13-10-2018, 23:32 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2012
|
Kaknus
Etkinlikte paylaşacağım tohumları bu başlıkta tanıtacağım. 1.Çiftehan yağlısı( Ayşekadın fasulye) 2.Uzun süs ayçiçeği 3-Kara lahana 4-Bal kabağı Düzenleyen kaknus : 06-11-2018 saat 19:07 Neden: Yeni ekleme yaptım. |
17-10-2018, 19:15 | #2 |
Ağaç Dostu
|
Çiftehan Yağlısı (Ayşe kadın Fasulye)
Varsa bitki ve meyvesinin resmi Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Fasulye Tohum çeşit adı: Çiftehan Yağlısı (Ayşe kadın Fasulye) Tohum kaç yıldır sizdedir :3 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Trabzon Tohumun kökeni :Tohum paylaşım, sayın Aslama dan. Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Ektiğimde aynı bitkiyi elde ediyorum Tohumu ilk paylaşan:Ben Aslama' aldım. Kullanılan gübreler :Sığır gübresi Kullanılan ilaçlar :Yok Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Diğer fasulyelerden ayrı ekildi. Hasat yıl ve ayı:Eylül 2018 Bitki tipi ve gelişim durumu:Bitki çok yayılıyor. Güçlü bir gelişme gösterdi. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri:Meyveler 15 cm civarında. Kılçıksız. Lezzetli bir çeşit.Tohumlar yuvarlağımsı. Açık kahverengi üzerinde koyu kahverengi çizgiler var. Yetiştirme özellikleri:Çubukların dibine 4-5 fasulye dikiliyor. Çok güçlü geliştiği için çubukların sağlam olması gerekiyor. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli:Nisan-mayıs gibi direk yetişeceği yere ekilir. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler :Yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Özel bir bakım uygulamadım. İklim gereksinimleri:Özel bir isteği yok. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır:Meyveler kuruduğu zaman tohumları aldım. |
17-10-2018, 20:04 | #3 |
Ağaç Dostu
|
Süs Uzun Ayçiçeği
Varsa bitki ve meyvesinin resmi Bitki türü: Çiçek Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Ay çiçeği Tohum çeşit adı: Süs uzun ayçiçeği Tohum kaç yıldır sizdedir :3 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Trabzon Tohumun kökeni :Tohum paylaşım, sayın TCM den. Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Ektiğimde aynı bitkiyi elde ediyorum Tohumu ilk paylaşan:Ben TCM'den aldım. Kullanılan gübreler :Sığır gübresi Kullanılan ilaçlar :Yok Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması:Aynı türden bitki yok. Hasat yıl ve ayı:Eylül 2018 Bitki tipi ve gelişim durumu:2 m kadar boylanıyor. Tek bir bitkide onlarca çiçek oluyor. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri:Yalın kat ve katmerli olanları var. Bazılarının ortası sarı, bazıları bordo. Yetiştirme özellikleri:Tohum dökülen yerlerde kendiliğinden çıkıyor. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli:Nisan-mayıs gibi direk yetişeceği yere ekilir. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler :Yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Özel bir bakım uygulamadım. İklim gereksinimleri:Özel bir isteği yok. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır:Başlar sarardığı zaman tohumları aldım. |
17-10-2018, 20:13 | #4 |
Ağaç Dostu
|
Kara lahana
Varsa bitki ve meyvesinin resmi Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Lahana Tohum çeşit adı: Kara lahana Tohum kaç yıldır sizdedir :Eskiden beri yetiştiriyoruz. Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Trabzon Tohumun kökeni :Eskiden beri yetiştirdiğimiz, Karadeniz'in geleneksel sebzesi. Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Çevrede başka bir lahana çeşidi yok. Tohumu ilk paylaşan:- Kullanılan gübreler :Sığır gübresi Kullanılan ilaçlar :Yok Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması:Çevrede başka bir lahana çeşidi yok. Hasat yıl ve ayı:Haziran 2018 Bitki tipi ve gelişim durumu:Baş bağlamayan bir çeşit. Karadeniz'in geleneksel sebzesi. Sorunsuz gelişiyor. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri:Yapraklar geniş, baş bağlamıyor. Yetiştirme özellikleri:Serin iklimi seven bir sebze. Yaprakları koparıldıkça kendini yeniler. Sıcakları pek sevmez. Üzerine kar yağdığı zaman en lezzetli halini alır. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli:Ekim-kasım gibi yastıklara ekilir. Nisan ayından itibaren asıl yerine dikilir. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler :Yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Özel bir gereksinimi yok. İklim gereksinimleri:Serin iklimi sever. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır:Meyveler kuruduğu zaman tohumları aldım. |
06-11-2018, 19:21 | #5 |
Ağaç Dostu
|
Bal kabağı
Bitki resmi: Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Kabak Tohum çeşit adı: Bal kabağı Tohum kaç yıldır sizdedir :4 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Trabzon Tohumun kökeni :Bilmiyorum Dağıtılacak Tohumun Saflığı:4 yıldır ekiyorum.Özel bir işlem yapmadığım halde ektiğimde aynı bitkiyi elde ediyorum Tohumu ilk paylaşan:Bilmiyorum. 4 yıl önce kabakların arasından çıktı. Tohumu aldığım yeri hatırlamıyorum. Kullanılan gübreler :Sığır gübresi Kullanılan ilaçlar :Yok Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Yapılmadı Hasat yıl ve ayı:Ekim 2018 Bitki tipi ve gelişim durumu:Bitki çok yayılıyor. Güçlü bir gelişme gösterdi. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri:Meyveler uzun, armut şeklinde.50 cm civarında.Yemekte lezzetli bir çeşit. Benim yetiştirdiklerimin tatlısı pek güzel değil.Kabuk rengi gri, sarı, yeşil oluyor. Yetiştirme özellikleri:Sığır gübresi dökülmüş yere birkaç tohum ekiyorum. Fideler biraz büyüdüğünde sıkışık olurlarsa seyreltip kendi haline bırakıyorum. Oldukça yayılıcı bir tür. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli:Nisan-mayıs gibi direk yetişeceği yere ekilir. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler :Yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Özel bir bakım uygulamadım. İklim gereksinimleri:Özel bir isteği yok. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır:Meyvelerin sapları kuruduğu zaman tohumları aldım. |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|