![]() |
|
|
|
#6 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-10-2016
|
Labada-Evelik otu
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Çok yıllık Tohum kaç yıldır sizdedir : Uzun zamandır, hatırlamıyorum. Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer:İstanbul Tohumun kökeni :Bir yakınımdan Dağıtılacak Tohumun Saflığı: İzolasyon uygulanmadı. Kullanılan gübreler- Gübre kullanılmadı Kullanılan ilaçlar:İlaç kullanılmadı Hasat yıl ve ayı: 2017 Mayıs-Haziran Bitki tipi ve gelişim durumu: Bol yaprak veriyor,50-60 cm civarında büyüyor. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri:Yaprakları çiğ veya pişirilerek tüketiliyor. Ben genelde soğanla kavurarak yemeğini yapıyorum. Sarması da yapılıyor. Kaynaklarda şifalı bir bitki olduğu ve ilaç sanayinde de kullanıldığı belirtiliyor. Yetiştirme özellikleri: Kolay yetişen bir bitki. Zaten çoğunlukla kendiliğinden çıkıyor. Tokat başta olmak üzere Anadolu'da yabani olarak yetişiyormuş. Bahçemde de dökülen tohumlardan kendiliğinden çıkıyor. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: İlkbaharda , dışarıya ekilebilir. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler:Yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri Toprak seçmiyor güneş ve suyu seviyor. Düzenleyen Yerel bahçem : 14-09-2017 saat 10:48 Neden: Yıl ekleme |
|
|
|
|
|