agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Önceki Tohum Paylaşım Etkinlikleri (Tamamlananlar) > 2017-2018 Tohum Paylaşım Etkinliği (Kataloglar)
(https)




Beğeni Düzeni255Beğeniler
  • 30 Gönderen
  • 63 Gönderen
  • 30 Gönderen bahcedenn
  • 13 Gönderen
  • 7 Gönderen
  • 29 Gönderen
  • 16 Gönderen
  • 24 Gönderen
  • 19 Gönderen
  • 24 Gönderen

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-11-2017, 20:30   #1
Ağaç Dostu.
 
bahcedenn's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-11-2011
Şehir: Trakya bea :)
Mesajlar: 1,361
Ceneviz (Genovese) Fesleğeni

Name:  Genovese Basil II.jpg
Views: 1843
Size:  61.0 KB
  • Bitki türü: Şifalı Ot
  • Bitki ömrü: Tek yıllık
  • Tohum Türü: Fesleğen, Ocimum basilicum
  • Tohum çeşit adı: Ceneviz (Genovese) Fesleğeni
  • Tohum kaç yıldır sizdedir: 4
  • Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Kırklareli
  • Size nereden geldi: Ticari paket
  • Tohumun kökeni : İtalya
  • Kullanılan gübreler : Organik bazlı bitkisel ve hayvansal gübreler
  • Kullanılan ilaçlar: Bu bitki için hiç ilaç kullanmadım.
  • Hasat yıl ve ayı: 2016 Eylül - Ekim
  • Bitki tipi ve gelişim durumu: Fidelerinizi kalıcı yerine aldıktan bir müddet sonra uç budaması yaparsanız daha dallı budaklı bir bitkiniz olur. Bitkisi fazla boylanmayan ve sayısız hasadı tolere edebilen bir çeşittir. Siz hasat ettikçe o daha gür bir şekilde geri gelir. Soğuğa karşı duyarlı olan bitki en çok sıcak ve kuru ortamları sever. Aceleci davranmayın, ideal lezzeti için yapraklarını en büyük boya ulaştığı zaman hasat edin. Yeşil olarak tüketildiği gibi, yaprakları kurutularak baharat gibi de kullanılabilir.

    Tüm dünyada mutfaklarda kullanılan popüler tatlı fesleğen çeşididir. Tüm soslarda, makarnalarda, salatalarda, pizzalarda kullanabilirsiniz. Kurutulmuşu menemenlerinize çok güzel bir renk ve aroma katar. Kendisi pişirildiğinde tadını çabuk yitirdiği için, genellikle yemeklere son anda katılır. Bunu unutmayınız.

  • Yetiştirme özellikleri:
  1. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Mart - Mayıs ayları arasında viyollere ekilebilir. Tohumlar çimlenene kadar toprağı kesinlikle kuru bırakılmamalıdır.
  2. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): Tohum nemli tutulduğu zaman 7-14 gün arasında çimlenmeye başlamaktadır.
  3. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Yarım gölge ve güneşli alanda sağlıklı bir gelişim sağlıyor. Suyunu eksik etmeyin yeterli.
  4. İklim gereksinimleri: Aşırı donlar olmadığı sürece her iklime uyum sağlayabiliyor. Ama en çok sıcak ve kuru ortamları seviyor.
  5. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır:Çiçeklerinin taç yaprakları döküldüğü zaman oluşan keseler kontrol edilerek tohumları alınır. Kesenin içindeki tohumlar siyah olmuş ise tohumunu alabilirsiniz.
Name:  Genovese Basil III.jpg
Views: 1859
Size:  46.3 KB

bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025