13-11-2018, 09:10 | #1 | |
Moderatör
|
h_dogan
1. Japon feneri 2. Adana patlıcanı (dolmalık) 3. Karışık marul tohumu 4. Rezene 5. Alıntı:
|
|
13-11-2018, 09:11 | #2 |
Moderatör
|
Japon feneri
Bitki türü: Süs bitkisi Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Süs bitkisi Tohum çeşit adı: Japon feneri Latince adı: Cardiospermum halicacabum Tohum kaç yıldır sizdedir: 5 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Adana-Yüreğir Size nereden geldi: Agaclar.net tohum takas etkinliği Tohumun kökeni : Takas etkinliği Kullanılan gübreler :Kendi kendine çıktığından gübre kullanılmadı Kullanılan ilaçlar: İlaç kullanmaya gerek olmadı. Hasat yıl ve ayı: Kasım 2018 Çeşidin Hikayesi: Ben ilk sene ektikten sonra bir daha ekmeye gerek kalmadı. Her sene kendi kendine çıkış oluyor fazla çıkanları ben koparıyorum. Gübre, ilaç ve su isteği fazla değil. İyi toprakta daha arsız gelişiyor. Çocuklar balonları patlatmaya bayılıyor. Fotoğrafa burdan bakabilirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/1522270-post2.htm |
13-11-2018, 09:13 | #3 |
Moderatör
|
Adana patlıcanı
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Adana topak patlıcan Tohum çeşit adı: Patlıcan Latince adı: Solanum melongena Tohum kaç yıldır sizdedir: 4 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Adana-Yüreğir Size nereden geldi: Bir çiftçiden alındı Tohumun kökeni : Yıllardır ekilen bir çeşit Kullanılan gübreler : Hayvan gübresi Kullanılan ilaçlar: - Hasat yıl ve ayı: Ekim 2018 Çeşidin Hikayesi: Bir çiftçinin yıllardır ektiği bir çeşit, ben de geçen sene ticari olarak yetiştirmiştim. Meyveleri oldukça parlak ve koyu renkte, diğer Adana topaklarına göre biraz uzunca, çekirdeklenme meyve bitkide bekledikçe artar. Dolmalık tüketilecekse tercih edilen bir çeşit. Her tür yemek için kullanılabilir. Dolma, güveç, közleme gibi. Fotoğraf için http://www.agaclar.net/forum/1522274-post3.htm |
13-11-2018, 09:15 | #4 |
Moderatör
|
Karışık marul tohumu
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Marul Tohum çeşit adı: Karışık marul tohumu Latince adı: Lactuca sp. Tohum kaç yıldır sizdedir: 5-6 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Adana-Yüreğir Size nereden geldi: agaclar.net tohum takas etkinliği ve paket tohum Tohumun kökeni : Kullanılan gübreler : kendi yaptığım kompost Kullanılan ilaçlar: Yaprak biti ilacı Hasat yıl ve ayı: Mayıs 2018 Çeşidin Hikayesi: Kolay yetişen çeşitler, ben kıvırcık olanları yeşillik gibi biçiyorum. Fotoğraf için http://www.agaclar.net/forum/1522275-post4.htm |
13-11-2018, 09:22 | #5 |
Moderatör
|
Rezene
Bitki türü: Aromatik bitki Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Aromatik bitki Tohum çeşit adı: Rezene Latince adı: Foeniculum vulgare Tohum kaç yıldır sizdedir: 4-5 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Adana-Yüreğir Size nereden geldi: Agaclar.net tohum takas etkinliği Tohumun kökeni : Takas etkinliği Kullanılan gübreler :Kendi kendine çıktığından gübre kullanılmadı Kullanılan ilaçlar: İlaç kullanmaya gerek olmadı. Hasat yıl ve ayı: Kasım 2018 Çeşidin Hikayesi: Biz çay olarak tüketiyoruz, gaz için bire bir. |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|