Konu: Dongyul
View Single Post
Eski 10-09-2017, 22:34   #3
dongyul
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Giriş Tarihi: 11-02-2015
Brokoli

- Bitki türü: Sebze

- Bitki ömrü: Bir yıllık

- Tohum Türü: Brokoli, Brassica oleracea

- Tohum çeşit adı: Brokoli

- Tohum kaç yıldır sizdedir: 3. Yıl

- Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Kocaeli

- Tohumun kökeni: Ticari barokka f1 tohumdan çoğaltım.

- İlk paylaşan: -

- Tohumun geldiği yer: Ticari tohum

- Kullanılan gübreler: Organik bazlı bitkisel ve hayvansal gübreler

- Kullanılan ilaçlar: Bu bitki için ilk yıl tırtıl için kimyasal kullandım...

- Hasat yıl ve ayı: 2017 Temmuz

- Bitkiye özel izolasyon uygulaması: Tohum saflığı bozulmasın diye sadece brokoliyi tohuma bıraktım...

- Bitki tipi ve gelişim durumu: Haziran ayı gibi tohumdan ekilen bitki kasım aralık gibi baş yapmaya başlıyor. Ertesi sene Mayısta tohuma kalkar. Tohumları Haziran - Temmuz aylarında olgunlaşır.

Bugüne kadar brokolinin faydaları üzerine yapılan 300’den fazla çalışmada elde edilen 3 ortak sonuç var;

1. Brokoli hücre yapısını koruyarak vücudu kanser gibi hücre yapısını değiştirerek ilerleyen hastalıklara karşı koruma sağlıyor,

2. Kronik iltihaplanmayı önlüyor,

3. Serbest radikallerle mücadele ederek vücudun çeşitli hastalıklara karşı direncini arttırıyor.

Tabii brokolinin faydaları bunlarla sınırlı değil. Örneğin 1 adet brokoli (yaklaşık 30 gr) yiyerek günlük C vitamini ihtiyacının neredeyse yarısını alabilirsiniz.

Name:  PicsArt_1449601433308.jpg
Views: 1198
Size:  64.5 KB

Baş kesildikten sonra bitkiyi sökmezseniz yan dallardan tekrar brokolicikler veriyor ayrıca yapraklarından lahana yemeği ve dolması da yapılabiliyor...

Name:  PicsArt_1450200933778.jpg
Views: 1181
Size:  56.2 KB

Tohum miktarı kısıtlı ve 15 kişiyle paylaşabilirim... Yapabilirim yetiştirebilirim diyen kişilerin talep etmesini rica ediyorum...

Düzenleyen dongyul : 11-09-2017 saat 21:42
dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön