![]() |
|
|
|||||||
360Beğeniler
2
Gönderen
47
Gönderen
3
Gönderen
13
Gönderen
3
Gönderen
3
Gönderen
16
Gönderen
25
Gönderen
11
Gönderen
11
Gönderen
11
Gönderen
10
Gönderen
5
Gönderen
11
Gönderen
16
Gönderen
11
Gönderen
19
Gönderen
14
Gönderen
8
Gönderen
24
Gönderen
22
Gönderen
14
Gönderen
2
Gönderen
16
Gönderen
18
Gönderen Kenger
25
Gönderen Kenger
![]() |
|
|
|
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2017
|
Kıvırcık tere
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Tere Tohum çeşit adı: Kıvırcık tere Tohum kaç yıldır sizdedir: 3 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Urla, İzmir Tohumun geldiği yer: Urla'dan atalık tohum Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: Sn. İsmail Kuzucu, Resulgur da dağıtmış, ancak aynı tür olup olmadığını bilmiyorum. Dağıtılacak tohumun saflığı: Tohum saflığı için bir önlem alamadım. Kullanılan gübreler: Koyun ve keçi gübresi kullandım. Kullanılan ilaçlar: Yok Hasat yıl ve ayı: 2018 Haziran (bu yıl ektim, çimlenme sorunu oluşmadı) Bitki tipi ve gelişim durumu: Bitkiyi sera ortamında yetiştirdim. Kış aylarında tohumu direk toprağa serperek yetiştirebilirsiniz (dışarda yetiştirirken donların geçmesini beklemek gerekebilir). Sera ortamında 1 ayda yetişiyor, hızlı gelişiyor. Biçildikçe taze filizler veriyor. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Baharlı, diğer tere türlerine göre daha lezzetli (sulu) bir tür. Düzenleyen Kenger : 23-12-2019 saat 19:51 Neden: Fotoğraf eklendi |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2017
|
Brokoli
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Brokoli, Brassica oleracea Tohum çeşit adı: Bilmiyorum Tohum kaç yıldır sizdedir: 4 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Urla, İzmir Tohumun geldiği yer: Bir arkadaşım tohumu Amerika'dan getirmiş. Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: Bitkinin çeşidinden emin olamadığım için daha önce dağıtılıp dağıtılmadığını da bilemiyorum. Dağıtılacak tohumun saflığı: Tohum saflığı için bir önlem alamadım. Kullanılan gübreler: Koyun ve keçi gübresi kullandım. Kullanılan ilaçlar: Yok Hasat yıl ve ayı: 2018 Haziran (bu yıl ektim, çimlenme sorunu oluşmadı) Bitki tipi ve gelişim durumu: Bol yapraklı, küçük kafa yapılı, kardeşlenme özelliği güçlü bir tür. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Küçük kafalı meyveler veriyor. Biz bolca yaprak tükettik. Yaprağı kara lahana lezzetinde, sadece aroma bakımından daha hafif. |
|
|
|
![]() |
|
|