![]() |
|
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2017
|
Emine iri domates
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Domates Tohum çeşit adı: Emine iri domates Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Urla, İzmir Tohumun geldiği yer: Arkadaşım Emine'den. (Emine, domatesi semt pazarındaki üreticiden aldı. Üretici, tohumun Diyarbakır tohumu olduğunu söylemiş). Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: Daha önce paylaşılıp paylaşılmadığını bilmiyorum. Dağıtılacak tohumun saflığı: Bahçede diğer domates çeşitleriyle birlikte yetiştirdim ancak tohum saflığı için bir önlem alamadım. Kullanılan gübreler: Koyun ve keçi gübresi kullandım. Kullanılan ilaçlar: Yok Hasat yıl ve ayı: 2018 Temmuz Bitki tipi ve gelişim durumu: Oturak bir domates çeşidi. Sadece 1 kök yetiştirebildim ve bitkiyi iyi gözlemleyemedim. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: İri, ince kabuklu, Tatlımsı bir lezzeti var. Beklemeye dayanıklı değil. Yetiştirme özellikleri: Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Domateste tohum ekiminden bahçeye şaşırtmaya kadar geçen sürenin 45-60 gün olduğunu okumuştum. Tohumlar, bölgenizdeki geç donlardan 45-60 gün önce tohum dikim ortamlarına ekilebilir. Tohum ne zaman hangi olgunlukta alınır: Domates iyice olgunlaştığında tohumu alınabilir. Ben erkencilik sağladığı inancıyla, olabildiğince ilk ürünlerden tohum almaya çalışıyorum.Talep edenlere makul miktarda tohum gönderebilmem için bu tohumu paylaşıma kapatıyorum. Düzenleyen Kenger : 23-12-2018 saat 19:26 Neden: Paylaşıma kapatma |
![]() |
![]() ![]() |
|
|