agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Önceki Tohum Paylaşım Etkinlikleri (Tamamlananlar) > 2016-2017 Tohum Paylaşım Etkinliği
(https)

Beğeni Düzeni604Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-12-2016, 15:03   #1
Ağaç Dostu

birnefestoprak's Avatar

Giriş Tarihi: 14-07-2012
Resimdeki de Haylan gibi su kabağı fakat Haylan meyveleri gençken bile böyle bodur ve geniş enli meyveler vermiyor.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kaktüs Mesajı Göster
Evet bir sorum olacak... Antep mutfaginda egri kabak diye adi gecen su fotograftaki kabak, haylan kabagi midir?

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-12-2016, 03:41   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-10-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
Resimdeki de Haylan gibi su kabağı fakat Haylan meyveleri gençken bile böyle bodur ve geniş enli meyveler vermiyor.
Tesekkur ederim yanit icin... Benim en buyuk hobilerimden biri eskiye ait yemeklere ait tarifleri toplamak ve denemek. Bazi tariflerde kullanilan bitkileri/sebzeleri hic gormedim, kaybolup kaybolmadiklarini bile bilemiyorum. Elimden geldigi kadarina ulasmak, yetistirip denemek en buyuk hayalim...

Bu durumda, Antep'in egri kabagini aramaya devam

kaktüs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-12-2016, 04:00   #3
Ağaç Dostu

birnefestoprak's Avatar

Giriş Tarihi: 14-07-2012
Eğer ulaşabilirseniz Ayfer Ünsal'ın "Ayıntab'tan Gaziantep'e Yeme İçme" adlı güzel bir tarif kitabı bulunuyor, tavsiye ederim. Burda Haylan Kabağı dolması tarifi de var.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kaktüs Mesajı Göster
Tesekkur ederim yanit icin... Benim en buyuk hobilerimden biri eskiye ait yemeklere ait tarifleri toplamak ve denemek. Bazi tariflerde kullanilan bitkileri/sebzeleri hic gormedim, kaybolup kaybolmadiklarini bile bilemiyorum. Elimden geldigi kadarina ulasmak, yetistirip denemek en buyuk hayalim...

Bu durumda, Antep'in egri kabagini aramaya devam

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-01-2017, 13:13   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-10-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
Eğer ulaşabilirseniz Ayfer Ünsal'ın "Ayıntab'tan Gaziantep'e Yeme İçme" adlı güzel bir tarif kitabı bulunuyor, tavsiye ederim. Burda Haylan Kabağı dolması tarifi de var.
benim icin cok ozel bir kitabi bulmak uzere Izmir'e gitmis insanim. Eminim ulasmanin yolunu bulurum...

Sonrasinda da unutulmaya yuz tutmus tariflerdeki, bitkileri bulmakta ama.. o kisim daha cetin gorunuyor.... Uzun bir listem var, aranacak bulunacak bitkilerle ilgili. ki henuz haylan kabagina bile ulasmis degilim

kaktüs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:55.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025