agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Önceki Tohum Paylaşım Etkinlikleri (Tamamlananlar) > 2018-2019 Tohum Paylaşım Etkinliği (Kataloglar)
(https)




Beğeni Düzeni18Beğeniler
  • 18 Gönderen portorikolu

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-11-2018, 09:31   #1
Ağaçsever
 
portorikolu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-07-2017
Şehir: Ankara/Çankırı
Mesajlar: 30
Portorikolu

Etkinlikte paylaşacağım tohumları bu sayfadan takip edebilirsiniz.


1- Sırık Barbunya (Kara Barbunya)
2- Kuru Fasulye (Beyaz)
3- Bal Kabağı
4- ...


Bu yıl hayırlı uğurlu, bol bereketli olsun.

portorikolu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-11-2018, 09:36   #2
Ağaçsever
 
portorikolu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-07-2017
Şehir: Ankara/Çankırı
Mesajlar: 30
Sırık Barbunya (Kara Barbunya)

Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum çeşit adı: Sırık Barbunya (Kara Barbunya)
Tohum kaç yıldır sizdedir: En az 15 yıl.
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Çankırı/Şabanözü, 1.080 mt rakım.
Size nereden geldi: Uzun yıllardır ektiğimiz tek barbunya türü. Köyde elden ele dolaşan bir tohum.
Tohumu ilk paylaşan: portorikolu
Tohumun kökeni: ...??...
Kullanılan gübreler: Gübre kullanılmadı.
Kullanılan ilaçlar: İlaç da kullanılmadı.
Hasat yıl ve ayı: 2018 Eylül
Yetiştirme zorluğu derecesi: Kolay
Bitkiye özel izolasyon uygulaması: Bahçede her yıl sadece iki tür fasulye olur. Kuru fasulye (beyaz) ve bu sırık barbunya.
Bitki tipi ve gelişim durumu: Kullanılan desteğe göre ortalama 4-5 metre boy atar ve desteğe sarılır. Yeşil iken toplandıktan hemen sonra sulanırsa hemen yeniden ürün verir. İklime bağlı olarak Ekim ayı ortalarına kadar ürün alınabilir. Sırık veya iple desteklenmesi iyi olur. Tohumlar 1-2 saat ıslatılıp Nisan ayının 20'sinden sonra (iklime göre değişebilir zamanı) direkt tavlı toprağa ekilmelidir. Çıktıktan sonra bir kez çepin ister.
Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Ürünlerin uzunluğu ortalama 15-20 cm civarı ve içleri oldukça dolgun, kılçıksız, verimli bir çeşit. Hem taze hem de kuru tüketime uygundur. Biz yıllardır ekiyoruz ve özellikle fazla olduğunda ilçe pazarında ortalama 4-5 liradan satıyoruz.

Genellikle kırmızı halde toplanan barbunya bizde alışkanlıktan olabilir taze olarak daha fazla tüketiliyor.

Görseli burada.


Tohum sınırlı olduğundan bu yıl paylaşım 25 kişi ile sınırlıdır.

portorikolu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024