agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   2017-2018 Tohum Paylaşım Etkinliği (https://www.agaclar.net/forum/2017-2018-tohum-paylasim-etkinligi/)
-   -   Birnefestoprak'tan tohum talep edenler (https://www.agaclar.net/forum/2017-2018-tohum-paylasim-etkinligi/41979.htm)

malbman 23-03-2018 06:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1534764)
Bir benim mi ayaklarım açıkta kaldı :)

Aynı durumdayız Sayın TCM :p:p:p

olmez 23-03-2018 14:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malbman (Mesaj 1534800)
Aynı durumdayız Sayın TCM :p:p:p

Bekliyoruz. Gelir nasılsa. :)

Tolga Özmeral 23-03-2018 18:33

Ne yalan söyleyeyim.
Burada tohumlarına kavuşan arkadaşları gördükçe içim içimi yiyor :)
Umarım güzel günlerde büyütürler.

Bu gün dayanamadım ve posta dağıtım merkezine gittim. Görevli arkadaşla beraber, karışmış olma ihtimaline karşı bir sürü zarf arasında aradık. Henüz Sinop'a ulaşmamış anlaşılan. Ama "Mutlaka gelir" dedi. Telefonumu aldı, ayrıca araştıracak ve haber verecek.

devrann 26-03-2018 19:28

Bugün tohumlar bana ulasti.heybetli,halep karasi ve yeni dünya.Tesekkürler hersey icin.

birnefestoprak 26-03-2018 19:41

Size bir zarf daha gelecek. Onda da Sürme ve etkinlik dışı gönderdiğim Ergani karpuz var. Kazasız belasız ulaşırlarsa, karpuzları yetiştirip gözlemlerinizi aktarmanızı, benden kaynaklanan herhangi bir çapraz tozlaşma sorunu olmuşsa tespit edip bildirmenizi ve tohumlarından seneye dağıtmanızı rica ederim. Her ikisi de çok nadir karpuzlar ve benim bildiğim ticari tohum kaynağı da artık bulunmuyor. Bu yüzden özellikle izolasyona dikkat ederseniz çok sevinirim. Bu nadir çeşitlerle ilgilendiğiniz için tekrar teşekkürler.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi devrann (Mesaj 1535252)
Bugün tohumlar bana ulasti.heybetli,halep karasi ve yeni dünya.Tesekkürler hersey icin.

h_dogan 29-03-2018 08:33

1 Eklenti(ler)
Benim de tohumlarım geldi, teşekkür ederim. Beyaz olan tohumlarda zedelenme var, diğeri sağlam görünüyor.

birnefestoprak 29-03-2018 14:37

Üstüne ağır bir paket konduysa ezilmiştir. Üstlerine kağıt havlu sermiştim ama ağır darbelerden korumaz. Bradford'ı karpuz sevdiğinizi bildiğim için gönderdim; umarım çimlenirler. Bu arada sizin tohumlarınız, henüz ulaşmayan diğerlerine göre 12-13 gün geç gönderilmiş olmasına rağmen elinize geçti.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1535520)
Benim de tohumlarım geldi, teşekkür ederim. Beyaz olan tohumlarda zedelenme var, diğeri sağlam görünüyor.

h_dogan 29-03-2018 15:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak (Mesaj 1535564)
Üstüne ağır bir paket konduysa ezilmiştir. Üstlerine kağıt havlu sermiştim ama ağır darbelerden korumaz. Bradford'ı karpuz sevdiğinizi bildiğim için gönderdim; umarım çimlenirler. Bu arada sizin tohumlarınız, henüz ulaşmayan diğerlerine göre 12-13 gün geç gönderilmiş olmasına rağmen elinize geçti.

Desenize diğer arkadaşlara göre şanslıyım, erkenden ekebileceğim tohumları. Dış kabukları kırılmış çoğu tohumun belki de çimlenirler endosperm zarar görmemişse.

Karpuzu severim, yemesini yetiştirmesinden daha çok severim. :D

ucloy1 29-03-2018 16:22

Sayın birnefestoprak,

Gerekli bilgileri mail adresine gönderdim.
Bende posta masrafını karşılamak isterim.

Selamlar

birnefestoprak 29-03-2018 16:50

http://www.agaclar.net/forum/tohum-p...ligi/41248.htm adresinden etkinlik prensiplerini okumanız gerekiyor. 2019 etkinliği henüz başlamadı.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ucloy1 (Mesaj 1535569)
Sayın birnefestoprak,

Gerekli bilgileri mail adresine gönderdim.
Bende posta masrafını karşılamak isterim.

Selamlar

devrann 29-03-2018 20:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak (Mesaj 1535256)
Size bir zarf daha gelecek. Onda da Sürme ve etkinlik dışı gönderdiğim Ergani karpuz var. Kazasız belasız ulaşırlarsa, karpuzları yetiştirip gözlemlerinizi aktarmanızı, benden kaynaklanan herhangi bir çapraz tozlaşma sorunu olmuşsa tespit edip bildirmenizi ve tohumlarından seneye dağıtmanızı rica ederim. Her ikisi de çok nadir karpuzlar ve benim bildiğim ticari tohum kaynağı da artık bulunmuyor. Bu yüzden özellikle izolasyona dikkat ederseniz çok sevinirim. Bu nadir çeşitlerle ilgilendiğiniz için tekrar teşekkürler.

Teşekkür ederim umarım bir sorun olmadan tohum paylaşımı yapabilirim,fideler özellikle farklı arazi ve seraya ekilerek tohum alınacak veya birbirlerinden uzak yerlere dikilecek böylelikle çapraz tozlaşma olmadığı garanti altına alınacak varsa bu tespit edilecek.
Yenidünya ,çekirdeği oyalı turuncu kültivar,sarı kültüvar,tohum al et sarı karpuzlarınıda paylaşacağım bir aksilik olmazsa.

Tolga Özmeral 02-04-2018 16:15

1 Eklenti(ler)
"Heybetli" olduğundan olsa gerek. Biraz ağır geldi ama geldi. :)
Teşekkürler Sayın birnefestoprak.

birnefestoprak --> Heybetli Domates --> Tolga Özmeral ;

Eklenti 669733

birnefestoprak 02-04-2018 16:32

Zarfın üstüne bakabilir misiniz lütfen burdan işleme konduğu tarihin damgası var mı.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tolga Özmeral (Mesaj 1535977)
"Heybetli" olduğundan olsa gerek. Biraz ağır geldi ama geldi. :)
Teşekkürler Sayın birnefestoprak.

birnefestoprak --> Heybetli Domates --> Tolga Özmeral ;

Eklenti 669733

Tolga Özmeral 02-04-2018 17:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak (Mesaj 1535979)
Zarfın üstüne bakabilir misiniz lütfen burdan işleme konduğu tarihin damgası var mı.

2 Mart'ta işleme konulmuş Sayın birnefestoprak.

birnefestoprak 02-04-2018 17:30

Anlayamadım. Türkiye'ye 2 Mart'ta mı gelmiş? "2 Mart" damgası Türkçe mi?

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Tolga Özmeral (Mesaj 1535989)
2 Mart'ta işleme konulmuş Sayın birnefestoprak.

Tolga Özmeral 02-04-2018 17:40

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak (Mesaj 1535990)
Anlayamadım. Türkiye'ye 2 Mart'ta mı gelmiş? "2 Mart" damgası Türkçe mi?

Sayın birnefestoprak,
Zarfın üzerinde tek bir damga ve tarih var.
Şöyle;

Eklenti 669740

olmez 03-04-2018 16:27

Sayın TCM, Sayın malbman; sanırım sadece üçümüz kaldık. :)

malbman 03-04-2018 17:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi olmez (Mesaj 1536114)
Sayın TCM, Sayın malbman; sanırım sadece üçümüz kaldık. :)

Ege kıyıları uzak kalıyor galiba Amerika'ya :p:p:p

Şaka bir yana, ben sabırla bekliyorum. Elbet bir gün gelecekler.

TCM 03-04-2018 20:19

Sanırım öyle :)

olmez 04-04-2018 08:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malbman (Mesaj 1536117)
Ege kıyıları uzak kalıyor galiba Amerika'ya :p:p:p

Şaka bir yana, ben sabırla bekliyorum. Elbet bir gün gelecekler.

Sanırım tersten geliyor. Uçak Amerika'dan doğuya değil de batıya kalktı galiba. :D Evet şaka bir yana, nasılsa gelir diye düşünüyorum. Biz bekliyoruz da, bir de sayın birnefestoprak'ı düşünsenize. Özveriyle, yılmadan bu tohumları istek sahiplerine ulaştırmak için uğraştı. Her ulaşan tohumda eminim çok mutlu oluyordur. Sadece Ege kıyıları kaldığına göre, birkaç güne kalmaz gelir herhalde. ;)

birnefestoprak 13-04-2018 18:58

1 Eklenti(ler)
Gümrük-PTT elele vermiş, etkinlikte talepte bulunanlara ait olan tohumları bana geri göndermiş. Neyse ki, "almazsanız bana geri gönderin" kutusunu işaretlemiştim. Eğer o topraklar, bu tohumların başına birşey gelmesini istemediyse böyle olmuştur.

Bundan sonra bir şekilde telafi etmeye çalışırım. Talepte bulunan herkesten tekrar özür dilerim ama bu süreçte, bundan sonra neyi nasıl yapmamız gerektiği konusunda çok tecrübe edinmiş olduk.

malbman 14-04-2018 07:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak (Mesaj 1537273)
Gümrük-PTT elele vermiş, etkinlikte talepte bulunanlara ait olan tohumları bana geri göndermiş. Neyse ki, "almazsanız bana geri gönderin" kutusunu işaretlemiştim. Eğer o topraklar, bu tohumların başına birşey gelmesini istemediyse böyle olmuştur.

Bundan sonra bir şekilde telafi etmeye çalışırım. Talepte bulunan herkesten tekrar özür dilerim ama bu süreçte, bundan sonra neyi nasıl yapmamız gerektiği konusunda çok tecrübe edinmiş olduk.

Sayın birnefestorak, çok üzücü bir durum bu. Peki bunun için herhangi bir gerekçe gösteriyorlar mı?

birnefestoprak 14-04-2018 19:54

1 Eklenti(ler)
Yukardaki değil ama onun hemen arkasından giden başka bir paket için teslimat adresine gönderilen yazı. Bu yazıyı alan kişi, verilen numaraya telefon ettiğinde, "yurtdışından tohum almak için bakanlıktan izin almalısınız" dendi. Yani bahçenize/balkonunuza iki üç çeşit tohum ekmek için bakanlığa başvuracaksınız. İzin almanız için de bu işler için lisansınızın olması gerekiyor :)

Eklenti 670876

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malbman (Mesaj 1537316)
Sayın birnefestorak, çok üzücü bir durum bu. Peki bunun için herhangi bir gerekçe gösteriyorlar mı?

h_dogan 17-04-2018 10:00

Çok düşünceli bir ülkeyiz. Ya dışarıdan ne olduğu belirsiz böcek, virüs vs. gelseydi dimi. :)

GDO'lu ürünlere de aynı özeni gösteriyorlardır inşallah.

malbman 17-04-2018 10:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak (Mesaj 1537383)
Yukardaki değil ama onun hemen arkasından giden başka bir paket için teslimat adresine gönderilen yazı. Bu yazıyı alan kişi, verilen numaraya telefon ettiğinde, "yurtdışından tohum almak için bakanlıktan izin almalısınız" dendi. Yani bahçenize/balkonunuza iki üç çeşit tohum ekmek için bakanlığa başvuracaksınız. İzin almanız için de bu işler için lisansınızın olması gerekiyor :)

Eklenti 670876

Ne denir bilemedim buna :mad::mad::mad:

olmez 19-04-2018 16:18

Bir sürü paket geçiyor, birkaç tanesi takılıyor. Bu da ne kadar standart çalıştıklarını gösteriyor (!). Talebimin tarafıma ulaşmamış olması üzücü. Talebime kavuşamamış olmam değil, önümüzdeki yıllarda nasılsa diğer arkadaşlar vasıtası ile kavuşuruz. Ama sayın birnefestoprak'ın emeklerinin boşa gitmesi üzdü beni. Hayırlısı. :)

birnefestoprak 20-04-2018 14:20

Karantina konusu başka, öyle birşey yok. Konu hakkında daha detaylı bilgi için bkz: T.C. Resm Gazete

"Birçok paket daha önce geçti, bu niye geçmedi?" diye sorulduğunda, "aslında hiçbirinin geçmemesi lazım ama gümrükteki arkadaşlar yasayı uygulamıyor... aslında bavullara da bakmaları lazım" diyorlar.

Anlayacağınız, tarımın kalitesini yükseltmek (!) adına çıkan yasayı uyguladıklarını söylüyorlar ama yasayı bile doğru dürüst uygulayamıyorlar.

Musa Gündoğan 20-04-2018 15:43

ülkemizin gümrük çalışanları; sanırım ülkenin en çok kazananları neyin geçip neyin geçmeyeceğine neyin kaybolup kaybolmayacağına çok özen gösteriyorlar. bereketi de her geçen gün artıyor. bugün belki bir tohum(teşvik alımlarında yerli tohumun ülkemizde kullanımı yasak) yarın bir tv ertesi gün eve ne lazımsa ayarlanır hem de en güzelinden. :)

iyi şeyler olsun diye uğraşanların da hakkını yememek lazım. onların yüzü suyu hürmetine dönüyor bazı şeyler.

h_dogan 07-05-2018 09:54

2 Eklenti(ler)
Bradford'larda zedelenme var demiştim maalesef hiç çıkmadı.

Sürme'yi çift ekmiştim çoğu çıktı. Fotoğraflar 3 mayıstan.

oz26 10-05-2018 00:07

Geçtiğimiz cuma günü geldi postam. Teşekkürler Birnefestoprak...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025