![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
|
Beyaz Lahana Yemeklik (Bafra)
- Bitki türü: Sebze - Bitki ömrü: Bir yıllık - Tohum Türü: Beyaz Lahana Yemeklik (Bafra), Brassica oleracea var. capitata f. alba - Tohum çeşit adı: Beyaz Lahana - Tohum kaç yıldır sizdedir: 3. Yıl - Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Kocaeli - Tohumun kökeni: Ticari Tohum - İlk paylaşan: - - Tohumun geldiği yer: Ticari tohum - Kullanılan gübreler: Organik bazlı bitkisel ve hayvansal gübreler - Kullanılan ilaçlar: Bu bitki için ilk yıl tırtıl için kimyasal kullandım... - Hasat yıl ve ayı: 2016 Temmuz - Bitkiye özel izolasyon uygulaması: Tohum saflığı bozulmasın diye sadece beyaz lahanayı tohuma bıraktım... - Bitki tipi ve gelişim durumu: Haziran ayı gibi tohumdan ekilen bitki kasım aralık ocak gibi baş yapmaya başlıyor. Ertesi sene Mayısta tohuma kalkar. Tohumları Haziran - Temmuz aylarında olgunlaşır. Bu çeşit beyaz lahana salata malzemesi olarak on numara, sıkı baş yapan, sulu ve lezzetli bir çeşit. Ayrıca yaprakları lahana yemeği ve sarma olarak kullanılabiliyor... ![]() ![]() ![]() Tohum miktarı kısıtlı ve 30 kişiyle paylaşabilirim... Yapabilirim yetiştirebilirim diyen kişilerin talep etmesini rica ediyorum... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|