![]() |
|
|
|||||||
360Beğeniler
2
Gönderen
47
Gönderen
3
Gönderen
13
Gönderen
3
Gönderen
3
Gönderen
16
Gönderen
25
Gönderen
11
Gönderen
11
Gönderen
11
Gönderen
10
Gönderen
5
Gönderen
11
Gönderen
16
Gönderen
11
Gönderen
19
Gönderen
14
Gönderen
8
Gönderen Kenger
24
Gönderen Kenger
22
Gönderen Kenger
14
Gönderen Kenger
2
Gönderen Kenger
16
Gönderen Kenger
18
Gönderen Kenger
25
Gönderen
![]() |
|
|
|
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2017
|
Melekli şalağı
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Kavun Tohum çeşit adı: Melekli şalağı (birnefestoprak > Vizeli39) Tohum kaç yıldır sizdedir: 2 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Urla, İzmir Tohumun geldiği yer: Iğdır, Melekli Köyü Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: Sn. Birnefestoprak Dağıtılacak tohumun saflığı: Bahçede diğer kavunlarla birlikte yetiştirdim ancak tohum saflığı için bir önlem alamadım. Kullanılan gübreler: Koyun ve keçi gübresi kullandım. Kullanılan ilaçlar: Yok Hasat yıl ve ayı: 2018 Temmuz Bitki tipi ve gelişim durumu: Bu konuda bir gözlem yapamadım. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Sn.Vizeli39'un söylediği gibi "Şeker oranı düşük-orta, aroma orta-yoğun, koku yoğun, doku sert, meyve içi rengi ise göründüğü gibi, seyretmelik." Salata ya da meyve salataları için çok uygun. Çeşidin Hikayesi: Sn Birnefestopraktan alıntı: ANATOHUM Projesi'nin en degerli parcalarindan birisi: Melekli Şalağı (ya da sadece Şalak). Kars'in (simdi Igdir'in) Melekli Koyu'ne ait ki bu koy, genetik cesitlilik bakimindan onem gosteriyor (genel olarak Kars, tohum cesitliliginde cok onemli). Internette sanirim sadece tek bir resmini daha gorebilirsiniz. Cok nadir, tatli olmayan ve sifali olarak bilinen bir kavun cesidi. Geçen seneden fotoğraflar: http://www.agaclar.net/forum/attachm...02_melekli.jpg http://www.agaclar.net/forum/attachm...2_melekli2.jpg |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Kornişon salatalık
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Salatalık Tohum çeşit adı: Kornişon salatalık Tohum kaç yıldır sizdedir: 2 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Urla, İzmir Tohumun geldiği yer: Urla'dan atalık tohum Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: Bilmiyorum Dağıtılacak tohumun saflığı: Bahçede diğer salatalık çeşidi ve acurla birlikte yetiştirdim ancak tohum saflığı için bir önlem alamadım. Kullanılan gübreler: Koyun ve keçi gübresi kullandım. Kullanılan ilaçlar: Yok Hasat yıl ve ayı: 2019 Temmuz Bitki tipi ve gelişim durumu: Verimli, dayanıklı (geçen sene küllemeye yakalandığı halde meyve vermeye devam etmişti), uzun ömürlü bir bitki. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Oldukça lezzetli, dikenli meyveleri var, tipik kornişona göre daha tombul. Parmak büyüklüğünden bir karış olana dek çıtırlığını ve lezzetini yitirmiyor. İrileştiğinde dikenleri kaybolup tombul bir salatalık görünümüne kavuşuyor. Turşu yapılabileceği gibi, salatalık niyetine de kullanılabilecek bir meyve. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Acur
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Cucumis melo Tohum çeşit adı: Acur Tohum kaç yıldır sizdedir: 4 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Urla, İzmir Tohumun geldiği yer: Ulamış'tan atalık tohum Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: Acur daha önce de dağıtılmıştır, ama bu çeşitten emin değilim. Dağıtılacak tohumun saflığı: Bahçede diğer salatalık çeşitleri ile birlikte yetiştirdim ancak tohum saflığı için bir önlem alamadım. Kullanılan gübreler: Koyun ve keçi gübresi kullandım. Kullanılan ilaçlar: Yok Hasat yıl ve ayı: 2019 Temmuz Bitki tipi ve gelişim durumu: Sürekli yeni kol veriyor. Meyve verimi uzun süre devam ediyor. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: 20-40 cm. uzunluğunda, çok sulu olmayan, lifli meyveleri var. Söğüş, salata ve turşu olarak tüketime uygun. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Boğa kanı kırmızı pancar
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Kırmızı pancar Tohum çeşit adı: Boğa kanı kırmızı pancar - Bull's blood beetroot (Meyvelitepe > heyyamola > oz26) Tohum kaç yıldır sizdedir: 2 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Urla, İzmir Tohumun geldiği yer: oz26 Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: Meyvelitepe Dağıtılacak tohumun saflığı: Yanında pazı vardı, tohum saflığı için bir önlem alamadım. Kullanılan gübreler: Koyun ve keçi gübresi kullandım. Kullanılan ilaçlar: Yok Hasat yıl ve ayı: 2018 Temmuz. Bu yıl ektim,çimleniyor. Bitki tipi ve gelişim durumu: Geçen yıl ekmedim, önceki yıldan gözlemlerim: "Sera ortamında bol ve çok büyük yaprakları oldu, dış yapraklarını kopararak bitkiden uzun süre faydalandık. Tohum ekiminden itibaren 45 günde yaprak hasadı başladı. Yaprakların ihtişamı köklerde yoktu." Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Önceki yıldan gözlemlerim: "Adıyla uyumlu, muhteşem renkte yaprak ve köke sahip. Gerek yaprak, gerekse kökleri çok lezzetli." Geçen seneden fotoğraflar: http://www.agaclar.net/forum/attachm..._bogakani2.jpg http://www.agaclar.net/forum/attachm..._bogakani4.jpg |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Pazı (oz26)
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Pazı Tohum çeşit adı: Pazı (Oz26) Tohum kaç yıldır sizdedir: 2 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Urla, İzmir Tohumun geldiği yer: oz26 (boğa kanı kırmızı pancarların içinden çıktı). Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: Pancarla karışık geldiği için bilemiyorum. Dağıtılacak tohumun saflığı: Pancarla birlikte yetiştirdim ancak tohum saflığı için bir önlem alamadım. Kullanılan gübreler: Koyun ve keçi gübresi kullandım. Kullanılan ilaçlar: Yok Hasat yıl ve ayı: 2018 Temmuz. Bu yıl ektim, çimleniyor. Bitki tipi ve gelişim durumu: Geçen yıl ekmedim, önceki yıldan gözlemlerim: "Sera ortamında bol yaprakları oldu, dış yapraklarını kopararak bitkiden uzun süre faydalandık. Tohum ekiminden itibaren 45 günde yaprak hasadı başladı." Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Lezzetli, bol yapraklı. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Kıvırcık marul
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Marul Tohum çeşit adı: Kıvırcık marul Tohum kaç yıldır sizdedir: 3 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Urla, İzmir Tohumun geldiği yer: Urla'dan atalık tohum Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: Daha önce dağıtılıp dağıtılmadığını bulamadım. Dağıtılacak tohumun saflığı: Serada düz marul da vardı, tohum saflığı için bir önlem alamadım. Kullanılan gübreler: Koyun ve keçi gübresi kullandım. Kullanılan ilaçlar: Yok Hasat yıl ve ayı: 2018 Haziran (bu yıl ektim, çimlenme sorunu oluşmadı) Bitki tipi ve gelişim durumu: Bitkiyi sera ortamında yetiştirdim. Kış aylarında tohumu direk toprağa serperek, ardından bitkiler arasında 20 cm kalacak şekilde seyrelterek (ki bu sebzeleri körpe olarak tüketebilirsiniz), sonra da dış yapraklarını kullanarak uzun süre hasat yapabilirsiniz. Yeterli alan ve bol sulama meyve büyüklüğünü arttırıyor. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Çıtır çıtır, ince yapraklı, yeşil ve kırmızı yapraklı bir sebze. Düzenleyen Kenger : 23-12-2019 saat 19:49 Neden: Fotoğraf eklendi |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Kıvırcık tere
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Tere Tohum çeşit adı: Kıvırcık tere Tohum kaç yıldır sizdedir: 3 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Urla, İzmir Tohumun geldiği yer: Urla'dan atalık tohum Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: Sn. İsmail Kuzucu, Resulgur da dağıtmış, ancak aynı tür olup olmadığını bilmiyorum. Dağıtılacak tohumun saflığı: Tohum saflığı için bir önlem alamadım. Kullanılan gübreler: Koyun ve keçi gübresi kullandım. Kullanılan ilaçlar: Yok Hasat yıl ve ayı: 2018 Haziran (bu yıl ektim, çimlenme sorunu oluşmadı) Bitki tipi ve gelişim durumu: Bitkiyi sera ortamında yetiştirdim. Kış aylarında tohumu direk toprağa serperek yetiştirebilirsiniz (dışarda yetiştirirken donların geçmesini beklemek gerekebilir). Sera ortamında 1 ayda yetişiyor, hızlı gelişiyor. Biçildikçe taze filizler veriyor. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Baharlı, diğer tere türlerine göre daha lezzetli (sulu) bir tür. Düzenleyen Kenger : 23-12-2019 saat 19:51 Neden: Fotoğraf eklendi |
|
|
|
![]() |
|
|