![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-12-2010
|
Novazet
Paylaşacağım tohumlar : 1. Sarı Kantaron (Hypericum perforatum) 2. Karakafes otu (Eşek kulağı, mayasıl otu) 3. Tıbbi papatya (Matricaria recutita, Mayıs papatyası) 4. Güneş şapkası (Rudbeckia, Kara gözlü suzan) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Sarı Kantaron
• Bitki türü: Tıbbi otsu bitki • Bitki ömrü: çok yıllık • Tohum Türü: Sarı kantaron • Tohum çeşit adı: Sarı kantaron (Hypericum perforatum) • Tohum kaç yıldır sizdedir Doğada doğal olarak yetişiyor şahsen ekim yapmadım. • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Kütahya • Tohumun kökeni: Çevremizde doğal olarak yetişiyor. • Dağıtılacak Tohumun Saflığı:Yakın çevrede bildiğimiz başka çeşidi yok. • Tohumu ilk paylaşan: • Kullanılan gübreler Yok • Kullanılan ilaçlar Yok • Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Yok • Hasat yıl ve ayı: 2018 Temmuz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Karakafes otu
• Bitki türü: Tıbbi otsu bitki • Bitki ömrü: çok yıllık • Tohum Türü: Karakafes otu (Eşek kulağı, mayasıl otu) • Tohum çeşit adı: Karakafes otu • Tohum kaç yıldır sizdedir 2 yıldır yetiştiriyorum. • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Kütahya • Tohumun kökeni: Kütahya Hekim Sinan Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bahçesinden fide olarak aldım. • Dağıtılacak Tohumun Saflığı:Bahçemde başka çeşidi yok. • Tohumu ilk paylaşan: • Kullanılan gübreler: Küçükbaş hayvan gübresi • Kullanılan ilaçlar: Yok • Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması:Yok • Hasat yıl ve ayı: 2018 Ağustos Tohum sayısı az olması nedeniyle en fazla 5-6 kişiye paylaşım yapabilirim. Düzenleyen novazet : 04-01-2019 saat 21:53 Neden: Açıklama ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Tıbbi Papatya
• Bitki türü: Tıbbi otsu bitki • Bitki ömrü: Tek yıllık • Tohum Türü:Tıbbi papatya (Matricaria recutita, Mayıs papatyası) • Tohum çeşit adı: Tıbbi papatya (Matricaria recutita, Mayıs papatyası) • Tohum kaç yıldır sizdedir 2 yıldır yetiştiriyorum. • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Kütahya • Tohumun kökeni: Kütahya Hekim Sinan Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bahçesinden fide olarak aldım. • Dağıtılacak Tohumun Saflığı:Bahçemde başka çeşidi yok. • Tohumu ilk paylaşan: • Kullanılan gübreler: Küçükbaş hayvan gübresi • Kullanılan ilaçlar: Yok • Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması:Yok • Hasat yıl ve ayı:2018 Ağustos |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Güneş şapkası (Rudbeckia, Kara gözlü suzan)
• Tohum Türü: Güneş şapkası (Rudbeckia, Kara gözlü suzan) • Tohum çeşit adı: Güneş şapkası (Rudbeckia, Kara gözlü suzan) • Tohum kaç yıldır sizdedir 5 yıldır yetiştiriyorum. • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Kütahya • Tohumun kökeni: • Dağıtılacak Tohumun Saflığı:Bahçemde başka çeşidi yok. • Tohumu ilk paylaşan: • Kullanılan gübreler: Küçükbaş hayvan gübresi • Kullanılan ilaçlar: Yok • Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması:Yok • Hasat yıl ve ayı:2018 Ağustos • Bitki tipi ve gelişim durumu: Maksimum 30-40 cm. boylanabilen bodur çeşidi kış girene kadar bol çiçek açıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-06-2007
|
mayasıl otu aldım ektim istanbul da çiçek açar mı? bilemedim ama ölmesin yeterli. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|