08-10-2018, 18:24 | #1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-06-2008
|
emrecey
Bu sene yeni katılıyorum bu etkinliğe fide olarak domates biber diktiğim için tohumlarının geçmişini bilmiyorum sadece kendi tohumumdan yetiştirdiğim börülceleri paylaşıyorum. 1) Börülce (karnı kara) |
08-10-2018, 19:23 | #2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-06-2008
|
Börülce(Karnıkara)
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Börülce Tohum çeşit adı: Börülce-Karnıkara Tohum kaç yıldır sizdedir: 2 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Ankara-sincan Size nereden geldi: Balıkesirden çiftçiden Tohumun kökeni : - Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Çevrede börülce yetiştiren olmadığı için izolasyon yapılmadı. Kullanılan gübreler : Kullanılmadı Kullanılan ilaçlar: Kullanılmadı Hasat yıl ve ayı: 2018 Eylül Bitki tipi ve gelişim durumu: Oturak bir çeşittir. Uçları sürgün verir bu sürgünler desteğe ihtiyaç duyabilir. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Meyveleri taze ve kuru tüketilebilir. Kuru taneleri rengi kirlibeyaz merkez kısmı siyahtır. Gübreleme yapılmadığı için verim bende düşük kaldı. iyi bir gübrelemeyle verim artabilir. Not: Tohum sayısı kısıtlıdır. Talep sayısına bağlı olarak taleplerin tamamını karşılamayabilirim. Düzenleyen emrecey : 09-10-2018 saat 13:24 Neden: resim eklendi |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|