08-10-2018, 10:06 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-04-2015
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 834
|
Thunderon
Etkinlikte paylaşacağım tohumlar; 01.Turuncu Kadife çiçeği 02.Dereotu 03.Ashwagandha 04.Britton Shiso Biftek Otu 05.Kara kabak 06.Top acı biber 07.Ada mimozası 08.Maniye domates 09.Black from tula 10.Russian cossak 11.Garnet 12.Biber "Jalapeno Tam" Dikkat! çok önemli: Bu mesajın (ilk mesajın) altındaki "Taleplerime Ekle" linkine tıklaMAYIN... Lütfen Etkinlik Prensiplerini okuduğunuzdan emin olunuz. Dikkat! Tohum talep edenler, tohum talep etmeden önce kargo adreslerini "LojistikMerkezi"ne özel mesaj ile gönderdiğinizden emin olunuz. Tohumları gönderme zamanı geldiğinde adresiniz yok ise ya da eksik ise talepleriniz geçersiz sayılır. Yeni sistemin özelliklerinden birisi de tohum talep etme işleminin artık sadece "Taleplerime Ekle" butonuna basılarak yapılacak olmasıdır. ilk mesajda dağıtılacak tüm tohumlar yer almaktadır. Herkes tüm tohumlardan istemeyeceğine göre, tek tek tohumların tanıtıldığı mesajların altında yer alan "Taleplerime Ekle" butonuna tıklayarak istekte bulunmalısınız... Tohum adını yazarak yapılan talepler geçersizdir. Düzenleyen thunderon : 24-10-2018 saat 09:39 |
24-10-2018, 08:58 | #2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-04-2015
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 834
|
Turuncu Kadife çiçeği
Bitki türü: çiçek Bitki ömrü: tek yıllık Tohum çeşit adı: kadife çiçeği Tohum kaç yıldır sizdedir: iki yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Sakarya İlk paylaşan : -- Tohumun kökeni :Ticari tohum Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Benzer aileden bir bitki yok Kullanılan gübreler : Yanmış ahır gübresi Kullanılan ilaçlar: kullanılmadı Tohum Hasat yıl ve ayı: 2018 Eylül Bitki tipi ve gelişim durumu: Bitkinin ayırd edici özellikleri: 50-60 cm boylanan bol çiçekli. Tohum çimlendirme: direk yerine ekilen zahmetsiz bir bitki. Saçılan tohumlardan seneye kendiliğinden tekrar çıkıyor. Düzenleyen thunderon : 24-10-2018 saat 09:34 |
24-10-2018, 08:59 | #3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-04-2015
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 834
|
Dereotu
Bitki türü: Yeşillik Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Dereotu Tohum çeşit adı: Dereotu Tohum kaç yıldır sizdedir:2 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Sakarya Tohumun kökeni: Ticari tohum Kullanılan gübreler: Hayvan gübresi Kullanılan ilaçlar: Yok Hasat yıl ve ayı: Eylül 2018 Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay Bitkiye özel izolasyon uygulaması: Aynı aileden başka bitki olmadığından izolasyo uygulanmadı Kökleri iğ şeklinde ve beyazımsıdır. 120 cm'ye kadar yükselebilen sap, yuvarlak beyaz ve yeşil uzunlamasına çizgilidir. Esas yapraklar genellikle 3-4 parçalıdır. Alt yapraklar saplı, üst yapraklar sapsızdır. Yaprak kısmı beyaz kenarlı, kısa ve ucunda iki kulakçık oluşturur. Kültürü yapılan dereotunun çiçek salkımı oldukça büyüktür. Ortalama çapı 20 cm'dir. Görünüşü her yana dağılmış ışınımsıdır. Çiçekler küçük hermafrodittir. Çanak yapraklar dumura uğramıştır. Taç yapraklar kirli sarı renktedir. Meyve yumurta şeklinden dar veya geniş eliptik şekle kadar değişir. Üst taraftan hafif basık, 3–5 mm uzunlukta, 1,5-3,5 mm genişlikte sarı kahverenginden kırmızı kahverengine kadar farklılık gösterir. Kenarları geniş ince düz ve sarımsı kanatla çevrilmiştir. Ticarette genellikle meyveler ayrılmış olarak bulunurlar. Ayrılmış olan meye sırt taraftan kuvvetlice basıktır. Beş esas damardan üçü sırt tarafındadır. Meyve büyüklükleri çok değişiktir. Küçük formlarda uzunluk 2,90-3,28 mm, genişlik 1,68-1,96 mm; büyük formlarda ise uzunluk 3,64-4,08 mm, genişlik 2,52-2,56 mm kadardır. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Dereotu tohumları, toprak sıcaklığı 8–10oC’nin üstüne çıktığı an ekilebilir. Ekim zamanı Şubat ayından başlar Eylül ayına kadar devam eder. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): Tohum ekimin 8-10 gün aralıkla parsellere yapılması, hasadın aynı şekilde oluşmasını sağlar ve işçilik yığılmasını önler ve pazara devamlı ürün yollama olanağını sağlar. Dereotuyetiştiriciliği için, fazla güneş almayan, ağaç altı gibi gölge olan yerler tercih edilmelidir. Böyle bir olanak bulunamıyorsa, yüksek boylu bitkilerin kuzey kısımlarında, ara ziraati olarak yetiştirilmelidir. Toprak işlenmeden önce gerekli ahır gübresi miktarı toprak üzerine serpilir. Sonra toprak birbirine çapraz olacak şekilde iki kez 10–20 cm derinliğinde işlenir. İkinci işlemeden önce, gerekli ticaret gübreleri toprağa atılmalıdır. Arazi düzeltildikten sonra, yağmurlama sulama kullanılacaksa hemen tohum ekimine geçilir. Salma sulama yapılacaksa 3x5, 5x10 m’lik tavalar yapılır, toprak tekrar tesviye edilir ve tohum ekimine hazır hale getirilip ekim yapılır. |
24-10-2018, 09:00 | #4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-04-2015
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 834
|
Ashwagandha
Bitki türü: Tıbbi bitki Bitki ömrü: Tek yıllık (Tropik iklimde çok yıllık) Tohum çeşit adı: Ashwagandha, Withania Somnifera, Kış Kirazı, Hint Ginseng'i Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Sakarya Size nereden geldi: - Meyvelitepe İlk paylaşan : Meyvelitepe Tohumun kökeni : Hindistan Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Bahçede aynı türden başka bitki yok. Kullanılan gübreler : Kullanılmadı Kullanılan ilaçlar: kullanılmadı Tohum Hasat yıl ve ayı: 2018 Eylül Bitki tipi ve gelişim durumu:1 metreye kadar boylanan bodur bir bitki çeşidi Bitkinin ayırd edici özellikleri : (Meyvelitepe'den alıntı) Nightshade ailesinden olan bitki kadim Ayurvedik tıbbının amiral gemisidir. Genellikle kökleri hasat edilip kurutulduktan sonra toz haline getirilip başta çay olmak üzere çeşitli şekillerde kullanılır. Yapraklarının ve meyvelerinin de tıbbi kullanımı vardır. Uykusuzluk, kan şekerinin düşürülmesi, kollestrol ve trigliserit seviyelerinin düşürülmesinden kanser tümörlerinin durdurulmasına kadar onlarca farklı etkisi olan ve modern tıbbın üzerinde bir çok yayınlanmış araştırması olan çok güçlü bir bitkidir. Etkileriyle ilgili eski bilgilerin yanısıra pek çok bilimsel araştırma vardır. Kök hasatı: Ben henüz hasat etmedim. Sadece tohumlarını aldım ve yapraklarını da kurutuyorum. Kökler için Sayın Meyvelitepe'nin yazdıkları :Kışın, bitkinin yeşil aksamı kuruduktan sonra bir kürek yardımıyla kökleri topraktan sökülür, kılcal kökler ayıklanır, yıkanarak temizlenir, nisbeten kalın kökler 3-5 santimlik parçalar halinde kesilerek kurutulur. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Nisan ayında toplu olarak bir saksıya ektim. Fide haline geldikten sonra esas yerlerine aldım. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler: Kolay çimlenen bir bitki. Özel herhangi bir işleme ihtiyaç duymuyor. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Büyük bir saksıda , sabah-öğle arası güneş alan bir yerde yetiştirdim. Yaz boyunca toprağını nemli tuttum. İklim gereksinimleri: Ilıman iklimlerde çok yıllık olan bitki İstanbul ikliminde büyük ihtimalle kışın donacaktır. Yaz boyunca ve şu ana kadar (15 ekim ) yapraklıydı. Sayın Meyvelitepe kış başına kadar yapraklı kaldığını, aralık sonundan itibaren köklerinin sökülerek hasat edildiğini belirtmiş. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Dış kabuğu sararıp, meyve turuncu renge döndükten sonra. Tohum sayısı sınır olduğundan 5 kişiyle paylaşabilirim. ------------------Bu tohum için paylaşım kapanmıştır---------- Düzenleyen thunderon : 01-11-2018 saat 08:38 |
24-10-2018, 09:03 | #5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-04-2015
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 834
|
Britton Shiso Biftek Otu
Bitki türü: Şifalı Ot Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Perilla, Perilla frutescens Tohum çeşit adı: Britton Shiso Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Sakarya Size nereden geldi: its_just_a_ride Tohumun kökeni : Asya Kullanılan gübreler : Organik bazlı bitkisel ve hayvansal gübreler Kullanılan ilaçlar: Bu bitki için hiç ilaç kullanmadım. Hasat yıl ve ayı: 2018 Ekim Bitki tipi ve gelişim durumu: (Sn. Bahçeden alıntıdır)Nanegiller ailesinden olan Perilla Otu vitamin ve mineral açısından zengin bir bitkidir. Kırmızı ya da yeşil renktedir. Kırmızı perillada hafif anason kokusu vardır ve yeşile göre daha az baharatlıdır. Tadı tarçını andırır. Kalsiyum ve demir açısından zengin olan yaprakları, baharatlandırma, renk verme, turşu yapımı ve garnitür olarak kullanılır. Kırmızı perilla’yı Japonlar, zencefil turşusu yapımında kullanırlar. Yeşil perilla yaprakları ise Japonya’da, suşi’yi sarmada ya da sashimi yanında garnitür olarak kullanılır. Bitki iyice geliştiğinde 80-85 günde yaprak hasadına başlayabilirsiniz. Bizim mutfağımızda hiç bilinmiyor olsa da özellikle Asya mutfağında çok kullanılır. Ayrıca turp turşusunu ve Erik Umeboshi (Sanırım kurutulmuş bir çeşit erik) 'yi renklendirmek için de kullanılıyor. Küçük filizlerini salatalara da serpiştirebilirsiniz. Ülkemizde büyük bir marketler zincirinde yaşayan mikro filiz olarak satıldığını da gördüm. Bir diğer anılan adı ise biftek otudur. Hatta tohum pakedi geldiğinde resmen Cheetos kokuyordu. Sanırım onun içerisinde de kullanılıyor. Yetiştirme özellikleri: Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Mart - Mayıs ayları arasında viyollere ekilebilir. Tohumlar çimlenene kadar toprağı kesinlikle kuru bırakılmamalıdır. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): Diğer tohumların aksine Perilla tohumları tazeyken çimlenmezler. Çimlenme oranınızı yükseltmek için tohumlarınızı ekene kadar (en az 1 ay) dondurucuda muhafaza ediniz diye yazıyor tohum kataloğunda. Geçtiğimiz sene bunu bilmediğim için tohumları dondurucuda hiç bekletmeden ekim yapmıştım. (Belki de tohum şirketi yapmıştır). Buna rağmen %95 oranlarında bir çimlenme gerçekleşmişti. Yalnız tohumları ışık almayan bir zarf içerisinde tutunuz. Tohum nemli tutulduğu zaman 7-21 gün arasında çimlenmeye başlayacaktır. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Güneşli alanda sağlıklı bir gelişim sağlıyor. Suyunu eksik etmeyin yeterli. İklim gereksinimleri: Aşırı donlar olmadığı sürece her iklime uyum sağlayabilen bitki ılıman iklim kuşağında olan ülkemizde kolaylıkla yetiştirilebilir. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Çiçeklerinin taç yaprakları döküldüğü zaman oluşan lale gibi keseler kontrol edilerek tohumları alınır. Her kesenin içerisinde 2-3 tohum bulunuyor. Tohumların rengi ise krem rengidir. ------------------Bu tohum için paylaşım kapanmıştır---------- Düzenleyen thunderon : 04-12-2018 saat 08:36 |
24-10-2018, 09:08 | #6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-04-2015
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 834
|
Kara kabak
Bitki türü: sebze Bitki ömrü: tek yıllık Tohum Türü: Kabak Tohum çeşit adı: kara kabak Tohum kaç yıldır sizdedir : 1 yıldır Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Sakarya Tohumun kökeni (size nereden geldi): Kandıra köylerinden aldım Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Yakınında benzer aileden bitki yetiştirilmedi Tohumu ilk paylaşan: Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): sadece yanmış çiftlik gübresi Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Yakınında benzer aileden bitki yetiştirilmedi Hasat yıl ve ayı: Eylül-Ekim Bitki tipi ve gelişim durumu: yayılıcı, verimli Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Tatlısı ve yemeği harika oluyor. Yetiştirme özellikleri: Tohumdan fideye, fideden toprağa, kolay gelişen, verimli Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Mart-Nisan viyole, Mayıs-Haziranda fide olarak toprağa Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): gerek yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Çiftlik gübresi yeterli, İklim gereksinimleri: Su ve güneş olunca çok iyi yetişiyor. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Eylül-Ekimde tam olgunlaşınca alınır. |
24-10-2018, 09:18 | #7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-04-2015
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 834
|
Top acı biber
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü:Tek yıllık Tohum Türü: Biber Tohum çeşit adı: Top acı biber Tohum kaç yıldır sizdedir 2 yıldır bizzat üretim yapıyorum Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Sakarya Tohumun kökeni (size nereden geldi): Tekirdağ'da köyden aldım. Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Tohum alınan bitkide izolasyon mesafesine dikkat edildi. Tohumu ilk paylaşan:- Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Solucan gübresi kullanıldı. Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Herhangi bir ilaç kullanılmadı. Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Hasat yıl ve ayı: 2018- Ağustos Bitki tipi ve gelişim durumu: Oldukça verimli Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Çok acı bir biber. Yetiştirme özellikleri: Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Diğer biberlerden bir farkı yok. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri İklim gereksinimleri Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Biberler kızarınca tohum alınır. Tohum sayısı sınır olduğundan 5 kişiyle paylaşabilirim. |
24-10-2018, 09:21 | #8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-04-2015
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 834
|
Ada mimozası
Bitki türü: Peyzaj Bitkisi Bitki ömrü: Çok yıllık Tohum türü: Ağaç Tohum çeşit adı: Ada Mimozası, Mimosa leucocephala, Leucaena leucocephala, Acacia leucocephala Tohum kaç yıldır sizdedir: - Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Antalya Size nereden geldi: Antalyada bir ağaçtan topladım. İlk paylaşan: Kullanılan gübreler: - Kullanılan ilaçlar: - Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Hasat yıl ve ayı: 2018 Ağustos Bitki tipi ve gelişim durumu: (Sn . Mücevher Çalısından alıntıdır)Budama yapılarak çalı tipinde de yetiştirilebilir. Hızlı büyüyen bir ağaçtır. Akdeniz bölgesinde yaprak dökmeyen, daha serin bölgelerde yaprak döken bir ağaçtır. İkinci yaşında çiçeklenmeye başlar. İlkbahardan kışa kadar beyaz ponpon çiçekleri ile süslü bir ağaçtır. Bitkinin özellikleri: 2 cm civarı çapta beyaz renk çiçek başlı, bipinnat tipinde yapraklara sahip, dikensiz bir ağaçtır. Baklagiller ailesinden olduğu için yeşil gübre olarak kullanılabilir. Bünyesinde toksik bir aminoasit olan "mimosin" içerir. Yetiştirme özellikleri: Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: İlkbahar aylarında tohumları ekilebilir. 5-10 gün gibi kısa bir zamanda çimlenir. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): 24 saat ılık suda bekletmek çimlenmeyi kolaylaştırır. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Toprak seçiciliği yoktur. Yaz sıcaklarına ve susuzluğa toleranslıdır. Akdeniz İkliminde olan bölgelerde rahatlıkla yetiştirilebilir fakat kış aylarında havanın -6 derecenin altına indiği bölgelerde bitki korunmak ister. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Çiçeklenme sonrası bakla kapsülü oluşturur. Bir süre sonra meyve kurur, kahverengi renk alır ve tohum toplama zamanı gelmiş olur. Tohum sayısı sınır olduğundan 10 kişiyle paylaşabilirim. |
24-10-2018, 09:24 | #9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-04-2015
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 834
|
Maniye domates
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Domates, Solanum lycopersicum Tohum çeşit adı: Maniye Tohum kaç yıldır sizdedir: 2 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Sakarya Tohumun kökeni: Safranbolu, Karabük Tohumun geldiği yer: birnefestoprak Kullanılan gübreler: Keci gubresi, organik bazli diger urunler Kullanılan ilaçlar: - Hasat yıl ve ayı: Ağustos 2018 Yetistirme zorlugu derecesi: Yetistirme ve iklim sartlarina gore bagli olarak degisiyor Bitki tipi ve gelişim durumu: Cok lezzetli, kirmizi, iri ve ince kabuklu, cozunmus kati orani yuksek meyveler veren, guclu dallanan ve sirik gelisime sahip, normal yaprakli, cok onemli bir atalik cesit. Meyve olgunlasmasi itibariyle gecci gibi gozukuyor. Çeşidin Hikayesi: Cesitli populer kaynaklarda gecmisinin 19. yuzyilin ikinci yarisina kadar takip edilebildigi belirtiliyor. Tohum sayısı sınır olduğundan 5 kişiyle paylaşabilirim. ------------------Bu tohum için paylaşım kapanmıştır---------- Düzenleyen thunderon : 27-10-2018 saat 00:54 |
24-10-2018, 09:27 | #10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-04-2015
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 834
|
Black from tula
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Domates Tohum çeşit adı: "Black from Tula" Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Sakarya Tohumun kökeni: Rusya Tohumun geldiği yer: Sayın Bahcedenn Kullanılan gübreler: Hayvan gübresi, organik bazlı diğer ürünler Kullanılan ilaçlar: Yok Hasat yıl ve ayı: Eylül 2018 Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay Bitkiye özel izolasyon uygulaması: Diğer domateslerle arasına bariyer bitkiler koyuldu. Aşağıdaki bilgiler sayın Bahcedenn den alınmıştır benimde gözlemlerim bu doğrultudadır. Yanlız benim diktiklerim için verimli bir yıl olduğunu söyleyebilirim Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay Hasat süresi: Orta, fide dikiminden itibaren 70-80 gün Büyüme alışkanlığı: Sırık Yaprak tipi: Normal Meyve rengi, şekli ve büyüklüğü: Siyah, yuvarlak, basık ve orta Bitki tipi ve gelişim durumu:Sırık bir çeşittir. Çok verimli olmasa da mutlaka denemeniz gereken bir çeşittir. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Normalde 200 - 350 gr lık meyveler verir. Ben ise 150 ile 250 gr arasında meyveler elde ettim. Aroması yüksek, oldukça zengin eski domates tadında tatlı ve hafif baharatlı bir lezzete sahiptir. Kimisine göre geleneksel siyah domates çeşitleri içerisinde en lezzetli domates çeşididir. Şekil olarak oval ve basık bir yapısı vardır. Morumsu, kahverengimsi, koyu pembe olan domateslerin omuz kısımları koyu yeşilimsi renktedir. Aynı zamanda domatesin çekirdeğinin jel kapsülleri de yeşil renklidir. Salatalarınıza renk katacak olan bu çeşidi lezzetli sandviçlerinizde de kullanabilirsiniz. Vaktinde hasat edilmezse meyvelerde çatlama olabilir. Tohum sayısı sınır olduğundan 5 kişiyle paylaşabilirim. ------------------Bu tohum için paylaşım kapanmıştır---------- Düzenleyen thunderon : 30-10-2018 saat 13:41 |
24-10-2018, 09:31 | #11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-04-2015
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 834
|
Russian cossak
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Domates, Solanum lycopersicum Tohum çeşit adı: Russian Cossack Domates Tohum kaç yıldır sizdedir: 2 yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Sakarya Tohumun kökeni: Rusya Tohumun geldiği yer: Atabora Kullanılan gübreler: Keçi gübresi Kullanılan ilaçlar: - Hasat yıl ve ayı: 2018 sonbahar Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay Hasat süresi: Erkenci, fide dikiminden itibaren 70-75 gün Büyüme alışkanlığı: Yarı sırık Yaprak tipi: Normal Meyve rengi, şekli ve büyüklüğü: Pembe, yeşil ve mavimsi çizgiler ile siyahımsı, yuvarlak ve ufak Bitki tipi ve gelişim durumu: Yarı sırık bir çeşittir. Bitkiler orta kuvvette gelişir. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Pembe, yeşil ve mavimsi çizgiler ile siyahımsı bir domates çeşididir. Sulu ve etli yapısının yanında lezzetli bir çeşittir. Bu çeşitte bulunan mavi genler ile antosiyanin bu çeşidin daha siyahımsı gözükmesini sağlar. Aroması yüksek, oldukça zengin eski domates tadında tatlı ve hafif baharatlı bir lezzete sahiptir. Şekil olarak oval ve basık bir yapısı vardır. Tohum sayısı sınır olduğundan 5 kişiyle paylaşabilirim. ------------------Bu tohum için paylaşım kapanmıştır---------- Düzenleyen thunderon : 01-11-2018 saat 08:37 |
24-10-2018, 09:32 | #12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-04-2015
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 834
|
Garnet
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Domates, Solanum lycopersicum Tohum çeşit adı: Garnet Tohum kaç yıldır sizdedir: 2 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Sakarya Tohumun kökeni: ABD Tohumun ilk geldiği yer: Birnefestoprak Kullanılan gübreler: Organik bazlı toprak ve gübre Kullanılan ilaçlar: - Hasat yıl ve ayı: 2018 yaz Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay Bitki tipi ve gelişim durumu: (Sn birnefestoprak tan alıntıdır.)Sırık, normal yapraklı, bolca dallanan ve boy atan bitkilere ve yüksek verime (bitki başına 150-200 meyve) sahip, 70-75 günde hasada gelen bir kiraz domates çeşidi. Meyveler mor renkliler ve 2-2.5 cm çapına ve çok iyi şeker/asidite dengesine sahipler. Bugüne kadar tadına baktığım en lezzetli kiraz domateslerden. Kiraz domates pek tercih etmememe karşın, her mevsim pazar için ve düzenli aralıklarla kendi tohum kataloğumuz için yetiştireceğim. Çeşidin Hikayesi/Tarihçesi: İngiltere'de, lezzet ön planda tutularak üretilmiş bir çeşittir. Tohum sayısı sınır olduğundan 5 kişiyle paylaşabilirim. ------------------Bu tohum için paylaşım kapanmıştır---------- Düzenleyen thunderon : 24-10-2018 saat 16:49 |
24-10-2018, 09:33 | #13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-04-2015
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 834
|
Biber "Jalapeno Tam"
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Biber, Capsicum annuum Tohum çeşit adı: "Jalapeno Tam" ya da "Tam Jalapeno" Tohum kaç yıldır sizdedir: 2 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Sakarya Tohumun kökeni: Texas A&M Universitesi tarafından geliştirilmiştir. Tohumun geldiği yer: Kuzey Amerika Kullanılan gübreler: Hayvan gübresi, organik bazlı diğer ürünler Kullanılan ilaçlar: Yok Hasat yıl ve ayı: Eylül 2016 Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay Bitkiye özel izolasyon uygulaması: Diğer biberlerle arasına yaklaşık 15 metrelik bir mesafe koyuldu. Bitki tipi ve gelişim durumu: Klasik Jalapeno nun 1/4 - 1/2 oranında acı olduğu, verimli ve hastalıklara dirençli olduğu söyleniyor. Sağlıklı bir büyüme gösterdi ama saksıda yetiştiği için verimli olmadı. Yetiştirme özellikleri: (Sayın Birnefestoprak dan alınmıştır) 1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Tohumlar bahar ortasında serada ya da evde ekilebilir. İyi bakımla, fideler 5-6 hafta içinde toprağa alınacak aşamaya gelecektir. Tohumların, köklerin havalanmasına olanak sağlayacak, sulandığında parçacıkları birbirine yapışıp kök gelişimini zorlaştıracak/engelleyecek, suyu kolayca drene etmeyen bir ortama ekilmesini tavsiye etmem (or. kompostlanmış gübre, iyi su tutar ve bu iş için uygun olmayabilir). Tohum ekilecek toprağı kendiniz biraraya getirebileceğiniz gibi, bu iş için satılan ve içinde perlit olan ticari ürünleri de kullanabilirsiniz. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Ben taze biber tohumları için hiçbir özel yöntem uygulamıyorum. 2. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Biber tohumunun çimlenmesi için ışığa ihtiyacı yok ama fideler çimlendikten hemen sonra güneş ışığı gören (ya da güneş ışığını taklit eden yapay ışığın olduğu) bir alanda tutulup, "gerçek" yapraklarını oluşturduktan sonra ve toprağa şaşırtılana kadar çokça seyreltilmiş sıvı gübreyle beslenebilir. Tohumlar evde ekildiyse, toprağa alınmadan önce hergün öncekine göre bir miktar (ör. yarım saat aralıklarla) uzayan sürelerle güneşe çıkarılarak şaşırtma sonrası gerçekleşecek olumsuz etkilerin azaltılması sağlanabilir. Toprağa alınma aşamasında, fide çukuruna 2-3 avuç kompostlanmış gübre, daha sonra da gelişim aşamasında 7-10 gün aralıklarla bitkinin yapraktan emebileceği ya da topraktan verilebilecek bir sıvı gübre, çiçeklenme aşamasında mümkünse fosfor miktarı daha yüksek bir sıvı gübre kullanılmasını; fideler, şaşırtma aşamasında, toprağa alışana kadar sulandıktan sonra suyun kesilmesini ve fidelerin çiçeklenme aşamasına kadar yalnızca gün batımında su ihtiyacının olduğu anlaşıldığı zaman sulanmasını; meyve tutumu aşamasındaysa hergün değil ama gün aşırı ve azar azar sulanmasını tavsiye ederim. 3. İklim gereksinimleri: Aslen tropik bir bitkidir. Özellikle ılıman iklimlerde (ve güneyde) uzun hasat olanakları sunar. Yazın daha kısa sürdüğü iklimlerde yaşayan üyelerin, özel yetiştirme koşulları yoksa, erkenci/orta-erkenci biber çeşitlerini tercih etmesini tavsiye ederim. 4. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Meyveler olgunluk aşamasında aşağıdaki resimdeki gibi parlak kırmızı renk almaktadır. Meyveler, tam olgunluğa ulaşana kadar bitki üstünde bekletildikten sonra tohumlar çıkartılıp kurutularak tohum hasadı yapılabilir. Tohumları tam olarak kurumadan paketlememenizi tavsiye ederim. Aksi durumda küflenip bozulacaklardır. Tohum sayısı sınır olduğundan 5 kişiyle paylaşabilirim. ------------------Bu tohum için paylaşım kapanmıştır---------- Düzenleyen thunderon : 27-10-2018 saat 00:53 |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|