![]() |
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Kapari
Bitki türü: Aromatik bitki Bitki ömrü: Çok yıllık Tohum Türü: Tohum çeşit adı: Tohum kaç yıldır sizdedir : Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Gökçeada Tohumun kökeni : Doğadan toplandı Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Bilinmiyor. Tohumu ilk paylaşan: Kullanılan gübreler : Kullanılan ilaçlar: Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Hasat yıl ve ayı: 2019 sonbaharı Bitki tipi ve gelişim durumu: Genellikle taş duvar üzerinde, taşlı arazide gelişiyor. Kışın gövde kuruyup yazın tekrar filizleniyor. Yaz başı tomurcuklar ve filiz uçları sonbahar başı karpuzcukları toplanıyor. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Yetiştirme özellikleri: Su istemiyor güneş seviyor Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Ben sonbaharda taşlar arasına ekmiştim ve baharda filizlendi ama dikenli olduğu ve yayıldığı için taban arazı için uygun değil. Ben bahçeden biçmek zorunda kaldım. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler : Yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri İklim gereksinimleri Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Sonbaharda karpuzlar çatlayınca karıncalardan önce toplanmalı. https://www.bizimbahce.net/wp-conten...ri-bitkisi.jpg |
|
|
|
|
|