![]() |
Arkadaslar birsey sormak istiyorum; paylasim yapılırken tohum hakkinda soru soruluyor mu? Mesela belirtmedigi bir özelligini sorsak?
GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Sorular burada soruluyor Sayın Zekoş.
|
Tesekkürler Sayın Telato; o zaman sorumu sorayım daha dogrusu burdan fikir almak istedigim bir konu..Paylasımda listede cicrkleri tek tek yazmistim yeniden düzenleme yapıp karısık cıcek adı altında(3-4cesit ) tanıtsam bu arada tanıma da kolaylık olsun diye tohum resimlerini de paylassam nasıl olur acaba?
Neden karışık çiçek diye tanıtım yapacaksınız? Tohumlar mı karışık?
|
Sayın Meyvelitepe daha önce durumu belirtmistim bir arkadasın yardımıyla paylasım yapıyorum.Sonucta cicek karısık olmasında bir sakınca olmaz diye düsündüm hemde bana kolaylık olur.Tohumlarin resmini de koyunca ayırt etmekde zorluk olmaz
sn. telato sanırım aynı kabak ancak birde içinin fotoğrafı olsa daha iyi anlaşılacak. Sizin kabak paylaşıma sunulunca düşünmüştüm bende bunu. İçi koyu kavuniçimi?
|
Alıntı:
Tohumlar karışık değil ise, her bir tohumun ne olduğunu biliyorsanız ve paylaşmak istiyorsanız tanıtırsınız. Yok, siz de ne olduğunu bilmiyorsanız zaten paylaşmamanız gerekiyor. |
Alıntı:
Aynı kabağı, bu senede paylaşıma sundum. Paylaşım sayfasında ''Daha fazla fotoğraf ve bilgi'' vermek için geçen sene yetiştiren arkadaşların bahçelerindeki fotoğraflara yer verdim. Orada arkadaşların kesmiş olduğu fotoğrafları görebilirsiniz. Not: Ben ayrıyetten, aynı olup olmadığını anlayabilmek için geçen sene etkinlikte sizden tohum aldım. Ama bu sene balkabaklarında kötü bir sezon geçirdiğim için yetiştiremedim. |
Ben şunu anlamıyorum.Tohumu kıymetli arkadaşlar peki o zaman başkasının tohumu değersiz mi? Ben kaç çeşit tohum verirsem o kadar tohum isterim diyenlerle de karşılaştım.Tohumumu alıp beni grubundan atanlarla da tanıştım. Tohum bir milletin ortak malıdır. Amaç ne yerel tohumun yaygınlaşması değil mi? Yok hiç ekmemişlere tohum vermeyelim.Neden o insanlar ekse öğrense kötü mü? Bu mantıkla gidersek kimse tohum sahibi olamaz.Amacımız doğa ve toprağı sevdirmek değil mi? Kimse tohumum var diye insanlara farklı gözle bakmasın.Söyleyecek çok şey var ama .
|
Sayın Meyvelitepe ne oldugu belirsiz derken neyi ima ettiniz anlayamadım.Paylasim yapanlarda mesela karısık domates tohumu diye de tanıtan var.Benimkiler de belli.Mesela iri papatya, cosmos, karanfil v.s bir baslık altinda tanıtayım diyorum..Yenilecek birsey olmadiktan sonra bir sakıncası olmaz diye düsünmüstüm.
Sn Zekoş, karışık domates tohumu da benzer bir durumda. Hepsi domates diye olmaz demedik ama çeşit ayrımı ve takibi açısından anlamsız. Talep edenler bilerek alıyorlarsa kendi bilecekleri iş dedik, ama gerçekten anlamsız.
karışık çiçek dendiğinde biraz daha tuhaflaşıyor çünkü aynı tür de değiller. Sizden tohum alan biri seneye bu tohumları nasıl ve ne diye dağıtacak? Katalogda bu tohum için ne gibi bir tanım yapacaksınız, iklim, yetiştirme özellikleri, bitkinin özelliklerine ne yazacaksınız? Bu karışık sebze tohumu dağıtılmasına benziyor, düşünsenize 8-10 farklı sebzenin tohumları karışık, çeşitleri hepten belirsiz. Paylaşımcılardan özellikle rica ediyoruz, tohumunu dağıttığınız bitkiyi siz yetiştirmiş olun, bitkinin (tohumun değil) sizin bahçenizdeki resmini koyun diye. |
Sizin kabağın içi renk olarak daha açık. Bunda yetiştirdiğimiz bölgenin etkisi olabilir. Bizim burada yaz güneşi çok güçlü oluyor, bahçemizde güneye baktığından o kuvvetli güneşi tüm gün alıyor sebzeler....Sn.telato.
|
Arkadaşımın birisi göndermiş 15 çeşit karışık domates tohumu diye.Ekmedim millete dağıttım.Ekmek içimden gelmedi. Ne ektiğimi bilmemek saçma sapan geldi.
|
@ Zekoş, fasulye ekimi zor değil de sonrası uğraştırıyor, ekimi değil de yetiştiriciliği zor demek gerekir :)
|
Geçen sene karışık domates tohumu dağıtmıştım. Sebep, kendim tohumları toplarken karıştırdım hangisi hangi domatese aitti. Ancak karıştırdığım tohumlarda güzel domateslerdi misal heybetliyle maniye. Sonradan baktım herhangi bir sebeple tohum fazla talep edemeyenlere faydası olur, eğer yerleri çok, ilk etapta ne ektiklerini de önemsemezlerse tohumlar yabana gitmesin diye etkinliğe koymuştum. Karışık tohumları ayrı ayrı paketler tek poşette karışık diye etkinliğe korsanız mantığı olur da özellikle çiçekte birleştirir de gönderirseniz ekim şartları farklı olacağı için alan için sorun olabilir. Misal direk toprağa ekecek ama menekşe mi cosmos mu nasıl bilecek ki ona göre yer belirlemesi lazım.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Arkadaslar aklıma gelmisken bir konuya daha deginmek istiyorum cünkü o kadar tecrübem olmasına ragmen ben bile zorlandım.Bitkilerden tohum alma usulü..Tanıtımda kısaca yazılsa cok faydali olur diyorum özellikle cok bilinmedik türlerin..Bu sene melisa ve feslegen tohumunu cıkarırken zorlandım cok minikti..Marul gibi üflesem hepsi uçar diye korktum ama dikkat edilirse oluyormus;)
Bazı bitkilerde tohumlarını saklıyor sanki:) Mesela ekinezyanın tohumunu bulmakta bayagı uğrastırdı..Bu ayrıntının ekime yeni baslayanlar icin cok faydalı olacagini düsünüyorum. |
Alıntı:
Bahcede fiziki ekim dikim islerinde nispeten yeni sayilirim. (En azindan sebze vs yetistirmekte), ancak katalog yapma, kayit tutma, pdf vs konularinda iyiyimdir. Eski meslegim olan Kalite Guvence'den kalma aliskanliklarim bazi konularda hala pesimde ;) |
Alıntı:
|
Paylaşım sonrası çalışmalar hakkında öneri
Merhaba,
Teknik olarak mümkünse, paylaşım sonrası çalışmaları paylaşılan her tohum için ayrı sayfalarda yapsak daha verimli olabilir diye düşünüyorum. Böylece aynı tohumu yetiştiren üyeler o tohumdan elde edilen sonuçları aynı sayfadan takip edebilirler. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:56. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025