16-10-2018, 22:21 | #1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2015
|
YeşimM
2018-2019 etkinlik döneminde paylaşacağım tohumları bu başlıkta tanıtacağım. 1-Gazanya(Koyun Gözü) çiçeği. Karışık renk. 2-Paşa Bıyığı(Padişah Sakalı) çiçeği. 3-Akşam Sefası. Karışık renk. 4-Margarit Papatya 5-İri Pembe Domates 6-Nane Alıntı:
Düzenleyen YeşimM : 05-01-2019 saat 18:39 |
|
19-10-2018, 22:47 | #2 |
Ağaç Dostu
|
Gazanya (Koyun Gözü)
Gazanya (Koyun Gözü) Bitki türü:Çiçek Bitki ömrü: Çok yıllık Tohum Türü: Açık Tohumlu Tohum çeşit adı: - Tohum kaç yıldır sizdedir: Beş yıldır bende. Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Çanakkale/Ezine Size nereden geldi: Bir kısmını komşum vermişti, bir kısmını satın aldım. Tohumun kökeni : Bilmiyorum Kullanılan gübreler : Yanmış sığır gübresi kullanıldı. Kullanılan ilaçlar: İlaç kullanılmadı Hasat yıl ve ayı: Yaz boyunca çiçeklenip tohum yapar. Bitki tipi ve gelişim durumu: Yayılıcı özellikli bir bitki, hızlı gelişen bir tür. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: - Tohum Ekim Zamanı: Mart ayı uygundur. Düzenleyen YeşimM : 19-10-2018 saat 23:17 |
19-10-2018, 22:56 | #3 |
Ağaç Dostu
|
Paşa Bıyığı (Padişah Sakalı)
Paşa Bıyığı (Padişah Sakalı) Bitki türü:Çiçek Bitki ömrü: Çok yıllık Tohum Türü: Kapalı Tohum çeşit adı: - Tohum kaç yıldır sizdedir: Üç yıldır bende. Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Çanakkale/Ezine Size nereden geldi: Komşum vermişti. Tohumun kökeni : Bilmiyorum Kullanılan gübreler : Gübre kullanılmadı. Kullanılan ilaçlar: İlaç kullanılmadı. Hasat yıl ve ayı: Yaz boyunca çiçeklenir, tohum olgunluğu Ağustos-Eylül ayları. Bitki tipi ve gelişim durumu: Çalı formlu, gelişim hızı orta derecede. Düşük ve yüksek sıcaklıklara dayanıklı bir bitki. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: - Tohum Ekim Zamanı: Mart-Nisan uygun olur. |
21-10-2018, 22:02 | #4 |
Ağaç Dostu
|
Akşam Sefası (Karışık Renk)
Akşam Sefası (Karışık Renk) Bitki türü:Çiçek Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Kapalı Tohum çeşit adı: - Tohum kaç yıldır sizdedir: 3 yıldır. Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Çanakkale/Ezine Size nereden geldi: Komşumdan aldım. Tohumun kökeni : - Kullanılan gübreler : Gübre kullanılmadı. Kullanılan ilaçlar: İlaç kullanılmadı. Hasat yıl ve ayı: Yaz boyunca açıyor, tohum olgunlunluğu Ağustos-Eylül ayları. Bitki tipi ve gelişim durumu: Çalı formlu, 1 metreye yakın boya ulaşıyor. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: - Tohum Ekim Zamanı: Mart-Nisan uygun olur. NOT:Kendi çektiğim fotoğraflar bozulan telefonumda kaldığı için alıntı fotoğraf ile tanıttım. Çiçek görünümü görseldeki gibidir ve 5-6 renk karışıktır. |
21-10-2018, 22:09 | #5 |
Ağaç Dostu
|
Margarit Papatya(Büyük Çiçekli)
Margarit Papatya(Büyük Çiçekli) Bitki türü:Çiçek Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Açık Tohum çeşit adı: - Tohum kaç yıldır sizdedir: Üç yıldır bende. Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Çanakkale/Ezine Size nereden geldi: Tohumunu satın almıştım. Tohumun kökeni : Bilmiyorum Kullanılan gübreler : Gübre kullanılmadı. Kullanılan ilaçlar: İlaç kullanılmadı. Hasat yıl ve ayı: Yaz boyunca çiçeklenir, tohum olgunluğu Ağustos ayı. Bitki tipi ve gelişim durumu: 60-70 cm boylanıyor. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Çiçek öbeği büyük ve bombeli. Tohum Ekim Zamanı: Bahar ayları uygun olur. Kendi çektiğim fotoğraflar bozulan telefonumda kaldığı için alıntı fotoğraf ile tanıttım. Not: Tohum kısıtlı olduğu için tercih 10 kişi ile sınırlıdır. Düzenleyen YeşimM : 22-10-2018 saat 17:10 |
05-01-2019, 18:12 | #6 |
Ağaç Dostu
|
İri Pembe Domates
İri Pembe Domates Bitki türü: Domates Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Sebze Tohum çeşit adı: Pembe Domates Tohum kaç yıldır sizdedir: Bir yakınım yıllardır yetiştiriyor. Ben de ilk defa ekeceğim. Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Konya Size nereden geldi: Konya'da yetiştiren bir yakınım meyvesini getirdi. Tohumun kökeni : Bilmiyorum Kullanılan gübreler : Yanmış sığır gübresi kullanıldı. Kullanılan ilaçlar: İlaç kullanılmadı Hasat yıl ve ayı: Temmuz'da hasat ediliyor. Bitki tipi ve gelişim durumu: Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: İnce kabuklu, iri, etli ve lezzetli bir tür. Tohum Ekim Zamanı: Nisan ayında ekiliyor. Paylaşacağım tohum fotoğrafta kasanın içindeki tür. |
05-01-2019, 18:35 | #7 |
Ağaç Dostu
|
Nane
Nane Bitki türü:Tıbbi bitki Bitki ömrü: Çok yıllık Tohum Türü: Tohum çeşit adı: Nane Tohum kaç yıldır sizdedir: Beş yıldır bende. Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Çanakkale/Ezine Size nereden geldi: Yıllar önce bahçemin dış tarafında su birikintisinin yanında yetişmiş birkaç tane söküp bahçeye dikmiştim o gün bu gündür bende. Tohumun kökeni : Bilmiyorumn Kullanılan gübreler : Gübre kullanmıyorum. Kullanılan ilaçlar: İlaç kullanılmadı Hasat yıl ve ayı: Yaz kış yeşil. Bitki tipi ve gelişim durumu: Yayılıcı, hızlı gelişiyor ve sulak yerde boyu bir metreyi geçiyor. Ayrık otlarını barındırmıyor. Meyvelerinin ayırt edici özellikleri: Yaprakları orta büyüklükte. Tohum Ekim Zamanı: Bahar ayları uygundur. Düzenleyen YeşimM : 05-01-2019 saat 20:41 |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|