agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Önceki Tohum Paylaşım Etkinlikleri (Tamamlananlar) > 2018-2019 Tohum Paylaşım Etkinliği
(https)

Beğeni Düzeni1241Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-11-2018, 06:22   #1
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 05-07-2017
merhaba, arkadaşlar

Özbekistan'dan az miktarda çok özel 3 çeşit kavun tohumu getirttim, aralarında çok nadir bulunan ve normalde yurt dışına satışı yok, yerlilerin ' mırzaçül ' olarak adlandırılan tür de var (Özbekistan'ın ihracat gururu, Avrupa ve Amerika'da bile sevilir, rekor uzunluğu 1 metreye kadar ualaşabiliyor)
Ancak, özel bakım ve toprak isteği var (gübreli, kumlu), yağmur sevmez, geceleri de sıcak olan iklimde verimli olur. Adana, Antalya, Mersin ve benzeri hakim olduğu iklimde olumlu sonuç verir
yanlış anlaşılmasın lütfen, bir daha getirtme imkanım olmaz, o yüzden kavun yetiştiriciliği yapabilen kişliler özelden mesaj yazarsa , 3-4 kişiye gönderebilirim ( maalesef çok tohum yok, yetiştirecek olan arkadaşlar seneye paylaşır diye umuyorum )

saygılar, selamlar

nilufers Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-11-2018, 07:18   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 19-11-2012
Paylaşıma katılıp talep edenlerden 4 kişiye konum ve deneyim kriterlerine göre gönderebilirsiniz. Miktar ne kadar bilmiyorum ama 10 ar adet fazlasıyla yeterli olur. Ben paylaşıyor olsaydım tek kriterim alıcının izolasyon konusuna dikkat etmesi olurdu.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nilufers Mesajı Göster
merhaba, arkadaşlar

Özbekistan'dan az miktarda çok özel 3 çeşit kavun tohumu getirttim, aralarında çok nadir bulunan ve normalde yurt dışına satışı yok, yerlilerin ' mırzaçül ' olarak adlandırılan tür de var (Özbekistan'ın ihracat gururu, Avrupa ve Amerika'da bile sevilir, rekor uzunluğu 1 metreye kadar ualaşabiliyor)
Ancak, özel bakım ve toprak isteği var (gübreli, kumlu), yağmur sevmez, geceleri de sıcak olan iklimde verimli olur. Adana, Antalya, Mersin ve benzeri hakim olduğu iklimde olumlu sonuç verir
yanlış anlaşılmasın lütfen, bir daha getirtme imkanım olmaz, o yüzden kavun yetiştiriciliği yapabilen kişliler özelden mesaj yazarsa , 3-4 kişiye gönderebilirim ( maalesef çok tohum yok, yetiştirecek olan arkadaşlar seneye paylaşır diye umuyorum )

saygılar, selamlar

Atilgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-11-2018, 08:49   #3
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 16-03-2018
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Atilgan Mesajı Göster
Paylaşıma katılıp talep edenlerden 4 kişiye konum ve deneyim kriterlerine göre gönderebilirsiniz. Miktar ne kadar bilmiyorum ama 10 ar adet fazlasıyla yeterli olur. Ben paylaşıyor olsaydım tek kriterim alıcının izolasyon konusuna dikkat etmesi olurdu.

Şahsen ben iki defa ektim. O kavunu yetiştirmek zor. Suyu sevmiyor.Suyu gördükçe kuruyup gidiyor. Çapa yaparak yetiştirmek gerekiyor. Birde yapraklarına sürekli kükürt uygulamak lazım. Yaprakları güneşten yanmasın diye.

Kayrum38 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-11-2018, 08:55   #4
Ağaç Dostu.

bahcedenn's Avatar

Giriş Tarihi: 26-11-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kayrum38 Mesajı Göster
Şahsen ben iki defa ektim. O kavunu yetiştirmek zor. Suyu sevmiyor.Suyu gördükçe kuruyup gidiyor. Çapa yaparak yetiştirmek gerekiyor. Birde yapraklarına sürekli kükürt uygulamak lazım. Yaprakları güneşten yanmasın diye.
Mesele güneş ise Kaolin Kili uygulamak daha doğru olmaz mı?

bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-11-2018, 09:36   #5
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 16-03-2018
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahcedenn Mesajı Göster
Mesele güneş ise Kaolin Kili uygulamak daha doğru olmaz mı?
Kaolin kilini bilmiyorum. Yalnız bu kavunun yaprakları kabak yaprağı kadar iri.İki kere ektim.Malesef yetiştiremedim. Yağmurlama ile patatesi suladıkça kavunada değdi.Kurudu gitti.Suyu hiç sevmiyor.

nilufers beğendi.
Kayrum38 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2018, 08:20   #6
Ağaç Dostu

AkisSoftware's Avatar

Giriş Tarihi: 10-08-2017
Bende istiyorum. Lakin 10 ar adet değil bana 3 er adet olsa bile (Çimlenmeme ihtimaline karşı) yeterlidir. Özel bakımla tohumunu almak isterim

Alıntı:
merhaba, arkadaşlar

saygılar, selamlar

nilufers beğendi.
AkisSoftware Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2018, 11:08   #7
Ağaç Dostu

AkisSoftware's Avatar

Giriş Tarihi: 10-08-2017
Sayin nilufers ozel mesaj atamadim mail gonderdim. Mail kutusu dolu diyor sistem

AkisSoftware Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-12-2018, 09:27   #8
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Giriş Tarihi: 25-04-2008
Galeri: 15
Alıntı:
merhaba, arkadaşlar

saygılar, selamlar
Nilüfer Hanım merhaba,
Özel mesaj kotanız dolmuş o nedenle buraya yazmak zorunda kaldım.

Birkaç gündür şehir dışındaydım ancak yazabiliyorum, kusura bakmayın. Tohumlar gelmiş, yan komşum almış, kendisinden bu sabah teslim alıp her birinden bir taneyi çimlendirmeye aldım bile.

Ancak beni çok mahçup ettiniz. Hem o kadar zahmet edip tohum gönderdiniz, hem de kargo bedelini ödemişsiniz. İnanın çok mahçup oldum. Bu cömertliğiniz için nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum.

Sevgi ve saygılarımla

Turgay78 beğendi.
malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-12-2018, 19:16   #9
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2010
Galeri: 11
Gelin Ayşe Fasulye

Sevgili arkadaşlarGelin Ayşe Fasulye adında bir tohum arıyorum.
Çok lezzetli bir barbunya türü.

Name:  Gelin-Ayşe-.jpg
Views: 1339
Size:  36.7 KB

Bu da Kırmızı göbekli bobo veya İnkaya fasulyesi diye bilinir

Name:  kırmızı göbekli.jpg
Views: 1650
Size:  47.1 KB

Bilecik ve Bursada bulmak mümkün.
Bu tohumlara sahip olup paylaşmak isteyen kimseler varsa minnetar olurum

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-12-2018, 21:27   #10
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Giriş Tarihi: 11-02-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel Mesajı Göster
Sevgili arkadaşlarGelin Ayşe Fasulye adında bir tohum arıyorum.
Çok lezzetli bir barbunya türü.

Eklenti 684837

Bu da Kırmızı göbekli bobo veya İnkaya fasulyesi diye bilinir

Eklenti 684838

Bilecik ve Bursada bulmak mümkün.
Bu tohumlara sahip olup paylaşmak isteyen kimseler varsa minnetar olurum

Sayın Jezebel; bu iki fasulyeyi de biliyorum elimde yok ama pazarda satan bir kişi görmüştüm eğer bulursam sizin için temin edebilirim.

Bu arada size tatlı patates için mesaj atmak istemiştim ama size mesaj gitmediği için cevap veremedim.

dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2019, 09:49   #11
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 05-07-2017
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malbman Mesajı Göster
Nilüfer Hanım merhaba,
Özel mesaj kotanız dolmuş o nedenle buraya yazmak zorunda kaldım.

Birkaç gündür şehir dışındaydım ancak yazabiliyorum, kusura bakmayın. Tohumlar gelmiş, yan komşum almış, kendisinden bu sabah teslim alıp her birinden bir taneyi çimlendirmeye aldım bile.

Ancak beni çok mahçup ettiniz. Hem o kadar zahmet edip tohum gönderdiniz, hem de kargo bedelini ödemişsiniz. İnanın çok mahçup oldum. Bu cömertliğiniz için nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum.

Sevgi ve saygılarımla
Merhabalar

arkadaslar, rica ederim, umarim ki gonderdigim tohumlar herkese ulasmistir, kargo calistigim sirketimin anlasmali firma uzerinden gonderdigim icin cok uygun ,lafi bile edilmez rakamlara mal oldu, o yuzden hic mahcup olmayin lutfen ))
Herkese bereketli, basari , huzur dolu yesil-yesil bir yeni yil diliyorum ( bahara bir-iki ay kaldi zaten )

nilufers Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2019, 12:59   #12
Ağaç Dostu

devrann's Avatar

Giriş Tarihi: 11-07-2017
Alıntı:
Merhabalar

arkadaslar, rica ederim, umarim ki gonderdigim tohumlar herkese ulasmistir, kargo calistigim sirketimin anlasmali firma uzerinden gonderdigim icin cok uygun ,lafi bile edilmez rakamlara mal oldu, o yuzden hic mahcup olmayin lutfen ))
Herkese bereketli, basari , huzur dolu yesil-yesil bir yeni yil diliyorum ( bahara bir-iki ay kaldi zaten )
Bende size ulaşamadım çok teşekkürler,elime ulaştı hatta bazılarını çimlendirdim deneme amaçlı 5'er tane,şunu söyleyebilirim 2 tanesi çok hassas glabi ve mizraçul,tohumları önceden çimlendirip çok iyi köklendirdikten sonra viyolle ekim yaptım hatta siz hassas dediğiniz için fungisit bir ilacı diplerine döktüm ancak bu iki çeşitte 2'şer 3'er tanesini kaybettim.Bu kadar hassas çeşitlerse yazın tuzlu bir toprakta yaşama şansları çok zayıf.Bu yüzden aşı deneyeceğim ölmeyenlere ve meyve almaya çalışacağım..

devrann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025