![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-07-2017
|
merhaba, arkadaşlar Özbekistan'dan az miktarda çok özel 3 çeşit kavun tohumu getirttim, aralarında çok nadir bulunan ve normalde yurt dışına satışı yok, yerlilerin ' mırzaçül ' olarak adlandırılan tür de var (Özbekistan'ın ihracat gururu, Avrupa ve Amerika'da bile sevilir, rekor uzunluğu 1 metreye kadar ualaşabiliyor) Ancak, özel bakım ve toprak isteği var (gübreli, kumlu), yağmur sevmez, geceleri de sıcak olan iklimde verimli olur. Adana, Antalya, Mersin ve benzeri hakim olduğu iklimde olumlu sonuç verir yanlış anlaşılmasın lütfen, bir daha getirtme imkanım olmaz, o yüzden kavun yetiştiriciliği yapabilen kişliler özelden mesaj yazarsa , 3-4 kişiye gönderebilirim ( maalesef çok tohum yok, yetiştirecek olan arkadaşlar seneye paylaşır diye umuyorum ![]() saygılar, selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2012
|
Paylaşıma katılıp talep edenlerden 4 kişiye konum ve deneyim kriterlerine göre gönderebilirsiniz. Miktar ne kadar bilmiyorum ama 10 ar adet fazlasıyla yeterli olur. Ben paylaşıyor olsaydım tek kriterim alıcının izolasyon konusuna dikkat etmesi olurdu. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-03-2018
|
Alıntı:
Şahsen ben iki defa ektim. O kavunu yetiştirmek zor. Suyu sevmiyor.Suyu gördükçe kuruyup gidiyor. Çapa yaparak yetiştirmek gerekiyor. Birde yapraklarına sürekli kükürt uygulamak lazım. Yaprakları güneşten yanmasın diye. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 26-11-2011
|
Mesele güneş ise Kaolin Kili uygulamak daha doğru olmaz mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-03-2018
|
Kaolin kilini bilmiyorum. Yalnız bu kavunun yaprakları kabak yaprağı kadar iri.İki kere ektim.Malesef yetiştiremedim. Yağmurlama ile patatesi suladıkça kavunada değdi.Kurudu gitti.Suyu hiç sevmiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2017
|
Bende istiyorum. Lakin 10 ar adet değil bana 3 er adet olsa bile (Çimlenmeme ihtimaline karşı) yeterlidir. Özel bakımla tohumunu almak isterim Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2017
|
Sayin nilufers ozel mesaj atamadim mail gonderdim. Mail kutusu dolu diyor sistem |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Özel mesaj kotanız dolmuş o nedenle buraya yazmak zorunda kaldım. Birkaç gündür şehir dışındaydım ancak yazabiliyorum, kusura bakmayın. Tohumlar gelmiş, yan komşum almış, kendisinden bu sabah teslim alıp her birinden bir taneyi çimlendirmeye aldım bile. Ancak beni çok mahçup ettiniz. Hem o kadar zahmet edip tohum gönderdiniz, hem de kargo bedelini ödemişsiniz. İnanın çok mahçup oldum. Bu cömertliğiniz için nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum. Sevgi ve saygılarımla |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Gelin Ayşe Fasulye
Sevgili arkadaşlarGelin Ayşe Fasulye adında bir tohum arıyorum. Çok lezzetli bir barbunya türü. ![]() Bu da Kırmızı göbekli bobo veya İnkaya fasulyesi diye bilinir ![]() Bilecik ve Bursada bulmak mümkün. Bu tohumlara sahip olup paylaşmak isteyen kimseler varsa minnetar olurum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
|
Alıntı:
Sayın Jezebel; bu iki fasulyeyi de biliyorum elimde yok ama pazarda satan bir kişi görmüştüm eğer bulursam sizin için temin edebilirim. Bu arada size tatlı patates için mesaj atmak istemiştim ama size mesaj gitmediği için cevap veremedim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-07-2017
|
Alıntı:
arkadaslar, rica ederim, umarim ki gonderdigim tohumlar herkese ulasmistir, kargo calistigim sirketimin anlasmali firma uzerinden gonderdigim icin cok uygun ,lafi bile edilmez rakamlara mal oldu, o yuzden hic mahcup olmayin lutfen )) Herkese bereketli, basari , huzur dolu yesil-yesil bir yeni yil diliyorum ( bahara bir-iki ay kaldi zaten ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2017
|
Alıntı:
|
|
![]() |