08-12-2018, 08:07 | #1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-12-2011
|
Dalperen
2018/2019 Etkinlikk için paylaşacağım tohumlar --------------- 1- Saksılık acı süs biber 2- Turuncu Habanero Düzenleyen dalperen : 05-01-2019 saat 22:22 |
08-12-2018, 08:15 | #2 |
Ağaçsever
|
Saksılık acı süs biberi
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Biber Tohum çeşit adı: Saksılık acı süs biberi Tohum kaç yıldır sizdedir: 13. yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Eskişehir Tohumun kökeni: İş yerinde her sene diken arkadaşım ( Fethi Parmaksız ) Dağıtılacak tohumun saflığı: İzolasyon önlemi alınmadı. Fakat diğer biberlerden çok uzakta yetiştirildi. Kullanılan gübreler: Sadece organik kökenli gübreler kullandım. Kullanılan ilaçlar: kullanılmadı Hasat yıl ve ayı: 2018 Ağustos Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay Hasat süresi: Erkenci, fide dikiminden itibaren 30 gün civarı Yaprak tipi: Normal Meyve rengi, şekli ve büyüklüğü: 2-5 cm arası, konik şekilli, sararıp kırmızıya doğru giden, acılığı ortadan biraz fazla, biber. Gayet verimli. Toprağı az saksıya koyarsanız küçük, toprağı çok saksıya koyarsanız büyük bitki ve biberleriniz olur. Ben bir sene toprağa dikmiştim gayet iri biberlerini aldım ama kıl biber kadar uzun olmuyor 30 cm civarı büyüyor bitki. Yetiştirilmesi çok kolay, ilk defa bitki yetiştirenlerin bunu denemesini tavsiye ederim Düzenleyen dalperen : 08-12-2018 saat 13:24 |
05-01-2019, 22:38 | #3 |
Ağaçsever
|
Turuncu habanero
Turuncu habanero Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık veya ılıman iklimlerde çok yıllık Tohum Türü: Biber Tohum çeşit adı: Turuncu habanero Tohum kaç yıldır sizdedir: 1. yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Eskişehir Tohumun kökeni: İstanbul`dan bir dost Dağıtılacak tohumun saflığı: İzolasyon önlemi alınmadı. Fakat diğer biberleriin olmadığı yerde, yalnız yetiştirildi. Kullanılan gübreler: Sadece organik kökenli gübreler kullandım. Kullanılan ilaçlar: kullanılmadı Hasat yıl ve ayı: 2018 Ağustos Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay Hasat süresi: Erkenci, fide dikiminden itibaren 40 gün civarı |
Etiketler |
dalperen |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|