![]() |
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2017
|
Çıtır kavun (Ananas kavun ?)
Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Kavun Tohum çeşit adı: Çıtır kavun (Ananas kavun ?) Tohum kaç yıldır sizdedir: 3 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Urla, İzmir Tohumun geldiği yer: Ulamış'tan atalık tohum Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: Bitkinin çeşidinden emin olamadığım için daha önce dağıtılıp dağıtılmadığını da bilemedim. Ulamış'tan tohum aldığım arkadaşım "çıtır kavun" adıyla verdi. Dağıtılacak tohumun saflığı: Bahçede diğer kabakgil sebzeleriyle (salatalık, kabak, karpuz) birlikte yetiştirdim ancak tohum saflığı için bir önlem alamadım. Kullanılan gübreler: Koyun ve keçi gübresi kullandım. Kullanılan ilaçlar: Yok Hasat yıl ve ayı: 2018 Temmuz Bitki tipi ve gelişim durumu: Erkenci bir tür. Bol ve uzun süreli meyve veriyor. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Meyveler orta boy, muskmelon (ağ örgülü), çok ince kabuklu, kokulu, şeker oranı dengeli ve oldukça lezzetli. Olgunlaşan meyve sapını bırakıyor. İnce kabukları sebebiyle dayanıksız bir tür. Yetiştirme özellikleri: Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Tohumları bölgenizdeki geç donlardan sonra bahçeye direk ekebilirsiniz.Talep edenlere makul miktarda tohum gönderebilmem için bu tohumu paylaşıma kapatıyorum. Düzenleyen Kenger : 23-12-2018 saat 20:29 Neden: Paylaşıma kapatma |
|
|
|
|
|