![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-05-2012
Şehir: İstanbul - Kırklareli
Mesajlar: 26
|
Kadife Çiçeği
![]() Bitki türü: Çiçek Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Çiçek Tohum çeşit adı: Kadife çiçeği Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer:Kırklareli Tohumun kökeni: İzmir Tohumun geldiği yer: TCM ( tohum paylaşım etkinliği dışı ) Kullanılan gübreler: Solucan gübresi. Kullanılan ilaçlar: Kullanılmadı Hasat yıl ve ayı: : 2015 yılı 10. ay Yetistirme zorlugu derecesi: Çok kolay Bitki tipi ve gelişim durumu: 75 cm civarında boylanan gelişimini tamamladığında üzeri komple çiçeklenen, her derde deva bir çiçek; pek çok sebze (özellikle domates) için böceklenmeyi önlediği biliniyor, resimde de görüldüğü üzre, bahçenizde gizlemeniz gereken göze hoş görünmeyen bir yer varsa, bordür olarak kullanmak istediğiniz kısımlar varsa atın tohumlarını toprağa havalar ısınmaya başladığında, arada sulayın, gerisine karışmayın. Hastalık nedir bilmez, ekildiği alanı komple örter arada çıkan otları çöpleri göremezsiniz. Çeşidin Hikayesi/Tarihcesi: Yetiştirme özellikleri: Evde genişçe bir kaba tohumları serpip üzerine biraz toprak-torf vs. atın üç gün sonra size merhaba desinler, gerçek yaprakları çıkmaya başladığında istediğiniz yere alın orada gelişsinler, haa unuttunuz aradan bir kaç ay geçti mi, sorun değil yine aktarın toprağa sizi üzmeden gelişirler. Ben o kadar uğraşamam derseniz yetişmesini istediğiniz yere serpin tohumları. Bendekiler boylu sayılabilecek tip kadifeler. Bunların yanılmıyorsam fransız tipleri var bodur olan, biz bunları daha çok sevdik ailecek. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Tohumları don olduğunda dışarıda olmayacak şekilde bulunduğunuz bölgeye göre ekebilirsiniz. Çimlenme oranını yüksek tutmak isterseniz torf-perlit-toprak vs. karıştırıp sera ortamında sıcaklığı 25 derece civarında tuttuğunuzda bir kaç günde çimlenecektir. Benim ikinci yılım, önceki sene tanıdığımız fide olarak vermişti, bu sene evde kendim çimlendirip yerine aktardım. Ancak kendiliğinden çimlenenleri görünce boşuna uğraştığımı anladım. Sık olanları yerinde çıkarıp başka yere aktarabilirsiniz. Son derece dayanıklı, göze hoş gelen bu çiçeklerden mutlaka edinmenizi öneririm. Eğer birkaç hafta içerisinde kırağı yağmazsa bolca tohumumuz olacaktır... Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) Özel bir uygulama istemiyor. Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Bahçenin neresine ektiysem gelişmesinde sorun olmadı. İklim gereksinimleri: Don olması yeter. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Tohumların resimlerini yukarıda gösterdim. Çiçekler kuruduğunda koparılıp kurutulur, içi açıldığında iğnemsi özellikteki ilginç tohumları vakti geldiğinde ekebilirsiniz. Bitki ile ilgili bilgiler. Sayın TCM nin 2015- 2016 Tohum paylaşım etkinliği sırasında kataloglarda verdiği bilgilerden alınmıştır. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-05-2012
Şehir: İstanbul - Kırklareli
Mesajlar: 26
|
Arnavut Biberi
![]() -Bitki türü: meyve -Bitki ömrü: tek yıllık -Tohum Türü:Biber -Tohum çeşit adı: Arnavut Biberi -Tohum kaç yıldır sizdedir : 1 -Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: (Kırklareli) -Tohumun Kökeni :TCM ( Tohum paylaşım etkinliği dışı) -Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan):Yanık koyun gübresi, solucan gübresi Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan):Kullanılmadı. Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: İzolasyon yapılmadı. Hasat yıl ve ayı : Ağustos - Bitki tipi ve gelişim durumu: Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: 10 - 20 cm boyunda 3-4 cm çapında başlangıçta parlak yeşil renkli meyvelerin üzeri zamanla beyaz grimsi renkte çizgilenmeler gösteriyor. Zamanla kırmızı renk alıyor. Orta üstü acılıkta ve çok lezzetli meyveleri var. acıya alışık olmayanlar için dikkatli olunması gerekir. -Yetiştirme özellikleri: Bir özellik yok Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Nisan başında viyollere ekilip fide haline geldikten sonra toprağa ekilir. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler : Yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Bu çeşit biber çok farklı şekilde tüketilebilir. Taze olarak yenebileceği gibi konserve, turşu ve sos olarak tüketilebilir. Vazgeçemeyeceğimiz bir tür . Fotoğrafta meyveler henüz yeşil haldeyken görülmektedir. Daha sonra kızarmış halini fotoğraflayamadım. Paylaşım 20 kişi ile sınırlıdır. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-05-2012
Şehir: İstanbul - Kırklareli
Mesajlar: 26
|
Acı Parmak Biber
![]() ![]() ![]() -Bitki türü: meyve -Bitki ömrü: tek yıllık -Tohum Türü:Biber -Tohum çeşit adı: Acı Parmak Biber -Tohum kaç yıldır sizdedir : 4 -Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: (Kırklareli) -Tohumun Kökeni :Babamın köyünden -Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan):Yanık koyun gübresi, solucan gübresi Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan):Kullanılmadı. Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: İzolasyon yapılmadı. Hasat yıl ve ayı : Ağustos - Bitki tipi ve gelişim durumu: Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: 3-5 cm boyunda 1 cm çapında başlangıçta parlak yeşil renkli meyveler zamanla kırmızı renk alıyor. Orta üstü acılıkta ve çok lezzetli meyveleri var. -Yetiştirme özellikleri: Bir özellik yok Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Nisan başında viyollere ekilip fide haline geldikten sonra toprağa ekilir. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler : Yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Bu çeşit biber çok farklı şekilde tüketilebilir. Taze olarak yenebileceği gibi konserve, turşu ve sos veya kurutularak tüketilebilir. Vazgeçemeyeceğimiz bir tür . Sırf kurufasulye içinde tüketmek için bile ekilmesini öneriyorum. Paylaşım 20 kişi ile sınırlıdır. Düzenleyen Antiocos : 15-11-2016 saat 20:17 |
|
|
|
![]() |
|
|