![]() |
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-08-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37
|
Süs Biberi - Biberiye (Turşuluk) Biber
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum türü: Biber Tohum çeşit adı: Biberiye (Süs Biberi) Tohum kaç yıldır sizdedir: 2 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Bahçeşehir/İstanbul Size nereden geldi: Fide olarak alınmıştı 2015'te Eminönü'nden, bendeki 2 yılı. Tohumun kökeni:- Kullanılan gübreler: Yanmış keçi-koyun gübresi karışımı Kullanılan ilaçlar: İlaç kullanılmadı. Hasat yıl ve ayı: Ekim 2016 Bitki tipi ve gelişim durumu: Gelişimi kolay, zahmetsiz.Verimli bir meyve tutumu var. Ben bu yıl 6 kök diktim ve kök başına 50-70 arası meyve verdi. Orta acılıkta, taze ve turşu olarak tüketmeye uygun. Acıyı sevenler için çok güzel bir yemek eşlikçisi. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Mart-Nisan aylarında bahar güneşi kendini hissettirdiğinde viyole, fide boyu 15 cm olduğunda saksıya/bahçeye geçerirlebilir. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.): Yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Aşırı güneş veya gölge olmayan bir yerde, düzenli ama az sulama ile yetiştirmenizi tavsiye ediyorum. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Meyveler yeşilden kırmızıya döndükten sonra kırmızının tonu koyulaşmaya başladığında tohum alınıyor, ben hasatını yaptıktan sonra 10 gün kadar pencere kenarında kurutup öyle tohumları aldım. ![]() ![]() Paylaşım 30 kişi ile sınırlıdır. |
|
|
|
|
|