agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   2017-2018 Tohum Paylaşım Etkinliği (https://www.agaclar.net/forum/2017-2018-tohum-paylasim-etkinligi/)
-   -   Tohum Paylaşım Etkinliği Genel Yazışmalar (2017-2018) (https://www.agaclar.net/forum/2017-2018-tohum-paylasim-etkinligi/41249.htm)

esgül73 20-01-2018 13:48

Bana gelen tüm etiketleri eksiksiz bugün gönderdim.Yurtiçi kargo takip no:314188686461.Limon kokulu fesleğen tohumları miktarı herkese yetiştirmek gayesiyle gözüme az geldi.Paylaşmaktan keyif almanın hazzını bir kez daha yaşadım.Umarım tohumlarımın ulaştığı her toprak sever tohumlarını sağlıkla ve huzurla büyütür .Ekipte görevli herkese kolaylıklar diliyorum.Ellerine sağlık ,teşekkür ederim.

istcallst 20-01-2018 15:10

Ben de tohumları dün yurtiçi kargo ile gönderdim.

TCM 21-01-2018 02:01

Az önce limon kokulu yayılıcı kekikleri hazırlayayım dedim, önce dallarıyla eğip büküp poşete soktum pek olmadı, sonra parmaklarımla dallarında sıyırdım üzerindekileri daha az yer kapladı ancak sadece kekikler iki saatte bitti. Tohum poşetlerini alanlar beyaz bir tabağın içerisine poşet içeriğini tamamen boşaltıp içindekileri iyice ufalasınlar. Minik minik top gibi tohumları zorda olsa görerek toplayabilirsiniz. Her poşette en az 50-60 tek tohum vardır. Elimde bir o kadar daha dağıtacak tohum var ancak çok zaman alıyor kusura bakmayın. Tohumların üçte biri hazırlandı, çiçeğin biri yayladaydı, yarın çıkamazsak haftaya kalacak, sanırım en son ben gönderecem tohumları.

Poşetlerin içerisinde kül kırıntıları çıkabilir, endişe etmeyin ;)

Şu ana kadar tüm talepler karşılandı. Domates tohumlarını yaklaşık 15 er tane koydum, foruma katkısı olanlara torpil geçtim biraz. 15 tohumun ilk kez ekecekler için rahat rahat yeteceğine inanıyorum. Muhtemelen 'italian heirloom domates' harici sorun olmayacak gibi duruyor.

incirli 22-01-2018 09:41

tohumları paketledim hafta sonu
fakat sabah almayı unutmuşum
yarın ptt ye vereceğim

sernur 22-01-2018 10:08

Tohumlarımı bu gün PTT kargoya teslim ettim.

TCM 22-01-2018 13:31

Aşağıdaki arkadaşlara özel mesaj attım ancak olabilecek aksaklığa karşı buraya da yazayım....@ istcallst, Zekoş, hasan7319, hberbul, h_dogan, incirli ve intibah..

Talep etmiş olduğunuz kırçıllı taze fasulye tohumunun olduğu torbada; 'alman fasulye' dediğimiz kırçıllı ile boyut, lezzet, kılçık açısından aynı özelliklere sahip fasulye tohumlarından da az miktarda görünce onları da sizin poşetlere ekledim. Beyaz renkli kuru fasulyeye benzeyenler onlar. En az diğeri kadar belki ondan da fazla beğeneceğinizi tahmin ediyorum.

Tohum paylaştırma dün akşam tamamlandı. Artık büyük poşetlerin içerisine yerleştirme işlemi kaldı. Sadece beş kişinin ( @ q.c. & hcorak & incirli & intibah ve Musa Gündoğan) 'zinnia çiçeği' talepleri tohumlar yaylada olduğu için düzenlenemedi. Hafta sonu çıkarsak tohumları getirebilirim ancak etkinliğin sonuna yetişebiliyoruz. Herhangi bir aksilik durumda elimde geçen sene bana gönderilen zinnia tohumlarından kalanlar bir kişiye yeter, sorun durumunda bu arkadaşlar talep ederse yerine başka tohum gönderebilirim.

İtalian heirloom tohumlarından yana sıkıntı olmadı, ilave tohum paketini bulunca 20 şer tane koyabildim ancak 'Dester domates' fazla tohum almamışım, poşetlere tek tek sayarak 6 (altışar) tohum koyabildim.

Sonuç: 355 poşet tohum tasnifi yapılmıştır...

Zekoş 22-01-2018 14:12

Çok tesekkür ederim Sayın TCM...mesaji okudum burdan da ilave edeyim dedim.Alman fasülyesi merak ettigim bir çesitti tam isabet olmuş;)
Bu arada yanlıs hatirlamiyorsam Sayın g.c dışında diger üyelere bende paket hazırladım.Zinnia ciçegini paketlerine koysam sorun olmaz sanırım.

g.c. 22-01-2018 14:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1528740)
Aşağıdaki arkadaşlara özel mesaj attım ancak olabilecek aksaklığa karşı buraya da yazayım....@ istcallst, Zekoş, hasan7319, hberbul, h_dogan, incirli ve intibah..

Talep etmiş olduğunuz kırçıllı taze fasulye tohumunun olduğu torbada; 'alman fasulye' dediğimiz kırçıllı ile boyut, lezzet, kılçık açısından aynı özelliklere sahip fasulye tohumlarından da az miktarda görünce onları da sizin poşetlere ekledim. Beyaz renkli kuru fasulyeye benzeyenler onlar. En az diğeri kadar belki ondan da fazla beğeneceğinizi tahmin ediyorum.

Tohum paylaştırma dün akşam tamamlandı. Artık büyük poşetlerin içerisine yerleştirme işlemi kaldı. Sadece beş kişinin ( @ q.c. & hcorak & incirli & intibah ve Musa Gündoğan) 'zinnia çiçeği' talepleri tohumlar yaylada olduğu için düzenlenemedi. Hafta sonu çıkarsak tohumları getirebilirim ancak etkinliğin sonuna yetişebiliyoruz. Herhangi bir aksilik durumda elimde geçen sene bana gönderilen zinnia tohumlarından kalanlar bir kişiye yeter, sorun durumunda bu arkadaşlar talep ederse yerine başka tohum gönderebilirim.

İtalian heirloom tohumlarından yana sıkıntı olmadı, ilave tohum paketini bulunca 20 şer tane koyabildim ancak 'Dester domates' fazla tohum almamışım, poşetlere tek tek sayarak 6 (altışar) tohum koyabildim.

Sonuç: 355 poşet tohum tasnifi yapılmıştır...

Öncelikle ellerinize sağlık. Kolay iş değil 355 poşet!

Yukarıda zinnia çiçeği ile ilgili durumdan bahsetmişsiniz. Eğer ki bir sorun olacak olursa, zinnia gibi zahmetsiz ve tüm sene çiçek açan farklı bir çiçek tohumu da gönderirseniz ben razı gelirim, hiç göndermezseniz de canınız sağolsun derim. ;)

g.c. 22-01-2018 14:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zekoş (Mesaj 1528752)
Çok tesekkür ederim Sayın TCM...mesaji okudum burdan da ilave edeyim dedim.Alman fasülyesi merak ettigim bir çesitti tam isabet olmuş;)
Bu arada yanlıs hatirlamiyorsam Sayın g.c dışında diger üyelere bende paket hazırladım.Zinnia ciçegini paketlerine koysam sorun olmaz sanırım.

bana neden yok :(

TCM 22-01-2018 14:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi g.c. (Mesaj 1528754)
bana neden yok :(

Var demek ki bir kabahatiniz ;)

@ Zekoş der ki, zinnia isteyen dört kişi ondan farklı tohumlar istemiş etkinlikte ve kendisinin elinde de zinnia tohumları var. Dört kişiye tohum gönderirken zinniaları da ilave ediverecek. Geçen sene benzer durumda @ Meyvelitepe ilave barkot göndermişti karışıklık olmaması için ancak hafta sonuna doğru bakalım belki hiç birine gerek kalmaz. En kötü ihtimal @ Zekoş dört kişiye gönderir sizin için de bana gelen zinnia tohumlarını (az da olsa) gönderirim size ve ilave olarak ta kadife, fatma gül, kekik, azcık ta hercai menekşe eklerim :)

g.c. 22-01-2018 14:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1528758)
Var demek ki bir kabahatiniz ;)

@ Zekoş der ki, zinnia isteyen dört kişi ondan farklı tohumlar istemiş etkinlikte ve kendisinin elinde de zinnia tohumları var. Dört kişiye tohum gönderirken zinniaları da ilave ediverecek. Geçen sene benzer durumda @ Meyvelitepe ilave barkot göndermişti karışıklık olmaması için ancak hafta sonuna doğru bakalım belki hiç birine gerek kalmaz. En kötü ihtimal @ Zekoş dört kişiye gönderir sizin için de bana gelen zinnia tohumlarını (az da olsa) gönderirim size ve ilave olarak ta kadife, fatma gül, kekik, azcık ta hercai menekşe eklerim :)

Allllaaahhh yaşadım desenize :D

Musa Gündoğan 22-01-2018 15:01

herkese canı gönülden teşekkür ederim arkadaşlar. bu sene ilk defa böyle bir etkinliğe katıldım gerçekten çok mutlu oldum. şu an bende tohumları hali hazırda daha hazırlamaya devam ediyorum. tohum talebi çok fazla olduğundan her birini adet adet paylaştığımdan dolayı hayli zaman alıyor. ve sadece akşam 1-2 saat ancak uğraşabildiğimden daha bitmedi. umarım cuma gününe kadar hepsini güzelce poşetleyip kargoya vermiş olacağım.

Not: talep eden sayısı kimi tohumalarda çok fazla aşmış o nedenle daha önce de söylediğim gibi forumda çok fazla etkileşimde bulunanlara öncelik tanıyorum. ancak 1-2 sayı fazla aşanları da temin etmeye çalışıyorum.

Herkese İnşaallah Bol bereketli bir sezon olur.

Zekoş 22-01-2018 16:30

Evet Sayın g.c kabahatiniz büyük benden hiç tohum talep etmemişsiniz:)
Erinmedim belki yanlış hatırliyorum diye tek tek baktim malesef adınız yok...baska bir sebebi yok yani;)

Sezerakk 22-01-2018 19:37

Herkesin ellerine kollarına sağlık, bu yazı iple çekiyorum. Umarım ben de sizler gibi başarılı olup, önümüzdeki seneye tohum paylaşabileceğim. Tohum paylaşan, emek veren herkese çook ama çok teşekkürler.

ayhank 22-01-2018 21:28

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Musa Gündoğan (Mesaj 1528767)
herkese canı gönülden teşekkür ederim arkadaşlar. bu sene ilk defa böyle bir etkinliğe katıldım gerçekten çok mutlu oldum. şu an bende tohumları hali hazırda daha hazırlamaya devam ediyorum. tohum talebi çok fazla olduğundan her birini adet adet paylaştığımdan dolayı hayli zaman alıyor. ve sadece akşam 1-2 saat ancak uğraşabildiğimden daha bitmedi. umarım cuma gününe kadar hepsini güzelce poşetleyip kargoya vermiş olacağım.

Not: talep eden sayısı kimi tohumalarda çok fazla aşmış o nedenle daha önce de söylediğim gibi forumda çok fazla etkileşimde bulunanlara öncelik tanıyorum. ancak 1-2 sayı fazla aşanları da temin etmeye çalışıyorum.

Paylaşım grafiğine bakıldığında işiniz gerçekten çok zor,
dağıtım merkezinde yapılacak çalışmayı ise düşünemiyorum bile,
emek veren herkese teşekkürler..

thunderon 23-01-2018 09:09

1 Eklenti(ler)
Merhaba,

Dün poşetleri hazırladım ve bugün ptt ile kargoya verdim. Hayırlı uğurlu olsun:)

Paylaşım yapanlara da kolaylıklar dilerim:)

dewran 23-01-2018 14:32

tohum paylaşım

Merhaba formda yeniyim sanırım bu seneki tohum etkinliğini kaçırdım. Bende sizlerden tohum tedarik etmek istiyorum. 3 dönümlük bir arsam var ve burda sebze yetiştirmeyi hobi bahçesi yapmayı istiyorum tohum etkinliğine katılabiliyomuyum acaba?

g.c. 23-01-2018 14:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Musa Gündoğan (Mesaj 1528767)
....

Helal olsun sana Musa Gündoğan. Ayrıca kolay gelsin, yakınlarda olsak yardıma gelirdim.

dewran 23-01-2018 14:42

tohum paylaşım

Merhaba formda yeniyim sanırım bu seneki tohum etkinliğini kaçırdım. Bende sizlerden tohum tedarik etmek istiyorum. 3 dönümlük bir arsam var ve burda sebze yetiştirmeyi hobi bahçesi yapmayı istiyorum tohum etkinliğine katılabiliyomuyum acaba?

malbman 23-01-2018 15:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dewran (Mesaj 1528886)

Sayın dewran öncelikle on dakikada bir aynı mesajı atmak size daha hızlı cevap verilmesini sağlamaz. Sonralıkla da, sorularınızın cevabını bu linkte yer alan başlıkta bulabilirsiniz. Okuduktan sonra hala aklınıza takılan bir şey olursa buradan sorarsınız. Bilgisi dahilinde tüm üyelerimiz seve seve yardımcı olacaktır.

ayhank 23-01-2018 18:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malbman (Mesaj 1528890)
Sayın dewran öncelikle on dakikada bir aynı mesajı atmak size daha hızlı cevap verilmesini sağlamaz. Sonralıkla da, sorularınızın cevabını bu linkte yer alan başlıkta bulabilirsiniz. Okuduktan sonra hala aklınıza takılan bir şey olursa buradan sorarsınız. Bilgisi dahilinde tüm üyelerimiz seve seve yardımcı olacaktır.

on dk. bir mesaj atmak ise yaramış gibi görünüyor :))

sahsene 23-01-2018 21:32

kimden nasıl talep ediyoruz anlamadım. bilgi verirmisiniz

Tolga Özmeral 23-01-2018 22:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sahsene (Mesaj 1528926)
kimden nasıl talep ediyoruz anlamadım. bilgi verirmisiniz

Sayın sahsene,
Gerekli bilgiye şuradan ulaşabilirsiniz

Musa Gündoğan 24-01-2018 06:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi g.c. (Mesaj 1528885)
Helal olsun sana Musa Gündoğan. Ayrıca kolay gelsin, yakınlarda olsak yardıma gelirdim.

sayın g.c gerçekten çok sağolun düşünmeniz yeter. zaten baktım bitmiyecek cumaya kadarda bugün eş dost kim varsa akşam eve çağırdım. inşallah bu akşam tam bitiriyorum.

TCM 24-01-2018 15:19

2 Eklenti(ler)
Sonunda bitirdik, tek başladığım işi han'ımla bitirdim. Önceki senelerde oğlan değil de kız da yardım ederdi. Şimdi bizi uğraşırken görünce 'baba ben de yardım etmiştim demi' dedi. 'E yine et' dememe fırsat kalmadan odadan tüydü...

Dün akşam kısa süreli panik yaşadık. Birden fazla tohum talep edenlere ayrı bir poşet düzenlenerek sadece ismi yazılı kağıtla talepleri o poşete konuyor biliyorsunuz. Baktık fazladan elimizde üç isim ama hiç hazırlanmış poşetleri yok, ayrıca sekiz tane isim var ama onların da sadece birer talepleri var. Ara ara, bilgisayardan gelen mailleri kontrol et, isteklerine bak derken meğer sona bıraktığımız italian ve dester domates tohumlarını hazırladıktan sonra ayrı torbaya koyup koyduğumuz yerde unutmuşuz. Onlara da epey talep olunca hazırladıklarımızı tekrar açtık, eksikleri koyup poşetlerin kilitlerini kapadık.

Sonuçta bir tane isimsiz yer bademi 'tigernut' poşetimiz arttı. Muhtemelen bir poşet fazla hazırlamışız. 'Ustanın iyisi malzeme arttırır' deyip sevindik.

@ Zekoş ve @ intibah a kızdık biraz, özellikle han'ım epey darıldı. Aaaa bunda da Zekoş yazıyor bunda da, her seferinde kilitleri söylenerek tekrar tekrar açıp kaparken bir baktık intibah ın da poşetine de tohumlar sığmaz olmuş. Bu kadar tohum istenir mi canım...Bir çift lafım da @ Musa Gündoğan a; katıldığım bu dördüncü tohum paylaşım etkinliği. Tümünde en fazla tohum dağıtanlar sıralamasında hep ilk üçte-beşte idim. Bari bu kez birinci olayım derken bu arkadaş çıktı. Sinirimden talep ettiği tohumları vermeyelim dedim Han'ıma...Öyle yapılmazmış çocuk gibi, ayıp olurmuş...

Tohumlar hazır ama içine koyacağımız kutu nerede. Çevredeki marketlerden isteyemem, çünkü dahliya soğanlarını koymak için geçen aylarda başlarının etini yemişim, zaten yüzüm yok. Neyse öğleyin eve gittiğimde Ha'nım baktım kırmızı bir 'Prada' ayakkabı kutusu bulmuş, 'bunu niye çıkardın' deyince, 'tohumları içine koyarız' dedi. 'Başka kutu bulamadın mı beş bin liralık ayakkabı kutusunun içerisine tohumları mı koyacaz'... Tohumlar da tam denk geldi kutuya... 'Yav şimdi millet yanlış anlayacak ayakkabı kutusu falan' deyince, 'niye yanlış anlasınlar, yanlış anlarlarsa tohumları faiziyle geri alırız' dedi. Ne demek istediğini tam anlamadım ama çaktırmadım artık idare edecez ne yapalım...

SONUÇ: Bu tohumlara sahip olmak gerçekten büyük zahmet, uğraş, zaman ve hepsinden önemlisi AŞK istiyor bana göre. Yoksa tüm aşamaları geçtim, tohumları eşit sayıda bölüştürmeye çalışmak bile yapılacak iş değil. Bu güzel etkinliğe tohum paylaşarak katılan herkese haddim olmayarak teşekkür etmek isterim. Tohum talep ederek bu etkinliği önümüzdeki yıllarda da yaşatmaya niyetlenenlere ise daha çok teşekkür eder, sevgi ve saygılarımı sunarım. Bu etkinliği planlayan ve sorunsuzca yürüten en tepedekilere ise diyecek lafım yok...

Eklenti 664815

Eklenti 664816

NOT: Sonuç hariç diğer kısımlar bir parça tebessüm için yazılmıştır

Musa Gündoğan 24-01-2018 16:31

@TCM mesajını gördüm çok güldüm. geçen sene tam şubat ayının 1 gibi siteye girmiştim. hesap eski ancak ilk kez geçen sene üye olduğumu fark ettim. geçen sene bir heyecanla herkesin tohumlarını tıkladım ancak kataloglar kapandığından doğal olarak tohum alamadım. ancak o zaman forumun pek çok yerinde seneye en çok tohumu ben paylaşacağım yazmıştım. pek çok yerden de tohum edinmek için uğraştım. hedefime ulaşmak beni gerçekten mutlu etti. sağolun varolun. Eşinize ve çocuklarınıza da selamlar, Saygılar

pria 24-01-2018 17:19

Sırf bu iş için dün köye gittim..çarşıda lak lak yaparken geç kaldım..gece 3 buçukta anca bitirdim ve bugün dönerken Biga'dan Aras kargoyla gönderdim..karşıdan çok kolay görünüyo bu iş ama iğneyle kuyu kazmak gibi baya bi zahmetli valla :)

hcorak 24-01-2018 18:14

Bu etkinlikte emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.Bu iş parayla değil gönülle olan bir iş benimde üçüncü paylaşımım ve dördüncü talep edişim bu güzel tohumları para ile almak için arayıp bulamayız bulsazda bütçeleri zorlar inşallah böyle güzel gönüllü insanların artmasını dilerim.Tohumları yurtiçi kargo ile yolladım.
Herkese bol bereketli ve huzurlu bir yıl dilerim.

Zekoş 24-01-2018 22:07

Sayın TCM ;
Allah sizi forumdan eksik etmesin baska ne diyim bilemiyorum:)Esinizin gönlünü nasıl alacagız onu da bilemiyorum ya malum bir adet bile talep etmemisken tohumla kandırmam mümkün degil:)
Ayrıca da bu sene birincilige bende gözümü dikmisken hemde; arkadaşımin madalya mı takacaklar ne bu gayretin diye gülmesine rağmen...Musa beyi saymazsak beni gecen Sn.Atilgana mi yoksa sonradan bir çıkti pir çıkti dedigim Sn.TCM ye mi hangisine kızayım:)ücüncülük madalyasını bile kacirdim yani:))
****** bunlar birer latife...Tohum hazirlarken yaşanılan heyecan apayrı.Her ne kadar zahmetli olsa da..Sanki sevdiklerine hediye hazırlar gibi mutluluk verici ayni şekilde hediyelerin gelecegini bilmek de..Emek veren bütün arkadaslara ve yönetime bende bütün içtenliğimle tesekkür ediyorum.

TCM 24-01-2018 22:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Zekoş (Mesaj 1529044)
Sayın TCM ;
...Esinizin gönlünü nasıl alacagız onu da bilemiyorum ya malum bir adet bile talep etmemisken tohumla kandırmam mümkün degil:)
...

Seneye güzellerinden gönderirsiniz koca kafalı bir dalyacık be ya...

Zekoş 24-01-2018 22:39

O iş kolay Sn.TCM ..esinize selamlar;)

Dutlubahçe 25-01-2018 08:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1529046)
Seneye güzellerinden gönderirsiniz koca kafalı bir dalyacık be ya...

Ne olduğunu anlayan, lütfen bana da anlatsın.

Selma_321 25-01-2018 08:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dutlubahçe (Mesaj 1529059)
Ne olduğunu anlayan, lütfen bana da anlatsın.

Ohhh anlamayan bir ben değilmişim çok mutlu oldum:DHakikaten nedir koca kafalı dalyacık:(

TCM 25-01-2018 09:28

1 Eklenti(ler)
Haydaaaa nasıl anlamazsınız be ya... deyip olayı fıkra ile açıklayayım...

İki Trakyalı bulmaca çözüyormuş. Birisi;
- Dört harfli hayvan ne olaki be ya?
- 'Oroz' be ya...
- Dur yazmayalım hemen, belkim 'indi' dir.

Dahliya be ya, koca kafalı en az 30 cm. olmalı kafasının çapı, resimdeki gibi...

Eklenti 664833

Bu arada aklıma gelmişken Büyük Çiçek | Türkiye'nin en kaliteli yıldız çiçekleri ön siparişe başladı. Arada dedikleri yerine başka çeşitler gelse de hesaplı ve güvenli bir site.

Selma_321 25-01-2018 09:36

Oooo muhteşemmiş bu koca kafalı dalyacık... Can kurban bu kocakafalılara. Teşekkürler dahlia satış bilgisini verdiğiniz için sayın Tcm

portorikolu 25-01-2018 09:49

Kargoyu bugün gönderiyorum. Çiçek bamya biraz az oldu ama siz çoğaltırsınız onu.

Bu arada paketlere sevgimi de koydum herkesin yapığı gibi.

Emeği geçen herkese çok çok teşekkürler. Nice güzel paylaşımlara.

Musa Gündoğan 26-01-2018 08:05

kargoyu bugün Allahın izniyle vereceğim.
iki gündür evde kimseler olmadığından tohumları gece 2 lere kadara düzenleyerek hazırlamaya çalıştım. gerçekten de çok yorucu bir şey ancak geleceğimizin teminatlarından birisi olan bu uğraşlar insanlığa değer katıyor diye düşünüyorum.
tohumların pek çoğunu karşılamaya çalıştım. örneğin genellikle biber tohumlarında 15-20 kişi demişim kimi zaman 30 un üzerinde tercih eden olmuş onlara da göndermeye çalıştım. göndermediklerim de kusura bakmasınlar çoğu tohumda kendime daha az tohum bıraktım.

tohum talebinde tahminimden çok fazla tercih olunca kilitli poşetlerden 400 tane kadar almıştım yetmedi geri kalanını kağıtlara sararak koydum. umarım sizlere ulaşana kadar herhangi bir olumsuzluk olmaz.

Musa Gündoğan 26-01-2018 08:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi TCM (Mesaj 1529067)
Haydaaaa nasıl anlamazsınız be ya... deyip olayı fıkra ile açıklayayım...

İki Trakyalı bulmaca çözüyormuş. Birisi;
- Dört harfli hayvan ne olaki be ya?
- 'Oroz' be ya...
- Dur yazmayalım hemen, belkim 'indi' dir.

Dahliya be ya, koca kafalı en az 30 cm. olmalı kafasının çapı, resimdeki gibi...

Eklenti 664833

Bu arada aklıma gelmişken Büyük Çiçek | Türkiye'nin en kaliteli yıldız çiçekleri ön siparişe başladı. Arada dedikleri yerine başka çeşitler gelse de hesaplı ve güvenli bir site.

Sayın TCM dahliyalar gerçekten süper görünüyor. bende alacağım fakat siteden daha önce alışveriş yaptınız mı? bu soruyu şudnan dolayı soruyorum. ben pek çok çeşitten 1 er tane isteyeceğim o nedenle gelen kargolarda hangi soğanın hangisine ait olduğu yazılı mı? yoksa karışık tek poşette mi geliyor?

TCM 26-01-2018 10:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Musa Gündoğan (Mesaj 1529171)
...tohum talebinde tahminimden çok fazla tercih olunca kilitli poşetlerden 400 tane kadar almıştım yetmedi geri kalanını kağıtlara sararak koydum. umarım sizlere ulaşana kadar herhangi bir olumsuzluk olmaz.

Eminim İstanbul daki paylaşımı düzenleyecek arkadaşlar bayılacaktır bu yaklaşımınıza. Tek tek kağıtlar :D Neyse en azından plastikle doğa kirlenmeyecek.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Musa Gündoğan (Mesaj 1529173)
Sayın TCM dahliyalar gerçekten süper görünüyor. bende alacağım fakat siteden daha önce alışveriş yaptınız mı? bu soruyu şudnan dolayı soruyorum. ben pek çok çeşitten 1 er tane isteyeceğim o nedenle gelen kargolarda hangi soğanın hangisine ait olduğu yazılı mı? yoksa karışık tek poşette mi geliyor?

Daha önce yazdım hatta gönderdikleri kutuların resimlerini koymuştum bulursam eklerim tekrar. Hepsini ismi yazılı ayrı ayrı gönderiyorlar. Sorun olmadı daha önce üç kez sipariş verdim, ancak arada soğanlar mı karışıyor yoksa eline geçenleri mi gönderiyorlar farklı çıkabiliyor nadir de olsa.

Sevgi07 26-01-2018 20:06

Paylaşım grafiğini görmemiştim açıkçası hangi tohumu kaç kişi istemiş onu da saymak aklıma gelmedi.Grafikte talepte bulunan 48 olarak görünürken bana gelen ve hazırlayıp gönderdiğim 33 tohum paketi var gelen eposta yı da bulamadım inşallah birşey atlamamışımdır ��

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025