![]() |
|
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-11-2011
|
Ceneviz Fesleğeni
Bitki türü: Aromatik Bitki Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Ceneviz Fesleğeni Tohum çeşit adı Fesleğen Tohum kaç yıldır sizdedir: İki yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İzmir-Seferihisar-Urla-Ürkmez Tohumun kökeni (size nereden geldi): Tohum paylaşımda Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Yanmış koyun keçi gübresi kullanıldı Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Özel izolasyon uygulanmadı, ancak tohumu alınan çeşitle diğerleri arasında bariyer bitkiler ve mesafe vardı. Hasat yıl ve ayı: 2019- Temmuz ayından sonra Bitki tipi ve gelişim durumu: Çok iyi bir gelişim gösterdi, Yetiştirme özellikleri: Toprak kurudukça sulamak dışında bir şey yapmak gerekmiyor. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Saksıya ekip bahçelere şaşırttım. Önceki yıllarda iki kez denedim ama çimlendiremedim, bu yıl çok güzel çimlenip bitkileri çok güzel geliştiler. Özellikleri: Yerini severse çok iyi gelişim gösteriyor, salatalarda, omlet makarna sosu ve her türlü yemekte kullanılabilir. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Ağustos ayından sonra devamlı alınabilir budadıkça yeniden tazelenip taze yaprak üretir. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|