Sevgili bilce, zaman ayırıp fikir verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Kafamdaki acababaları yazınca, sayın Malina başlık açmayı uygun görmüşler. Bu çok da güzel oldu, arkadaşlardan hoş fikirler geliyor ve biz bunları değerlendirip notlar alıyoruz. Hepinize teşekkürler.
Toprak alanın yakınında 975m2 lik bir çim alan mevcut, toprak kısmı, çakıl ağırlıklı ama ara ara çim serpmeler de olacak şekilde düşünüyorum. Güler'in bahçesinde 90 numaralı mesaja bakabilirsen daha net görebileceksin. Yukarı terastan çektiğim bir resim.
Yapmayı planladığım süs havuzu basit etrafı hafif kaya ve taşlarla olmalı, içinde süs bitkileri ve fıskıye olsa iyi olacak diye düşündüm, Devir daimli su olacak, bir duvardan veya yükseklikten akmıyacak. Tabii etrafında taşlar arasından yükselen çeşitli bitkiler olacak.
Bahçemde oturulup istirahat edilecek 3 alan var, ceviz ağacı altına yapmayı planladığım oturma yeri, duraklama yeri. Bahçede yorgunluk atmak için bir yer olacak. O kısım sebze bahçesine yakın. Sebzeleri toplarken yorulduğunuzda biraz soluk almak için oturup, süs havuzunun fıskıye sesini dinlemek gibi. Havuz kenarının yakınlarındaki serpme çim veya çakıl alan üzerlerine büyük minderler de atılabilir diyorum.
Neler, neler geçiyor kafamdan, bazılarını hemen not ediyorum, ve daha daha da fikirler bekliyorum.
Sevgiler.
|