agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Önceki Tohum Paylaşım Etkinlikleri (Tamamlananlar) > 2019-2020 Tohum Paylaşım Etkinliği (Kataloglar)
(https)




Beğeni Düzeni26Beğeniler
  • 14 Gönderen
  • 7 Gönderen sky83
  • 5 Gönderen sky83

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-12-2019, 17:53   #1
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 13-03-2016
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 34
Kara Lahana

. Bitki türü: Sebze
. Bitki ömrü: İki yıllık
. Tohum türü: -
. Tohum çeşit adı: Kara Lahana (Pancar)
. Tohum kaç yıldır sizdedir: 10 senedir.
. Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İstanbul-Beykoz
. Size nereden geldi: Köyden
. Tohumu ilk paylaşan:
. Kullanılan gübreler: Yanmış ahır gübresi
. Kullanılan ilaçlar: Kimyasal ilaç kullanılmadı.
. Hasat yıl ve ayı: 2019 Ağustos
. Bitki tipi ve gelişim durumu:Yapraklarını kırdıkça yeni yaprak oluşumu devam edecektir.
. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Düzgün formlu...
. Yetiştirme özellikleri: Kolay

Organik maddece zengin, killi-tınlı ve milli topraklarda iyi gelişen bu kara lahana... Büyüdüğünde de düzgün yaprak formunu kaybetmeme özelliğine sahip...


sky83 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-12-2019, 23:03   #2
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 13-03-2016
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 34
Pazı

Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: İki yıllık
Tohum Türü: Pazı
Tohum çeşit adı: Pazı
Tohum kaç yıldır sizdedir: 10
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İstanbul/Beykoz
Size nereden geldi: Köyden
Tohumun kökeni :
Kullanılan gübreler : Hayvan Gübresi
Kullanılan ilaçlar: kullanılmadı
Hasat yıl ve ayı: 2019 yaz sonu
Bitki tipi ve gelişim durumu: Kolay çimlenen tohumlar kısa sürede her kökten bir çok yaprak verir. İlkbaharda tohumdan ekildiğinde ertesi sene Mayıs ayına kadar kış dahil sürekli yaprak alınabilir. Ertesi sene Mayısta tohuma kalkar. Tohumları Haziran - Temmuz aylarında olgunlaşır.
Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Taze yaprakları besleyici ve lezizdir. Yapraklar çok çeşitli şekillerde, turşu, kavrularak, börek, pide vs. içinde, yaprak sarmalarında vs. kullanılabilir.


sky83 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025