![]() |
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Aynısefa
Bitki türü: Çiçek, şifalı bitki Bitki ömrü: Bazı çok yıllık Tohum Türü: Çiçek Tohum çeşit adı: Calendula offcinalis Tohum kaç yıldır sizdedir: 10 yıldan fazla Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Gökçeada Tohumun kökeni: Bahçemde geldiğimde vardı. Dağıtılacak Tohumun Saflığı:Bilmiyorum çünkü tüm bahçede yaygın Tohumu ilk paylaşan: Kullanılan gübreler:Yok Kullanılan ilaçlar : yok Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması:Yok Hasat yıl ve ayı: Tüm yaz ve sonbahar Bitki tipi ve gelişim durumu: Yalınkat taç yaprakları var , neredeyse tüm yıl boyunca en fazla baharda çiçekleniyor ve tohumlar çevreye dağılp kolayca filizleniyor. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Yetiştirme özellikleri: Yok Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler : Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri İklim gereksinimleri Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Tohum keseleri kuruduğunda |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Gelincik
Bitki türü: Çiçek Bitki ömrü: tek yıllık Tohum Türü: Tohum çeşit adı: Tohum kaç yıldır sizdedir : 3 yıldır Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Gökçeada Tohumun kökeni : Doğal alandan çeşitli bölgelerden toplandı Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Saf değil Tohum alınan bitkide izolasyon mesafesi : Yok. Tohumu ilk paylaşan: Kullanılan gübreler : Yok Kullanılan ilaçlar : Yok Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Yok Hasat yıl ve ayı: Ağustos 2019 Bitki tipi ve gelişim durumu: Çeşitli boy ve tonlarda yalınkat kırmızı gelincik nisan itibari ile yaza kadar açıyor. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Yetiştirme özellikleri: Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Ben sonbaharda serpmiştim ama kış sonu öneriliyor. Bir kez atıp orayı çapalamazsanız devamı geliyor. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler : Yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Az su, bol güneş İklim gereksinimleri: Sıcak ılıman iklim Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Kapsül ve sapı kuruyunca hemen toplanmalı yoksa dağılıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Afrika zambağı
Bitki türü: Çiçek Bitki ömrü: Çok yıllık Tohum Türü:Agapathus Tohum çeşit adı: Tohum kaç yıldır sizdedir: Tohumunu yıllar önce botanik bahçesinden toplamıştım. Sanırım 3. kez paylaşıyorum. Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İstanbul / Gökçeada Tohumun kökeni : İstanbul botanik bahçesi Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Tohum alınan bitkinin yakınında benzer bitki yok. Tohumu ilk paylaşan: rana58 Kullanılan gübreler : Keçi gübresi Kullanılan ilaçlar: Yok Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması:Yok Hasat yıl ve ayı: 2019 sonbahar Bitki tipi ve gelişim durumu: Bir kökte tek bazı 2 tane 1 metreye kadar boylanan mavi bileşik çiçekler yapıyor. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Yetiştirme özellikle: Soğanlı bitki, tohumdan çiçek verecek gelişime ulaşması en az 3-4 yılı buluyor. Tohumları sanırım sonbaharda torfa ekip balkonda çimlendirmiştim. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri İklim gereksinimleri Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: http://www.agaclar.net/forum/attachm...thus-imroz.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Kapari
Bitki türü: Aromatik bitki Bitki ömrü: Çok yıllık Tohum Türü: Tohum çeşit adı: Tohum kaç yıldır sizdedir : Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Gökçeada Tohumun kökeni : Doğadan toplandı Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Bilinmiyor. Tohumu ilk paylaşan: Kullanılan gübreler : Kullanılan ilaçlar: Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Hasat yıl ve ayı: 2019 sonbaharı Bitki tipi ve gelişim durumu: Genellikle taş duvar üzerinde, taşlı arazide gelişiyor. Kışın gövde kuruyup yazın tekrar filizleniyor. Yaz başı tomurcuklar ve filiz uçları sonbahar başı karpuzcukları toplanıyor. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Yetiştirme özellikleri: Su istemiyor güneş seviyor Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Ben sonbaharda taşlar arasına ekmiştim ve baharda filizlendi ama dikenli olduğu ve yayıldığı için taban arazı için uygun değil. Ben bahçeden biçmek zorunda kaldım. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler : Yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri İklim gereksinimleri Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Sonbaharda karpuzlar çatlayınca karıncalardan önce toplanmalı. https://www.bizimbahce.net/wp-conten...ri-bitkisi.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Şebboy
Bitki türü: çiçek Bitki ömrü: tek yılık Tohum Türü: Tohum çeşit adı: Tohum kaç yıldır sizdedir : 4 yıldır Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Gökçeada Tohumun kökeni : Dereköy/ Gökçeada Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Yakında başka şebboy yok. Tohumu ilk paylaşan: rana58 Kullanılan gübreler : keçi gübresi Kullanılan ilaçlar : Yok Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Yapılmadı. Hasat yıl ve ayı: Eylül 2018 Bitki tipi ve gelişim durumu: Yalınkat koyupembe çiçekli ve geniş bir bitki Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Çiçekler kokusuz Yetiştirme özellikleri: . Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Bahar başında çiçeklenmesi için yaz sonu tohumlar toprağa atılmalı. Ekimden yaklaşık 6 ay sonra çiçekleniyor. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler; Yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri ; Güneşi ve suyu seviyor. İklim gereksinimleri Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Tohumlar tamamen kuruyup çatlamasına izin vermeden. http://www.agaclar.net/forum/attachm...319_153428.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Chivies ( sarımsak otu )
Bitki türü: Aromatik bitki Bitki ömrü: Çok yıllık Tohum Türü: garlic chivies Tohum çeşit adı: Tohum kaç yıldır sizdedir : 8 yıldır Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Gökçeada Tohumun kökeni : Zengarden Dağıtılacak Tohumun Saflığı: . Tohumu ilk paylaşan: Kullanılan gübreler : Yok Kullanılan ilaçlar : Yok Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Yapılmadı, yakında benzer bitki yok. Hasat yıl ve ayı: Ekim 2019 Bitki tipi ve gelişim durumu: Soğanlı bir bitki yıllandıkça yapraklar kalınlaşıyor. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Hafif kokulu yapraklar Yetiştirme özellikleri: Her yaz yeniden yeşeren yapraklar biçiliyor. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler; Yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: İklim gereksinimleri Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Tohum çiçeklerin kuruması tamamlandıktan sonra alındı. https://www.google.com/url?sa=i&sour...78752409483546 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Bodrum baklası (Gambilya)
Bitki[U] türü: sebze Bitki ömrü: tek yıllık Tohum Türü: Sanırım aslında bezelye Tohum çeşit adı: Tohum kaç yıldır sizdedir : 1 yıldır Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Gökçeada Tohumun kökeni : 2 sene önce Datça pazarından gambilya alırken üretici 10-15 tane işlenmemiş tohum verdi. Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Tohumu ilk paylaşan: Kullanılan gübreler : keçl gübresi Kullanılan ilaçlar: Yok Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Gerekmedi Hasat yıl ve ayı: 2019 yazı Bitki tipi ve gelişim durumu: Ben bakla diye düsünerek kasımda ektim ama bitki formu bezelye. Ancak bahçedeki rüzgar ve soğuğa karşın yaşadı. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: normal bezelyeye göre cok ufak meyveler. Ben tüm tohumları paylaşıyorum ancak hem yeşil hem tohum hali kullanılıyor Yetiştirme özellikleri: Sarılıcı bır bitki destek vermek gerekiyor. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Ben kasımda ektim. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler : Yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri İklim gereksinimleri Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Meyveler kuruyunca https://www.google.com/url?sa=i&sour...78753042756250 https://www.google.com/url?sa=i&sour...78753042756250 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Early Ruby domates
Bitki türü: sebze, Bitki ömrü: tek yıllık, Tohum Türü: domates, Tohum çeşit adı: Tohum kaç yıldır sizdedir 2017 paylaşımından Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Gökçeada Tohumun kökeni : Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Tohumu ilk paylaşan: sn. birnefestoprak Kullanılan gübreler : keçi gübresi Kullanılan ilaçlar: Yok Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Hasat yıl ve ayı: ağustos-eylül 2019 Bitki tipi ve gelişim durumu: Ben saksıda yetiştirdim ve tek kök ile bana kahvaltılık yetti. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri:Sn. Birnefestoprak bilgilerini link olarak ekledim. Yetiştirme özellikleri: Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri İklim gereksinimleri Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: http://www.agaclar.net/forum/2016-20...glar/40242.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|