Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum Türü: Patlıcan
Tohum çeşit adı: Salihli patlıcan
Tohum kaç yıldır sizdedir: 3 yıl
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Urla, İzmir
Tohumun geldiği yer: Salihli'den yerel tohum
Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: Bu çeşidin daha önce dağıtılıp dağıtılmadığını bilmiyorum.
Dağıtılacak tohumun saflığı: Bahçede diğer patlıcan çeşitleriyle birlikte yetiştirdim ancak tohum saflığı için bir önlem alamadım.
Kullanılan gübreler: Koyun ve keçi gübresi kullandım.
Kullanılan ilaçlar: Yok
Hasat yıl ve ayı: 2018 Ağustos
Bitki tipi ve gelişim durumu: Bitki 160 cm kadar boylanıyor.
Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Uzun, yemeklik patlıcan. Elimdeki diğer patlıcanlardan belirgin bir farkı yok.
Yetiştirme özellikleri:
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Patlıcanda tohum ekiminden bahçeye şaşırtmaya kadar geçen sürenin 75-90 gün olduğunu okumuştum. Tohumlar, bölgenizdeki geç donlardan 75-90 gün önce tohum dikim ortamlarına ekilebilir.
Tohum ne zaman hangi olgunlukta alınır: Patlıcan dalında iyice sararana dek beklenip tohumu alınabilir. Ben erkencilik sağladığı inancıyla, olabildiğince ilk ürünlerden tohum almaya çalışıyorum.
Dipnot: Ekteki bitki ve ürün fotoğrafları, fotoğrafı çekerken türleri ayırmadığım için Salihli, Akhisar ve Can Yücel patlıcanlarına ait. Tohumlukların fotoğraflarıysa kendi türlerine ait.
Talep edenlere makul miktarda tohum gönderebilmem için bu tohumu paylaşıma kapatıyorum.