agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Önceki Tohum Paylaşım Etkinlikleri (Tamamlananlar) > 2018-2019 Tohum Paylaşım Etkinliği (Kataloglar)
(https)




Beğeni Düzeni299Beğeniler
  • 1 Gönderen
  • 63 Gönderen
  • 36 Gönderen
  • 12 Gönderen
  • 30 Gönderen
  • 20 Gönderen Muda
  • 13 Gönderen
  • 7 Gönderen
  • 24 Gönderen
  • 14 Gönderen
  • 10 Gönderen
  • 24 Gönderen
  • 32 Gönderen
  • 7 Gönderen
  • 6 Gönderen

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-10-2018, 22:21   #1
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,816
Galeri: 8
Uzun kabak

Uzun kabak

Eklenti 524086

Eklenti 524087

Eklenti 524088

Eklenti 524089

Eklenti 524090


• Bitki türü: Sebze
• Bitki ömrü: Tek yıllık
• Tohum Türü: Su kabağıgiller
• Tohum çeşit adı: Uzun Kabak
• Tohum kaç yıldır sizdedir: 4 yıl
• Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Afyonkarahisar , rakım 1280 mt
• Tohumun kökeni: Afyonkarahisar
• Tohumun geldiği yer: Afyonkarahisar
• Kullanılan gübreler: Yanmış hayvan gübresi
• Kullanılan ilaçlar: Kullanılmadı
• Hasat yıl ve ayı: 2018 Tohumluk olarak bırakılan kabak hala koparılmadı.
• Yetistirme zorlugu derecesi: Önemli olan bitkinin tohumdan çıkması. Tohumda bir tür çimlenme engeli kabuk kalınlığından dolayı var. Arkadaşımın anlattığına göre eskiden gübre içine konulup vücut sıcaklığında bekletiliyormuş. Muhtemelen gübre içindeki asidin ve sıcaklığın etkisi ile kabuğu yumuşatıyorlarmış. O gübre içine koyup kuluçka makinasında bir gün veya biraz daha durdurup tohum çimlenmeye başlayınca ekmişti. Çıktıktan sonra su ve gübre ile iyi bir askı sistemi verilmesi halinde çok hızlı ve verimli bir şekilde büyüyor. Yere değmediği zaman daha uzun ve düz kabaklar veriyor.
Tohum aldığım arkadaşımın ektiği tohumlardan 1 tanesi çıkmış diğerleri çıkmamıştı.
Komşuma verdiğim iki fide asma çardağına sarıldığı için aşağıya sallanan uzun kabaklar düz oldu. Benim kabaklar ise çoğunluğu kıvrıldı.

• Bitki tipi ve gelişim durumu Yazın taze olarak, kış aylarında kullanmak için ise kurutmalık olarak kullanılan bir çeşittir. Konserve ve derin dondurucuya da atılabiliyor.
İnce taze olanlarından dolmalık, büyük olanlarından kurutmalık yapılıyor. Türlü içine katılabiliyor. Yemekleri yapılabiliyor. Kışlık için özellikle fazla miktarda alınıp kullanılıyor. Yöresel adı uzun kabak.
.

Yemek tariflerinin de linklerini yeniden vereyim.

https://afyonyemekleri.net/uzun-kabak-yemegi/
Uzun Kabak Yemei (Afyon) - lezzetler.com Yemek Tarifleri

Paylaşım tohum miktarı ile sınırlıdır.

Name:  uzun kabak 1.jpg
Views: 1955
Size:  71.2 KB

Name:  uzun kabak.jpg
Views: 1808
Size:  67.9 KB


Düzenleyen Muda : 12-11-2018 saat 14:53
Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025