![]() |
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-09-2019
|
Güne-bakan
Paylaşmayı düşündüğüm tohumlar 1-Çikolata sarmaşığı-akebia quinata 2-Aster 3-Akşam sefası 4-Çeri domates 5-Horoz ibiği 6-Mine çalısı Düzenleyen Güne-bakan : 07-10-2019 saat 22:34 Neden: Tohum ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
|
Çikolata sarmaşığı-Akebia quinata
Bitki türü: Meyve Bitki ömrü: Çok yıllık Tohum kaç yıldır sizdedir : Dört yıldır Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İstanbul Tohumun kökeni :Fide olarak seradan aldım Dağıtılacak Tohumun Saflığı:Etrafta benzer bir tür bulunmuyor Tohumu ilk paylaşan:Güne-bakan Kullanılan gübreler : Gübre kullanmadım Kullanılan ilaçlar : İlaç kullanılmadı Hasat yıl ve ayı: 2019 eylül Bitki tipi ve gelişim durumu: Sarılıcı bir bitki Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Çikolata sarmaşığı baharda çiçek açıyor. Çikolata gibi kokan da çiçekleri zaten. Gül kurusu-lila karışımı renge sahip olan çiçekler hem görsel hem de koku olarak muhteşem. 4-5 aylık bir bekleyişten sonra meyveleri morumsu bir renge dönerek olgunlaşıyor ve kendiliğinden açılıyor. Ortasındaki jölemsi kısım yeniliyor. Hoş bir lezzeti var. Ancak çekirdekleri de bu yenilen kısımda. Yerken dikkat etmek gerekiyor ![]() Yetiştirme özellikleri:Çikolata sarmaşığı saksıdan ziyade toprağı seviyor. Bahçemizdeki sabah- öğle güneşi alan yerde ve burayı çok sevdi. Suyla da arası iyi. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Tohum ekimde tavsiye edilen soğuk katlama yöntemi. Ya da kasım ortasından itibaren dış mekanda büyükçe bir saksıya ekilmesi gerekiyor. İklim gereksinimleri : İstanbul ikliminde çok sağlıklı gelişim gösterdi. -5 derece soğuklara dayanıklı olduğu belirtiliyor. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Önce yeşil olan meyveler, mor renge döner. Siyah renkli tohumlar yenilen beyaz kısmın içinde yer alıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
|
Aster, yıldız patı
Bitki türü: Çiçek, Bitki ömrü:Tek yıllık Tohum kaç yıldır sizdedir : 3 yıldır Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İstanbul Tohumun kökeni: Akrabamızdan Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Etrafında aynı türden çiçek yoktu. Tohumu ilk paylaşan: Güne-bakan Kullanılan gübreler : Kullanılmadı Kullanılan ilaçlar : Kullanılmadı Hasat yıl ve ayı: Eylül 2019 Bitki tipi ve gelişim durumu: Çalı tipi gelişen enine yayılan bir bitki. Çok çabuk büyüyor. Arılar çok seviyor. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Lacivert-mor arası renkli, papatyaya benzeyen çiçeklere sahip. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Ben tohumları yetişeceği yere sonbahar ve ilkbaharda olmak üzere iki defa ekiyorum. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler:Yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri : Suyu ve güneşi seviyor. İklim gereksinimleri : Yaz çiçeği olduğu için her iklimde yetişeceğini sanıyorum. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Çiçekler solup, kuruduğunda. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
|
Akşam sefası
Bitki türü: Çiçek Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum kaç yıldır sizdedir : 2 yıldır Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İstanbul Tohumun kökeni (size nereden geldi): Komşumuzdan Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Etrafında benzer cins bir çiçek yoktu. Tohumu ilk paylaşan: Güne-bakan Kullanılan gübreler :Kullanılmadı Kullanılan ilaçlar :Kullanılmadı Hasat yıl ve ayı: Ağustos-Eylül 2019 Bitki tipi ve gelişim durumu: Yanlara doğru yayılım gösteriyor ve bol çiçek açıyor. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Tek kökte 4 farklı renk çiçek açıyor ve tam bir görsel şölen yaşatıyor ![]() Yetiştirme özellikleri: Kolay yetişen bir çiçek. Zaten bir defa dikildiğinde bir sonraki yıl dökülen tohumlardan kendiliğinden çıkıyor. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Baharda Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler :Yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Toprak seçmiyor, su ve güneşi seviyor. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Çiçekler döküldükten sonra siyah tohumlar oluşuyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
|
Çeri domates
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü ![]() Tohum kaç yıldır sizdedir: Çok uzun zamandır, yıl olarak hatırlamıyorum Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İstanbul Tohumun kökeni :Akrabalar Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Yakınında domates yoktu Tohumu ilk paylaşan:Güne-bakan Kullanılan gübreler :Sebze artığı kompostu Kullanılan ilaçlar :Kullanılmadı Hasat yıl ve ayı:Ağustos Bitki tipi ve gelişim durumu: Sırık cins, yanlara doğru da gelişim gösteriyor. Bir defa ekmek yetiyor, sonraki yıllarda dökülen tohumlardan kendisi çimleniyor. Ekilen tohumlara göre çimlenmesi ve fide haine gelmesi çok güçlü ve dirençli oluyor.Verimli, şu sıralar hala üzeri domates dolu ve bir taraftan da çiçek açmaya devam ediyor. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Sulu, ekşimsi hoş bir tadı var. Çok sevdiğim bir lezzet. Leblebi yer gibi yediğim bir çeşit. Çekirdeği bol ama yerken rahatsız etmiyor. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli:Baharda tohumu torfa ekilir, fide haline geldikten sonra da yetişeceği yere dikilir. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler:Yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri; Her ikisini de seviyor Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır:İyice olgunlaştığı zaman |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
|
Ağaç minesi -Lantana camara
Bitki türü: Çiçek Bitki ömrü: Çok yıllık Tohum kaç yıldır sizdedir: 4 -5 yıldır Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer:İstanbul Tohumun kökeni :Arkadaşımdan Dağıtılacak Tohumun Saflığı:Etrafında aynı türden çiçek yok Tohumu ilk paylaşan:Güne-bakan Kullanılan gübreler:Kullanmadım Kullanılan ilaçlar:Kullanmadım Hasat yıl ve ayı:Ağustos-eylül 2019 Bitki tipi ve gelişim durumu:Hem enine hem boyuna, çalı tipinde gelişen bir bitki. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Yaz ve sonbahar boyunca bol çiçek açıyor. Yetiştirme özellikleri: Güneş ve suyu seviyor. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Ben çelikten yetiştirmiştim. Tohum ekiminin baharda olacağını sanıyorum. İklim gereksinimleri ; Ilıman iklim bitlisi. Donlara dayanıksız diye biliyorum. İstanbul ikliminde problem yaşamıyor. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır:Tohumlar siyaha döndüğünde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
|
Sarkan horoz ibiği- Amaranthus cauadatus
Bitki türü: Çiçek Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum kaç yıldır sizdedir: Sanırım 6 yıldır bahçemizde Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: İstanbul Size nereden geldi:Arkadaşımdan İlk paylaşan :Güne-bakan Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Bahçede benzer cins çiçek yok Kullanılan gübreler : Kullanılmadı Kullanılan ilaçlar: kullanılmadı Hasat yıl ve ayı: Ekim 2019 Bitki tipi ve gelişim durumu: Hem enine hem boyuna gelişim gösteren bir bitki. Mutlaka desteklenmesi gerekiyor. Bitki bir kez yetiştirildikten sonra tekrar tohum ekmeye gerek kalmıyor. Dökülen tohumlardan sonraki yıllarda kendiğinden çimleniyor. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Uzun salkım halinde gösterişli çiçekler açıyor. Hem renk hem görünüş olarak çok hoş ve dikkat çekici. Çiçekler uzun süre bitkinin üzerinde kalıyor. Ben denemedim ama kuru çiçek olarak da kullanılıyormuş. Yetiştirme özellikleri: Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Şubat - Mart ayında viyollere ekip, fide haline geldiğinde gerçek yerine dikilir. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler:Yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Toprak seçmiyor ama suyu çok seviyor. Ben gübre kullanmadım ama bol suladım ve büyük salkımlar halinde çok güzel çiçekler açtı. İklim gereksinimleri:Yaz ve sonbahar boyunca çiçek açıyor. Güneşi seviyor. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Çiçeklerin içindeki tohumlar siyaha döndüğünde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|