![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-10-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 269
|
1-Sarı karpuz
Bitki türü: meyve Bitki ömrü: tek yıllık Tohum Türü: karpuz Tohum çeşit adı: sarı karpuz Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1 yıldır, ilk bu yıl üretim yaptım Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Yalova/Altınova Tohumun kökeni (size nereden geldi): Yunanistan (çekirdekleri arkadaşım verdi) Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Yakınında "iri alaca" karpuz da yetiştirdim. Bu sebeple elde ettiğim tohumların saflığını garanti edemiyorum. Tohumu ilk paylaşan: daha önce paylaşılıp paylaşılmadığını bilmiyorum Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): sadece yanmış çiftlik gübresi Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): kullanılmadı Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: bilmiyorum Hasat yıl ve ayı: ekim-kasım Bitki tipi ve gelişim durumu: yayılıcı, verimli Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: sarı renkli, sulu ve lezzetli, ufak çekirdekli, kalın kabuklu Yetiştirme özellikleri: kolay gelişen Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Mayıs-haziranda viyole, Haziran-temmuzda fide olarak toprağa Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): gerek yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Çiftlik gübresi yeterli olmasa da olur, su isteği fazla değil İklim gereksinimleri: Yalova Altınova'da güzel gelişti. Sıcak iklimde daha iyi olacağını düşünüyorum. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Ekim-Kasımda tam olgunlaşınca alınır. Şöyle faydaları varmış: Yüzyıllar önce tüketilen sarı karpuzun unutulmaya yüz tutmuş o eşsiz lezzeti Burdur'da tekrardan yetiştirilmeye başlandı. Peki, sarı karpuzun faydaları nelerdir? İşte almak için sıraya girilen sarı karpuzun faydaları... Yaz aylarında serinlemek için tüketilen kırmızı karpuzun aslında yüzyıllar önce Anadolu topraklarında sarısı da üretilirdi. Kelek gibi görünen bu karpuz çeşidi hem iyi bir lif kaynağıdır ve hem de birçok rahatsızlığa da iyi geldiği bilinir. İşte sarı karpuzun o faydaları; BÖBREK TAŞINI DÜŞÜRMEDE YARDIMCI OLUR Aç karna tüketildiğinde sıvı oranı azalmış böbreklerin daha iyi çalışmasında yardımcı olur. Aynı zamanda idrar yoluyla ağrısız bir şekilde böbrekte oluşmuş kum ve taşın dökülmesini sağlar. VÜCUDU MİKROPLARDAN ARINDIRIR Vücutta dolaşan serbest radikaller; kan şekerinin oranını bozar. Aç karna tüketilen sarı karpuz bu radikallerin emilimini hızlandırarak kan şekerini dengede tutar. VİTAMİN DEPOSU Kalsiyum, potasyum, B ve C vitaminleri açısından oldukça zengin olan sarı kapuz, düşük kaloriye sahip olduğundan kilo vermek isteyenlerin diyet listelerinde yer almaya başladı. BAĞIRSAK KANSERİNİ ÖNLER İçerdiği lif ve posa yapısından kaynaklı bağırsak florasının sağlığı açısından oldukça faydalıdır. Aynı zamanda kabukları ve çekirdeğinden yapılan çay da bağırsak kanserini önler. Kaynak:Sarı karpuz nedir ve faydaları nelerdir? - Sağlık Haberleri Düzenleyen aziztoprak : 21-10-2018 saat 08:01 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-10-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 269
|
2-Minik siyah karpuz (yerli)
Bitki türü: meyve Bitki ömrü: tek yıllık Tohum Türü: karpuz Tohum çeşit adı: yerli siyah karpuz Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1 yıldır, ilk bu yıl üretim yaptım Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Yalova/Altınova Tohumun kökeni (size nereden geldi): Rana58 (2017-2018 tohum paylaşım etkinliğinden-Açıklamasında Gökçeada/Uğurlu köyünden alındığı belirtilmiş) Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Yakınında "iri alaca" ve "sarı karpuz" da yetiştirdim. Yakınında "iri alaca" karpuz da yetiştirdim. Bu sebeple elde ettiğim tohumların saflığını garanti edemiyorum. Tohumu ilk paylaşan: Rana58 Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): sadece yanmış çiftlik gübresi Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): kullanılmadı Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: bilmiyorum Hasat yıl ve ayı: Eylül-ekim Bitki tipi ve gelişim durumu: yayılıcı, az verimli Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Kırmızı, çok lezzetli, ufak boyutlu, ince kabuklu, küçük ve az çekirdekli Yetiştirme özellikleri: kolay gelişen Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Mayıs-haziranda viyole, Haziran-temmuzda fide olarak toprağa Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): gerek yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Çiftlik gübresi yeterli, olmasa da olur, su isteği fazla değil İklim gereksinimleri: Yalova Altınova'da güzel gelişti. Sıcak iklimde daha iyi olacağını düşünüyorum. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Eylül-Ekimde tam olgunlaşınca alınır. Düzenleyen aziztoprak : 21-10-2018 saat 08:02 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-10-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 269
|
3- İri Alaca Karpuz
NOT: Bu tohumla ilgili elimdeki tohum miktarına göre fazla talep geldiğinden dolayı daha fazla taleplere cevap veremeyeceğim üzülerek. Bitki türü: meyve Bitki ömrü: tek yıllık Tohum Türü: karpuz Tohum çeşit adı: iri alaca karpuz (nesli tükenmek üzere) Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1 yıldır, ilk bu yıl üretim yaptım Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Yalova/Altınova Tohumun kökeni (size nereden geldi): YerliTohum sitesinden (açıklamasında nesli tükenmek üzere olan bir tür olduğu belirtilmişti) Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Yakınında "iri alaca" karpuz da yetiştirdim. Bu sebeple elde ettiğim tohumların saflığını garanti edemiyorum. Tohumu ilk paylaşan: bilemiyorum Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): sadece yanmış çiftlik gübresi Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): kullanılmadı Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: bilmiyorum Hasat yıl ve ayı: Ağustos-Eylül-ekim Bitki tipi ve gelişim durumu: yayılıcı, verimli, iyi gelişen Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: İri, kabuk rengi alaca karakteristik, tatlı sulu ve çok lezzetli, çekirdekleri sütlü kahve rengi kenarları siyah, kalın kabuklu Yetiştirme özellikleri: kolay gelişen Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Mayıs-haziranda viyole, Haziran-temmuzda fide olarak toprağa Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): gerek yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Çiftlik gübresi yeterli, olmasa da olur, su isteği fazla değil İklim gereksinimleri: Yalova Altınova'da güzel gelişti. Sıcak iklimde daha iyi olacağını düşünüyorum. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Eylül-Ekimde tam olgunlaşınca alınır. Düzenleyen aziztoprak : 06-11-2018 saat 04:35 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-10-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 269
|
4-Kavun (bağrı bütün)
Bitki türü: meyve Bitki ömrü: tek yıllık Tohum Türü: kavun Tohum çeşit adı: bağrı bütün kavun Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1 yıldır, ilk bu yıl üretim yaptım Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Yalova/Altınova Tohumun kökeni (size nereden geldi): Yerli Tohum sitesinden alındı Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Yakınında "iri alaca" ve sarı karpuz da yetiştirdim. Ama renk ve görünüşlerine bakıldığında birbirlerinden hibritlendiklerini zannetmiyorum. Tohumu ilk paylaşan: bilemiyorum Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): sadece yanmış çiftlik gübresi Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): kullanılmadı Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: bilmiyorum Hasat yıl ve ayı: Temmuz-Ağustos-Eylül Bitki tipi ve gelişim durumu: yayılıcı, verimli Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Ufak boyutlu, çok tatlı ve kokulu, çok sulu değil (benim sulama eksikliğimden olabilir) (Çekirdeği ortasında top halinde bütün çıkar, Nesli tükenmek üzere) Yetiştirme özellikleri: kolay gelişen, verimli Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Nisan-Mayıs'ta viyole, Haziran-temmuzda fide olarak toprağa Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): gerek yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Çiftlik gübresi yeterli, olmasa da olur, su isteği fazla değil (?) İklim gereksinimleri: Yalova Altınova'da güzel gelişti. Sıcak iklimde daha iyi olacağını düşünüyorum. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Ağustos-Eylül tam olgunlaşınca alınır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-10-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 269
|
5-Kara kabak
Bitki türü: sebze Bitki ömrü: tek yıllık Tohum Türü: Kabak Tohum çeşit adı: kara kabak (Ordu köy) Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1 yıldır, ilk bu yıl üretim yaptım Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Yalova/Altınova Tohumun kökeni (size nereden geldi): Bir arkadaşımın hanımı Ordu'nun bir köyünden getirmiş Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Yakınında "iri alaca" ve sarı karpuz da yetiştirdim. Ama renk ve görünüşlerine bakıldığında birbirlerinden hibritlendiklerini zannetmiyorum. Tohumu ilk paylaşan: bilemiyorum Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): sadece yanmış çiftlik gübresi Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): sadece 1 er kez sıvı kükürt ve organik tarımda kullanılan NeemAzal T/S kullanıldı. Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: bilmiyorum Hasat yıl ve ayı: Eylül-Ekim Bitki tipi ve gelişim durumu: yayılıcı, verimli Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Tatlısı harika oluyor. Biz biraz erken koparmışız siyahken. Ama olgunlaşması için iyice sararması gerekiyor zannediyorum. Yetiştirme özellikleri: Tohumdan fideye, fideden toprağa, kolay gelişen, verimli Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Mart-Nisan viyole, Mayıs-Haziranda fide olarak toprağa Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): gerek yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Çiftlik gübresi yeterli, ben su sıkıntısı çektiğim halde yetiştirebildim. Ama su olsa çok daha iyi olurdu zannediyorum. İklim gereksinimleri: Yalova Altınova'da güzel gelişti. Sıcak iklimde daha iyi olacağını düşünüyorum. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Eylül-Ekimde tam olgunlaşınca alınır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-10-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 269
|
6-Çerezlik kabak
Bitki türü: sebze Bitki ömrü: tek yıllık Tohum Türü: Kabak Tohum çeşit adı: Çerezlik kabak (Ordu köy) Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1 yıldır, ilk bu yıl üretim yaptım Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Yalova/Altınova Tohumun kökeni (size nereden geldi): Bir arkadaşımın hanımı Ordu'nun bir köyünden getirmiş Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Yakınında "iri alaca" ve sarı karpuz da yetiştirdim. Ama renk ve görünüşlerine bakıldığında birbirlerinden hibritlendiklerini zannetmiyorum. Tohumu ilk paylaşan: bilemiyorum Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): sadece yanmış çiftlik gübresi Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): sadece 1 er kez sıvı kükürt ve organik tarımda kullanılan NeemAzal T/S kullanıldı. Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: bilmiyorum Hasat yıl ve ayı: Eylül-Ekim Bitki tipi ve gelişim durumu: yayılıcı, verimli Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Uzunlamasına ve enine büyüyor, olgunlaşınca sararıyor. Çekirdekleri bol. Sebzesi dış kabuğu hafifçe kazınıp kuşbaşı doğrandıktan sonra haşlanıp kavruluyor ve yoğurtla çok güzel oluyor. Tarifi eksik yapmış olabilirim (eşim bilir ![]() Yetiştirme özellikleri: Tohumdan fideye, fideden toprağa, kolay gelişen, verimli Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Mart-Nisan viyole, Mayıs-Haziranda fide olarak toprağa Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): gerek yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Çiftlik gübresi yeterli, ben su sıkıntısı çektiğim halde yetiştirebildim. Ama su olsa çok daha iyi olurdu zannediyorum. İklim gereksinimleri: Yalova Altınova'da güzel gelişti. Sıcak iklimde daha iyi olacağını düşünüyorum. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Eylül-Ekimde tam olgunlaşınca alınır. Düzenleyen aziztoprak : 21-10-2018 saat 20:01 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-10-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 269
|
7-Pancar (pazı)
Bitki türü: sebze Bitki ömrü: tek yıllık Tohum Türü: pazı Tohum çeşit adı: yaprak pazı Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 1 yıldır, ilk bu yıl üretim yaptım Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Yalova/Altınova Tohumun kökeni (size nereden geldi): Yerli tohum sitesinden alındı Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Yakınında başka pancar pazı çeşidi bulunmadı Tohumu ilk paylaşan: bilemiyorum Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): sadece yanmış çiftlik gübresi Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): sadece 1 er kez sıvı kükürt ve organik tarımda kullanılan NeemAzal T/S kullanıldı. Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: bilmiyorum Hasat yıl ve ayı yaz boyu Bitki tipi ve gelişim durumu: verimli Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Uzun ve geniş yapraklı, yaprakları alındıkça yeni yaprak veriyor. Yetiştirme özellikleri: Kolay gelişen, verimli (benim viyolde öldü ölecek diye 2 hafta bekleyen cılız fideler toprakla buluşunca balığın denize kavuşması gibi sevindi ve acayip gelişti. Elimdeki tüm tohumlar bu cilız üç-beş fidededen elde edildi). Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Şubat-Mart viyole, Nisan-Mayısta fide olarak toprağa (Mart-Nisanda doğrudan toprağa ekmek daha iyi olur). Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): gerek yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Çiftlik gübresi yeterli, ben su sıkıntısı çektiğim halde yetiştirebildim. Ama su olsa çok daha iyi olurdu zannediyorum. İklim gereksinimleri: İklim seçtiğini pek düşünmüyorum. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Eylül-Ekimde tam olgunlaşınca alınır. Düzenleyen aziztoprak : 21-10-2018 saat 20:01 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|