![]() |
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-10-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 269
|
1-Sarı karpuz
Bitki türü: meyve Bitki ömrü: tek yıllık Tohum Türü: karpuz Tohum çeşit adı: sarı karpuz Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1 yıldır, ilk bu yıl üretim yaptım Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Yalova/Altınova Tohumun kökeni (size nereden geldi): Yunanistan (çekirdekleri arkadaşım verdi) Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Yakınında "iri alaca" karpuz da yetiştirdim. Bu sebeple elde ettiğim tohumların saflığını garanti edemiyorum. Tohumu ilk paylaşan: daha önce paylaşılıp paylaşılmadığını bilmiyorum Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): sadece yanmış çiftlik gübresi Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): kullanılmadı Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: bilmiyorum Hasat yıl ve ayı: ekim-kasım Bitki tipi ve gelişim durumu: yayılıcı, verimli Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: sarı renkli, sulu ve lezzetli, ufak çekirdekli, kalın kabuklu Yetiştirme özellikleri: kolay gelişen Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Mayıs-haziranda viyole, Haziran-temmuzda fide olarak toprağa Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): gerek yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Çiftlik gübresi yeterli olmasa da olur, su isteği fazla değil İklim gereksinimleri: Yalova Altınova'da güzel gelişti. Sıcak iklimde daha iyi olacağını düşünüyorum. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Ekim-Kasımda tam olgunlaşınca alınır. Şöyle faydaları varmış: Yüzyıllar önce tüketilen sarı karpuzun unutulmaya yüz tutmuş o eşsiz lezzeti Burdur'da tekrardan yetiştirilmeye başlandı. Peki, sarı karpuzun faydaları nelerdir? İşte almak için sıraya girilen sarı karpuzun faydaları... Yaz aylarında serinlemek için tüketilen kırmızı karpuzun aslında yüzyıllar önce Anadolu topraklarında sarısı da üretilirdi. Kelek gibi görünen bu karpuz çeşidi hem iyi bir lif kaynağıdır ve hem de birçok rahatsızlığa da iyi geldiği bilinir. İşte sarı karpuzun o faydaları; BÖBREK TAŞINI DÜŞÜRMEDE YARDIMCI OLUR Aç karna tüketildiğinde sıvı oranı azalmış böbreklerin daha iyi çalışmasında yardımcı olur. Aynı zamanda idrar yoluyla ağrısız bir şekilde böbrekte oluşmuş kum ve taşın dökülmesini sağlar. VÜCUDU MİKROPLARDAN ARINDIRIR Vücutta dolaşan serbest radikaller; kan şekerinin oranını bozar. Aç karna tüketilen sarı karpuz bu radikallerin emilimini hızlandırarak kan şekerini dengede tutar. VİTAMİN DEPOSU Kalsiyum, potasyum, B ve C vitaminleri açısından oldukça zengin olan sarı kapuz, düşük kaloriye sahip olduğundan kilo vermek isteyenlerin diyet listelerinde yer almaya başladı. BAĞIRSAK KANSERİNİ ÖNLER İçerdiği lif ve posa yapısından kaynaklı bağırsak florasının sağlığı açısından oldukça faydalıdır. Aynı zamanda kabukları ve çekirdeğinden yapılan çay da bağırsak kanserini önler. Kaynak:Sarı karpuz nedir ve faydaları nelerdir? - Sağlık Haberleri Düzenleyen aziztoprak : 21-10-2018 saat 08:01 |
![]() |
![]() ![]() |
|
|