![]() |
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Afrika zambağı
Bitki türü: Çiçek Bitki ömrü: Çok yıllık Tohum Türü:Agapathus Tohum çeşit adı: Tohum kaç yıldır sizdedir: Tohumunu yıllar önce botanik bahçesinden toplamıştım. Sanırım 3. kez paylaşıyorum. Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İstanbul / Gökçeada Tohumun kökeni : İstanbul botanik bahçesi Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Tohum alınan bitkinin yakınında benzer bitki yok. Tohumu ilk paylaşan: rana58 Kullanılan gübreler : Keçi gübresi Kullanılan ilaçlar: Yok Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması:Yok Hasat yıl ve ayı: 2019 sonbahar Bitki tipi ve gelişim durumu: Bir kökte tek bazı 2 tane 1 metreye kadar boylanan mavi bileşik çiçekler yapıyor. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Yetiştirme özellikle: Soğanlı bitki, tohumdan çiçek verecek gelişime ulaşması en az 3-4 yılı buluyor. Tohumları sanırım sonbaharda torfa ekip balkonda çimlendirmiştim. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri İklim gereksinimleri Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: http://www.agaclar.net/forum/attachm...thus-imroz.jpg |
|
|
|
|
|