başlıyorum.

Not: Bu yıl, paylaşan ama hiç talepte bulunmayan paylaşımcı bir üyemizin ricası ile, toplamı kendi kotasını geçmeyecek şekilde kurallara göre talep hakkı olmayan bir kaç üyemize talep hakkını devrettiğinden o üyelerin de talepleri geçerli sayılmıştır. Koşullu bir istisna olarak burada bir kayıt olsun.

Güncel talep listesi ne zaman yayınlanacak

istcallst 22-01-2020 15:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ali9 (Mesaj 1580722)
Talep listesi ne zaman yayınlanacak

Bu soru daha önce sorulmuştu ve cevabı verilmiştir. Önceki mesajları okumanız gerekiyor.

aziztoprak 22-01-2020 17:48

Merhaba Sayın. Meyvelitepe. Etkiinlikte talepte bulunamamış üyelere de hediye tohum gönderebilecek misiniz. Belirttiğiniz şekilde talep eden arkadaşlar için liste hazırlamaya çalışıyorum. Saygılar.

aziztoprak 22-01-2020 18:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 1580661)
Değerli Paylaşımcılar,

Etkinliğe katılan üyelere, kataloglarda yer almayan, hediye mahiyetinde tohum göndermek isteyenler;

tohum adı;üye adı

şeklinde bir liste ile bana özel mesaj gönderirlerse onlar için de etiket hazırlayacağım. Varsa, bu gibi eklentilerin bugün (21.1.2020) saat 21:00'e kadar gönderilmesini rica ederim.

Lojistik Merkezindeki tasnif sırasında hataya sebep olmaması için ayrıca ve etiketsiz tohum gönderilmemesini rica ediyorum.

Sayın Meyvelitepe; hediye mahiyetinde tohum göndermek istediğim üyelerin listesini belirttiğiniz formatta özel mesajla size ilettim.

Murat Uysal 23-01-2020 22:59

Paylaşılacak olan tohumları göndermemiz gerekiyot. Nasıl ulaştıracağız.

MeyveliTepe 23-01-2020 23:32

Paylaşımcıların Dikkatine

Paylaşım etiketlerini hazırlamaya başladım ve zaman kazandırmak amacıyla en çok paylaşanlardan başlayarak göndermeye başladım. Epey zaman aldığı için her gün 10-15 kişiye gönderebileceğim.

Etkinlik prensiplerinde yazıyor ama, hatırlatmak amacıyla;
  • Beklenmedik durumlar olmadıkça etiketleri kendisine iletilen geçerli talepleri olabildiğince karşılamaya gayret etmek,
  • Tohumları hazırlama zamanı geldiğinde agaclar.net tarafından kendisi için hazırlanacak etiketleri kullanarak kişiye özel tohum poşetlerini hazırlamak,
  • Tohum poşetlerine bir kişiye yetecek miktarda tohum koymak. "Bir kişiye yetecek miktar" paylaşımcının insiyatifinde olmakla beraber büyük tohumlarda en az 5-10 adet, daha küçük tohumlarda 10-15, daha da küçük tohumlarda 50+ şeklinde olabilir (Örnek, fasulye balkabağı 5-10 adet, domates biber patlıcan 10-15 adet, aslanağzı tohumu bir tutam gibi).
  • Paylaşımcı üye, hazırlamış olduğu poşetleri ayrıca, etiketlerde yazılı KUTU numarasına göre daha büyücek poşetlere koymaya gayret eder. Böylelikle lojistik merkezindeki tasnif etme işi kolaylaşarak daha yönetilebilir duruma gelir. En azından Kutu numarasına göre poşetleri sıralar.
  • Yeni alınmış tohumların poşetlenmeden önce yeterli süre gölgede kurutulmuş olmasına dikkat edilmelidir. Aksi halde tohumlar küflenebilir. İyice kurumamış kabak, salatalık vb. tohumlarını lütfen poşetlemeyin, iyice kurumasını bekleyin, daha vakit var.
  • Paylaşıma sunulacak tohumlar mutlaka sağlıklı bitkilerden alınmış olmalıdır. Herhangi bir fungal, bakteriyel veya virüs kaynaklı hastalık belirtisi gösteren bitkilerden tohum alınmamalıdır. Bahçede belirli bir tür bitkide virüs etmenli hastalık şüphesi olduğunda, o türe ait herhangi bir çeşit bitkiden sağlıklı görünse dahi tohum alınmamalıdır. (Örnek: Bahçede mozaik virüsü belirtisi göstermiş bir domates görülmüş ise hiç bir domatesten tohum alınıp paylaşılmamalıdır.)
  • Hazırladığı etiketlenmiş tohum poşetlerini takvime uyumlu olarak bir zarfa doldurup lojistik merkezine kargo ile göndermek (gönderinin ödeme şekli sonradan ilan edilecektir)

TCM 24-01-2020 09:32

Benim gelmiş dün akşam.

İlave: @ Meyvelitepe, hızlıca baktım ama göremedim, önceki senelerde aynı kişiye birden fazla gönderi olduğunda ayrı barkod gönderiliyordu. Eksik mi gelmiş, yoksa bu yıl böyle mi, böyleyse sizin için zor olacak gibi.

MeyveliTepe 24-01-2020 10:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1580779)
Benim gelmiş dün akşam.

İlave: @ Meyvelitepe, hızlıca baktım ama göremedim, önceki senelerde aynı kişiye birden fazla gönderi olduğunda ayrı barkod gönderiliyordu. Eksik mi gelmiş, yoksa bu yıl böyle mi, böyleyse sizin için zor olacak gibi.

Sistem değişti. Artık etiketlerde kutu numarası var, gruplama kutu numarasına göre yapılacak. Kutu numaraları için de ayrıca etikete gerek yok.

hulya10 24-01-2020 19:57

1 Eklenti(ler)
Heyecanla listemin gelmesini bekliyorum.

AkisSoftware 24-01-2020 21:53

Benim etiketlerde geldi. Keske işteyken gelseydi. Artik bir yazici bulup cikti alip gorevi hizlica tamamlayalim.

Bu arada etiketleri posetlere koyduktan sonra kargoyu ne zaman yollamamiz lazim? Cunku bazi tohumlar hala buzdolabinda. Ve kargoyu gondermeyle alakali (adres, odeme vs) biraz bilgi verebilir misiniz? Ilk paylasimim oldugu icin yanlis yapmayalim.

MeyveliTepe 24-01-2020 22:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi AkisSoftware (Mesaj 1580799)
Benim etiketlerde geldi. Keske işteyken gelseydi. Artik bir yazici bulup cikti alip gorevi hizlica tamamlayalim.

Bu arada etiketleri posetlere koyduktan sonra kargoyu ne zaman yollamamiz lazim? Cunku bazi tohumlar hala buzdolabinda. Ve kargoyu gondermeyle alakali (adres, odeme vs) biraz bilgi verebilir misiniz? Ilk paylasimim oldugu icin yanlis yapmayalim.

En geç 7 Şubata kadar paketleri kargoya vermek için zamanınız var.

Gönderi adresi bilahare duyurulacak.

halcur 25-01-2020 10:48

1 Eklenti(ler)
Benim de etiketlerim geldi. Yazıcı çıktılarını alıp etiketlemeye başlıyorum. Bu arada poşetlemeyi yapalı bir ay oldu zaten.
Eklenti 702686

MeyveliTepe 25-01-2020 11:27

e-posta adresi olmayanlar.

Listedeki paylaşımcılara e-posta adresleri olmadığı için etiket gönderemiyeceğim.

ciminli
fth0507
Mahmutcan1970
Meraklıdr
seraybilyan
ygorer

Ali9 25-01-2020 11:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 1580807)
e-posta adresi olmayanlar.

Listedeki paylaşımcılara e-posta adresleri olmadığı için etiket gönderemiyeceğim.

ciminli
fth0507
Mahmutcan1970
Meraklıdr
seraybilyan
ygorer

Sn. Meyvelitepe , güncel talep listesini yayınlayacak mısınız.

halcur 25-01-2020 14:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 1580780)
Sistem değişti. Artık etiketlerde kutu numarası var, gruplama kutu numarasına göre yapılacak. Kutu numaraları için de ayrıca etikete gerek yok.

İlk defa katılıyorum. Acemiliğimi hoş görün. Etiketlerdeki kodlama HARF ve SAYInın birleşmesinden mi oluşuyor. Mesela E20
Çünkü bazı kutu numaraları birden fazla kişiye verilmiş ama harfle beraber ise kutu numarası o zaman sorun yok gibi.

MeyveliTepe 25-01-2020 16:20

Hayır. Sadece kutu numarasına göre gruplayın. Aynı kutuda birden fazla kişi olabilir. Yani kutu numarası 20 olanlar hep birlikte olsun.

MeyveliTepe 25-01-2020 16:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ali9 (Mesaj 1580808)
Sn. Meyvelitepe , güncel talep listesini yayınlayacak mısınız.

Zamanı gelince yayınlayacağım. Öncelik etiketlerde.

meeteine 25-01-2020 16:58

1 Eklenti(ler)
Adresler geldi. Paketler hazır.
İstekte bulunan herkesin talebi karşılandı. Kekik ve Kişniş tohumlarım azdı, kimseyi geri çevirmemek için kişi başına düşen tohum sayısını biraz azalttım, kusura bakmayın.
Emeği geçen herkese (başta Sayın @Meyvelitepe'ye) teşekkürler.

MeyveliTepe 25-01-2020 23:53

e-posta adresini bulamadığım 3 kişi dışında tüm etiketler gönderildi.

Almayan varsa lütfen haber versin.

AkisSoftware 26-01-2020 05:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 1580829)

O 3 kişi de ulasirsa insallah bu sene kayipsiz tamamlariz...

TCM 26-01-2020 11:34

Paketleme devam ediyor, yeni sistem bizim için iyi oldu, ayrıca gruplara ayırmıyorum. Şu ana kadar 10 saat oldu ve yüzde. 80 tamamlandı. Minik poşetlere barkod sığmayınca barkod ve numara görünecek şekilde katladım. Kısaca Tohum sayısından örnekler vereyim. Pıtırkız biber 8-10 adet...marina di chiggio kabak 5 adet.... siyah ayçiçeği 11 adet ...beyaz ayçiçeği 14 adet... bradford karpuz 14 adet ...buena biber 13 adet ...tatlı biber 10 adet Hafize domates 9 10 adet.. bakliyat grupları 20'şer adet ..balık biber 20 ...Arnavut biber 30 ...maniye domates 10 ...minik süs acı biber 10...tai biber 9 adet ...salçalık biber 20 adet...

TCM 26-01-2020 11:37

Sarı haşlama Mısır 25 adet krem cin Mısır 35 adet siyah kırmızı karışık Mısır 55'er adet...şu ana kadar tüm talepler karşılandı... Yukarıdaki miktarların yeterli geleceğini düşünüyorum.

istcallst 26-01-2020 13:33

2 Eklenti(ler)
Ben de işe koyuldum. Bir den fazla çeşit isteyenlere, ikinci resimdeki gibi bir yöntem kulanıyorum, ekibe biraz daha kolay olur diye düşünüyorum. Minik poşetlere hepsine bir kağıda yapıştırdım, barkodlar hızlıca okunabilsin diye. Bütün isteklere karşıladım.
Herkese kolay gelsin.

Kenger 26-01-2020 13:51

Benim paketleme işim bitti. Tüm talepleri karşılayabildim.
Emeği geçen ve geçecek herkese teşekkürler...

halcur 26-01-2020 14:33

Tohum paketleme

1 Eklenti(ler)
Tohumları paketledim. Yüz yetmiş civarı istek vardı yüz otuzlara düşmüş. Tam miktarını hatırlamıyorum.
Kişi/Üye isimlerine göre kilitli poşetlere tohumları yerleştirdim. Etiketleri de ekledim. Sonra da gruplara göre daha büyük kilitli poşetlere koyarak tasnif ettim.
Kutu sistemini yanlış anlamışım. A12, B12, C12 gibi başlıklar yazarak(fotoğrafta da görünüyor) kilitli poşetlere koydum önce. Sonra A, B, C gibi harfleri sildim ve Kutu Numaralarını(11, 12, 13 gibi) yazdım kilitli poşetlere. Tasnifi kutu numaralarına göre yaptım.
Ben hazırım.
Adres bilgisi geldiğinde kargoya vereceğim.
Eklenti 702716

Lonicera 26-01-2020 15:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe (Mesaj 1580829)

Etiket gönderemediğiniz kişiler kimler? Bu arkadaşlar bu saatten sonra e posta adreslerini iletseler etiket gönderebilecek misiniz? Belki iletişim bilgilerini( tel vb.) biliyoruzdur. Ona göre ulaşmaya çalışırız.

MeyveliTepe 26-01-2020 16:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera (Mesaj 1580851)
Etiket gönderemediğiniz kişiler kimler? Bu arkadaşlar bu saatten sonra e posta adreslerini iletseler etiket gönderebilecek misiniz? Belki iletişim bilgilerini( tel vb.) biliyoruzdur. Ona göre ulaşmaya çalışırız.

ciminli
fth0507
meraklıdr

İki kişinin telefonu var. Yarın arayacağım. Bir kişinin telefonu da yok.

e-posta adreslerini alabilirsem sorun olmaz.

MeyveliTepe 26-01-2020 16:43

Gönderi adresi yine aynı:

Mustafa Şaka,
Selimiye İskele Caddesi, Tüzüner Apt No: 59/1
Selimiye, Üsküdar - İstanbul
Tel: 0216 343 45 00

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025