![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
|
orucoğlu
Merhaba.Etkinliğe yine hem paylaşımcı hemde talep eden olarak katılıyorum.Kendi bahçemde yetiştirmeye çalıştığım (az da olsa) ve tükettiğimiz paylaşacağım tohumlar: 1-Yeşil kışlık kavun, 2-Sarı kışlık kavun, 3-Kırkağaç kavunu, 4-Yerli iri pembe domates (10 kişi ile sınırlı), 5-Yazlık sarı karpuz, 6-Yazlık yeşil dalgalı tatlı kavun, 7-Sarı-yeşil süs kabağı, 8-Bal kabağı, 9-Dermason kuru fasulye (Erzincan), Düzenleyen orucoğlu : 21-11-2019 saat 11:58 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
|
Yeşil kışlık kavun
Bitki türü: Meyve Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü:Kışlık kavun. Tohum çeşit adı: Tohum kaç yıldır sizdedir: beş yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Ankara Tohumun kökeni: Köy. Tohumun geldiği yer: Köy komşumuzdan. Kullanılan gübreler: Hayvan gübresi, Kullanılan ilaçlar: Yok Hasat yıl ve ayı: Agustos,Eylül Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay,kıraç cins olduğu için hiç sulanmaz. En az iki kere 15-20 gün arayla çapa yapılıp boğazları doldurulmalı.Bol güneş almalı. Hasat süresi: Fide dikiminden itibaren 75 gün Büyüme alışkanlığı: normal, yerde sürgün vererek büyüyor. Yaprak tipi: Normal Meyve rengi, şekli ve büyüklüğü: Yeşil ve sarıya çalan karışık renklerde. hasat edildikten sonra uygun ortamda bir kaç ay saklanabilir. lezzeti güzel. Bitki tipi ve gelişim durumu: Normal bir çeşittir. Bahçede yetiştiriyorum. Çeşidin Hikayesi/Tarihcesi: Eskiden beri dikilen çeşit. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
|
Sarı kışlık kavun
Bitki türü: Meyve Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü:Kışlık kavun. Tohum çeşit adı: Tohum kaç yıldır sizdedir: beş yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Ankara Tohumun kökeni: Köy. Tohumun geldiği yer: Köy komşumuzdan. Kullanılan gübreler: Hayvan gübresi, Kullanılan ilaçlar: Yok Hasat yıl ve ayı: Agustos,Eylül Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay,kıraç cins olduğu için hiç sulanmaz. En az iki kere 15-20 gün arayla çapa yapılıp boğazları doldurulmalı.Bol güneş almalı. Hasat süresi: Fide dikiminden itibaren 75 gün Büyüme alışkanlığı: normal, yerde sürgün vererek büyüyor. Yaprak tipi: Normal Meyve rengi, şekli ve büyüklüğü: Sarı renkte, hasat edildikten sonra uygun ortamda bir kaç ay saklanabilir. lezzeti güzel. Bitki tipi ve gelişim durumu: Normal bir çeşittir. Bahçede yetiştiriyorum. Çeşidin Hikayesi/Tarihcesi: Eskiden beri dikilen çeşit. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
|
Kırkağaç kavun
Bitki türü: Meyve Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü:Yazlık kavun. Tohum çeşit adı: Tohum kaç yıldır sizdedir: dört yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Ankara Tohumun kökeni: Kırkağaç. Tohumun geldiği yer: Yerinden aldığım ve halen yetiştirdiğim kavun. Kullanılan gübreler: Hayvan gübresi, Kullanılan ilaçlar: Yok Hasat yıl ve ayı: Agustos,Eylül Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay,kıraç cins olduğu için hiç sulanmaz. En az iki kere 15-20 gün arayla çapa yapılıp boğazları doldurulmalı.Bol güneş almalı. Hasat süresi: Fide dikiminden itibaren 75 gün Büyüme alışkanlığı: normal, yerde sürgün vererek büyüyor. Yaprak tipi: Normal Meyve rengi, şekli ve büyüklüğü: Sarı çizgili kırçıllı orta irilikte tatlı bir kavun. lezzeti güzel. Bitki tipi ve gelişim durumu: Normal bir çeşittir. Bahçede yetiştiriyorum. Çeşidin Hikayesi/Tarihcesi: Eskiden beri dikilen çeşit. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
|
Yerli iri pembe domates
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Domates, Tohum çeşit adı:Yerli iri pembe domates Tohum kaç yıldır sizdedir: Üç yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Ankara Tohumun kökeni: Köy. Tohumun geldiği yer: Köy komşumuzdan. Kullanılan gübreler: Hayvan gübresi, Kullanılan ilaçlar: Yok Hasat yıl ve ayı: Eylül Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay Hasat süresi: Fide dikiminden itibaren 75 gün Büyüme alışkanlığı: normal Yaprak tipi: Normal Buruşuk Meyve rengi, şekli ve büyüklüğü: Pembe,iri etli meyveleri var. Meyvelerin lezzeti güzel. Bitki tipi ve gelişim durumu: Normal bir çeşittir, meyve verimi iyi.Bahçede yetiştiriyorum. Çeşidin Hikayesi/Tarihcesi: Bilinmiyor. (10 kişi ile sınırlıdır) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaçsever
|
Yazlık sarı karpuz
Bitki türü: Meyve Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü:Sarı Karpuz Tohum çeşit adı: Tohum kaç yıldır sizdedir: beş yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Ankara Tohumun kökeni: Köy. Tohumun geldiği yer: Köy komşularımızdan. Kullanılan gübreler: Hayvan gübresi, Kullanılan ilaçlar: Yok Hasat yıl ve ayı: 2019 Agustos,Eylül Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay,kıraç cins olduğu için hiç sulanmaz. En az iki kere 15-20 gün arayla çapa yapılıp boğazları doldurulmalı.Bol güneş almalı. Hasat süresi: Fide dikiminden itibaren 75 gün Büyüme alışkanlığı: normal, yerde sürgün vererek büyüyor. Yaprak tipi: Normal Meyve rengi, şekli ve büyüklüğü: Açık yeşil, hafif çizgili bilinen iç anadolu karpuzları..hasat edildikten sonra uygun ortamda bir kaç ay saklanabilir. Bitki tipi ve gelişim durumu: Normal çeşitler. Bahçede yetiştiriyorum. Çeşidin Hikayesi/Tarihcesi: Eskiden beri dikilen çeşitler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaçsever
|
Yazlık yeşil dalgalı tatlı kavun
Bitki türü: Meyve Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü:Yazlık kavun. Tohum çeşit adı: Tohum kaç yıldır sizdedir: beş yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Ankara Tohumun kökeni: Köy. Tohumun geldiği yer: Köy komşumuzdan. Kullanılan gübreler: Hayvan gübresi, Kullanılan ilaçlar: Yok Hasat yıl ve ayı: Agustos,Eylül Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay,kıraç cins olduğu için hiç sulanmaz. En az iki kere 15-20 gün arayla çapa yapılıp boğazları doldurulmalı.Bol güneş almalı. Hasat süresi: Fide dikiminden itibaren 75 gün Büyüme alışkanlığı: normal, yerde sürgün vererek büyüyor. Yaprak tipi: Normal Meyve rengi, şekli ve büyüklüğü: Sarı renkte, hasat edildikten sonra uygun ortamda bir kaç ay saklanabilir. lezzeti güzel. Bitki tipi ve gelişim durumu: Normal bir çeşittir. Bahçede yetiştiriyorum. Çeşidin Hikayesi/Tarihcesi: Eskiden beri dikilen çeşit. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaçsever
|
Sarı-yeşil süs kabağı
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: süs kabağı Tohum çeşit adı:sarı-yeşil süs kabağı Tohum kaç yıldır sizdedir: bir yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Ankara Tohumun kökeni: Köy. Tohumun geldiği yer: Köy komşumuzdan. Kullanılan gübreler: Hayvan gübresi, Kullanılan ilaçlar: Yok Hasat yıl ve ayı: Eylül, ekim Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay, arsız. Hasat süresi: Fide dikiminden itibaren 60 gün Büyüme alışkanlığı: normal Yaprak tipi: Normal Meyve rengi, şekli ve büyüklüğü: orta boy Bitki tipi ve gelişim durumu: Normal bir çeşit galiba.çok arsız ve verimli. yenilebilirmi değilmi, bilmiyorum.Bahçede yetiştiriyorum. Çeşidin Hikayesi/Tarihcesi: Bilinmiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaçsever
|
Bal kabağı
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Bal kabağı Tohum çeşit adı:Bal kabağı Tohum kaç yıldır sizdedir: beş yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Ankara Tohumun kökeni: Köy. Tohumun geldiği yer: Köy komşumuzdan. Kullanılan gübreler: Hayvan gübresi, Kullanılan ilaçlar: Yok Hasat yıl ve ayı: Eylül, ekim Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay, Hasat süresi: Fide dikiminden itibaren 70 gün Büyüme alışkanlığı: normal Yaprak tipi: Normal Meyve rengi, şekli ve büyüklüğü: iri boy Bitki tipi ve gelişim durumu: Normal bir çeşit galiba.epeydir dikiyorum, yiyoruz.Bahçede yetiştiriyorum. Çeşidin Hikayesi/Tarihcesi: Bilinmiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaçsever
|
Dermason kuru fasulye (Erzincan)
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü:Kuru fasulye. Tohum çeşit adı: Dermason. Tohum kaç yıldır sizdedir: Üç yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Ankara Tohumun kökeni: Erzincan Tohumun geldiği yer:Erzincanlı arkadaşımdan. Kullanılan gübreler: Hayvan gübresi, Kullanılan ilaçlar: Yok Hasat yıl ve ayı: Agustos,Eylül,Ekim Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay,tohumlar direkt toprağa dikiliyor.En az iki kere 15-20 gün arayla çapa yapılıp boğazları doldurulmalı.sırıkla destekleniyor, normal sulama yapılıyor. Yeşil olarak ta taze tüketilebilir lezzette ama çok kılçıklı olduğu için dalında kuruyup açılmak üzere iken toplanarak kuru fasulye olarak kullanmak daha mantıklı. Hasat süresi: Fide dikiminden itibaren 90 gün. Büyüme alışkanlığı: normal, sırık fasulye çeşidi. Yaprak tipi: Normal Meyve rengi, şekli ve büyüklüğü: Yeşil. büyüklüğü normal. Bitki tipi ve gelişim durumu: Normal bir çeşittir. Bahçede yetiştiriyorum. Çeşidin Hikayesi/Tarihcesi: Eskiden beri dikilen çeşit. (resmini sonra ekleyebilcem.) Düzenleyen orucoğlu : 12-11-2019 saat 11:32 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|