agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Önceki Tohum Paylaşım Etkinlikleri (Tamamlananlar) > 2018-2019 Tohum Paylaşım Etkinliği
(https)




Beğeni Düzeni1241Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-01-2019, 15:22   #1
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 16-03-2018
Şehir: Kayseri-Kahramanmaraş
Mesajlar: 73
Kahramanmaraş’tan Kayseri’ye yolculuk ediyordum.Yanımda karadenizli birisi vardı.Laf açıldı.Neden geldiniz dedim.Fasulye Tohumu için gelmiş.Sırf Tohumu almak için.Bir gün durmuş.Geri dönüyordu.Çok değerli fasulyelerimiz var.Kıymetini bilene.

Kayrum38 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-01-2019, 16:06   #2
Ağaç Dostu
 
AkisSoftware's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-08-2017
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,062
Kiymetini bilirsek o kadar degerli seylerimiz varki. Eski tarim bakani soyle demisti -ileride gida da sozu gecen ulkeler lider olacak. Bu soz her aklima geldiginde gercekten dogru soylemis diyorum.

Elimden geldigince buradaki kisilerden faydalanmak ve fayda vermek istiyorum. Sanirim benim kadar online olan yoktur. Insallah ileriki gunlerde bizler icin guzel seyler olacak...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kayrum38 Mesajı Göster
Kahramanmaraş’tan Kayseri’ye yolculuk ediyordum.Yanımda karadenizli birisi vardı.Laf açıldı.Neden geldiniz dedim.Fasulye Tohumu için gelmiş.Sırf Tohumu almak için.Bir gün durmuş.Geri dönüyordu.Çok değerli fasulyelerimiz var.Kıymetini bilene.

AkisSoftware Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-01-2019, 17:32   #3
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Çok iyi yabancı, atalık ve Perolar gibi atalık olmadığı halde üst seviye performans gösteren taze/kuru fasulye çeşitleri de var ancak lezzet, çabuk pişme, pişerken lezzetini yemeğe bırakma/helmelenme gibi konularda Anadolu'yu geçen bir coğrafya bence yok. Olsa olsa denklik söz konusudur.

Bunun yanında kimi Fransız çeşitleri (haricot ve haricot verts tipinde olanlarla filet tipinde olanlar), İtalyanların Cannellini tipinde olanlar, Meksika'nın kimi Pinto çeşitleri çok lezzetli ve verimlidir. Kuzey Amerika'nın Apalaşlar Bölgesi'nde de bölgenin kendisine has, Amerikan yerlilerinin ve Avrupa'dan 17. yüzyıldan itibaren göç edenlerin kültürlerini harmanlayarak şekil verdikleri koskoca bir fasulye literatürü (ör. kullanım alanlarına göre belirlenmiş wax, cornfield, half-runner, greasy kategorileri) bulunuyor.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kayrum38 Mesajı Göster
Kahramanmaraş’tan Kayseri’ye yolculuk ediyordum.Yanımda karadenizli birisi vardı.Laf açıldı.Neden geldiniz dedim.Fasulye Tohumu için gelmiş.Sırf Tohumu almak için.Bir gün durmuş.Geri dönüyordu.Çok değerli fasulyelerimiz var.Kıymetini bilene.

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025