![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-03-2018
Şehir: Kayseri-Kahramanmaraş
Mesajlar: 73
|
Kahramanmaraş’tan Kayseri’ye yolculuk ediyordum.Yanımda karadenizli birisi vardı.Laf açıldı.Neden geldiniz dedim.Fasulye Tohumu için gelmiş.Sırf Tohumu almak için.Bir gün durmuş.Geri dönüyordu.Çok değerli fasulyelerimiz var.Kıymetini bilene. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2017
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,062
|
Kiymetini bilirsek o kadar degerli seylerimiz varki. Eski tarim bakani soyle demisti -ileride gida da sozu gecen ulkeler lider olacak. Bu soz her aklima geldiginde gercekten dogru soylemis diyorum. Elimden geldigince buradaki kisilerden faydalanmak ve fayda vermek istiyorum. Sanirim benim kadar online olan yoktur. Insallah ileriki gunlerde bizler icin guzel seyler olacak... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
|
Çok iyi yabancı, atalık ve Perolar gibi atalık olmadığı halde üst seviye performans gösteren taze/kuru fasulye çeşitleri de var ancak lezzet, çabuk pişme, pişerken lezzetini yemeğe bırakma/helmelenme gibi konularda Anadolu'yu geçen bir coğrafya bence yok. Olsa olsa denklik söz konusudur. Bunun yanında kimi Fransız çeşitleri (haricot ve haricot verts tipinde olanlarla filet tipinde olanlar), İtalyanların Cannellini tipinde olanlar, Meksika'nın kimi Pinto çeşitleri çok lezzetli ve verimlidir. Kuzey Amerika'nın Apalaşlar Bölgesi'nde de bölgenin kendisine has, Amerikan yerlilerinin ve Avrupa'dan 17. yüzyıldan itibaren göç edenlerin kültürlerini harmanlayarak şekil verdikleri koskoca bir fasulye literatürü (ör. kullanım alanlarına göre belirlenmiş wax, cornfield, half-runner, greasy kategorileri) bulunuyor. |
|
|
|
![]() |
|
|