Konu: Kenger
View Single Post
Eski 04-12-2018, 17:13   #18
Kenger
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2017
Şehir: İzmir
Mesajlar: 341
Salihli patlıcan

Bitki türü: Sebze

Bitki ömrü: Tek yıllık

Tohum Türü: Patlıcan

Tohum çeşit adı: Salihli patlıcan

Tohum kaç yıldır sizdedir: 3 yıl

Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Urla, İzmir

Tohumun geldiği yer: Salihli'den yerel tohum

Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: Bu çeşidin daha önce dağıtılıp dağıtılmadığını bilmiyorum.

Dağıtılacak tohumun saflığı: Bahçede diğer patlıcan çeşitleriyle birlikte yetiştirdim ancak tohum saflığı için bir önlem alamadım.

Kullanılan gübreler: Koyun ve keçi gübresi kullandım.

Kullanılan ilaçlar: Yok

Hasat yıl ve ayı: 2018 Ağustos

Bitki tipi ve gelişim durumu: Bitki 160 cm kadar boylanıyor.

Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Uzun, yemeklik patlıcan. Elimdeki diğer patlıcanlardan belirgin bir farkı yok.

Yetiştirme özellikleri:
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Patlıcanda tohum ekiminden bahçeye şaşırtmaya kadar geçen sürenin 75-90 gün olduğunu okumuştum. Tohumlar, bölgenizdeki geç donlardan 75-90 gün önce tohum dikim ortamlarına ekilebilir.

Tohum ne zaman hangi olgunlukta alınır: Patlıcan dalında iyice sararana dek beklenip tohumu alınabilir. Ben erkencilik sağladığı inancıyla, olabildiğince ilk ürünlerden tohum almaya çalışıyorum.
Dipnot: Ekteki bitki ve ürün fotoğrafları, fotoğrafı çekerken türleri ayırmadığım için Salihli, Akhisar ve Can Yücel patlıcanlarına ait. Tohumlukların fotoğraflarıysa kendi türlerine ait.

Talep edenlere makul miktarda tohum gönderebilmem için bu tohumu paylaşıma kapatıyorum.

Eklenen Resimler
     

Düzenleyen Kenger : 19-12-2018 saat 17:59 Neden: Paylaşıma kapatma
Kenger Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön