![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-10-2018
|
Afyon Şuhut Domatesi
Bitkiler türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Domates, Solanum lycopersicum Tohum çeşit adı: Şuhut Domatesi Tohum kaç yıldır sizdedir: 1. yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Beyşehir/ KONYA Tohumun kökeni: Afyon Şuhut ilçesi Tohumun geldiği yer: Atilgan Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: Atilgan Dağıtılacak tohumun saflığı: izalasyon önlemi alınmadı Kullanılan gübreler: Ahır gübresi, Organomineral gübre Kullanılan ilaçlar: Delfin WG Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay Hasat süresi: Orta Büyüme alışkanlığı: Sırık Yaprak tipi: Normal yapraklı Meyve rengi, şekli ve büyüklüğü: Parlak kırmızı, 250-400 gr arası orta irilikte hafif dilimli ve dolgun meyveleri var. Bitki tipi ve gelişim durumu: Oldukça iri, dolayısıyla desteklenmesi şart. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: İnce kabuğu sulu ve yumuşak etli yapısı gereği daha çok taze tüketim için uygun. Çok lezzetli ve hoş görünümlü meyveleri var. Çeşidin Hikayesi: Şuhut ilçesinin Yukarı İlyaslı Köyüne ait bir kaç nesildir köyde dikilen atalık bir çeşit. Not: fotoğraflama imkanım olmadığı için geçen seneden Atilgan' ın fotoğraflarını ekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
|
Yeşil Çizgili Sakız Kabak
Bitki türü:Sebze Bitki ömrü:Tek yıllık Tohum Türü:Yeşil Çizgili Sakız Kabak Tohum çeşit adı: Bilinmiyor Tohum kaç yıldır sizdedir : 1 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Beyşehir/ KONYA Tohumun kökeni (size nereden geldi): HakanDAĞ Dağıtılacak Tohumun Saflığı: İzalasyon önlemi alınmadı fakat uzak mesafedeki balkabaklari dışında başka tür bir kabak ekilmedi Tohumu ilk paylaşan:Bilinmiyor Kullanılan gübreler : Ahır gubresi, Organomineral gübre Kullanılan ilaçlar : Delfin WG, kükürt Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması:Yapılmadı Hasat yıl ve ayı:2019 eylül Bitki tipi ve gelişim durumu:Suyu bol verirseniz boylanıyor kararında verilirse daha çok sebze verebilir. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri:Yemeklik bir tür Yetiştirme özellikleri: Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Çabuk çimlenen bir tür direk yerine de ekilebilir. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.); Ekilmeden önce 1 gün suda bekletilebilir İklim gereksinimleri Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: köken kurumaya yakın alindı Düzenleyen okaytoltay : 03-01-2020 saat 22:26 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
|
Kestane Balkabağı
Geçen sene pazardan aldığım Kestane Balkabağını bu sene ektim ve gerek tat gerekse lifsiz olması bakımından paylaşmaya deger buldum. Çok büyük olmamak kaydıyla bir tanesi 4- 5 kg geliyor bu da 3-4 kişilik bir aile için fazlasıyla yeterli. Lifsiz olması hasebiyle tatlı için çok uygun. Yetiştirirken sadece ahır gübresi kullanıldı. Ayrıca yapraklarına kükürt uyguladım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
|
Ayn-ı Sefa Çicegi
Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Aynısefa Tohum çeşit adı: Aynısefa (calendula officinalis) Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Beyşehir/ KONYA Tohumun geldiği yer: Değisik bahçelerden toplama Dağıtılacak tohumun saflığı: Bahçede birçok çiçekle birlikte yetişti, tohum saflığı için bir önlem alamadım. Kullanılan gübreler: Yok Kullanılan ilaçlar: Yok Hasat yıl ve ayı: 2019 Ağustos Bitki tipi ve gelişim durumu: Sn. Heyyamola'dan alıntıdır: "30 cm kadar boylanıp, bol çiçek açan, kolayca yetiştirilebilen bir bitkidir. Bol tohum verir. Ekildiği bölgede yayılıp, çoğalır. Toprak ıslahına katkı sağlar." Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Sarı ve turuncu renklerde, arı çeken, güzel çiçekleri var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|