![]() |
|
|
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu.
|
Koyu Yeşil Sakız Kabağı
Bitki türü: Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum türü: Kabak Tohum çeşit adı: Koyu yeşil sakız kabağı Tohum kac yıldır sizdedir: 3 yıldır Tohum alınan bitkinin yetiştiridiği yer: Çorum Tohumun kökeni: Yerli tohum satan bir siteden almıştım Kullanılmış gübreler: Yanmış hayvan gübresi Kullanılmış ilaçlar: İlaç kullanılmadı Tohumu alınan bitkinin türe izalasyon uygulaması: Yapılmadı Hasat yılı ve ayı: Ekiminden 2 ay sonra urun vermeye başlıyordu sanırım hiç dikkat etmedim Meyvelerin ayırt edici özellikleri: Kol atmayan cinsten. Çok çabuk gelişiyor ve çok verimli Renginin koyu yeşil olmasından dolayı salatalık zannedenler oldu. İnce kabuğundan dolayı çok kartlaşmadığı sürece kabuğuyla bile pişirilebilir. Beyaz olana göre daha lezzetli geldi bana. Bir köken bile bir evin ihtiyacına yetiyor. Kabakları topladıkça yeni meyve oluşuyor. Bakım istemiyor bir kez kökünü doldurmak, gübre ve su takviyesiyle bol verim alınır. Bol güneş alan ortama havaların ısınmasıyla direk toprağa ekilir. Tohum alınacak sebze bırakılmalı ekim- kasım aylarında koparılmalıdır. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|