![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-05-2010
|
Kına çiçeği
Bitki türü: Çiçek Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Kına çiçeği Tohum çeşit adı: Koyu pembe kına çiçeği Tohum kaç yıldır sizdedir: İki yıl Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Dalaman/Muğla Tohumun kökeni (size nereden geldi): Tohum paylaşım etkinliğinde sayın Heyyamola göndermişti http://www.agaclar.net/forum/1329546-post76.htm Tohumu ilk paylaşan: Heyyamola (bildiğim kadarıyla) Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Gübre kullanmadım Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Herhangi bir ilaç kullanmadım Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Özel izolasyon uygulanmadı. Ancak tohum alınırken etrafta başka kına çiçeği yoktu. Hasat yıl ve ayı: Ağustos/2016 Bitki tipi ve gelişim durumu: Yaklaşık 60 cm. boylandı ve orta derece gelişim gösterdi. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Pembe ile kırmızı arası çiçekleri var. Yetiştirme özellikleri:Yarı gölgede olanlar daha iyi gelişti. Su sever bir bitki. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Ben bahar başında viyollere fideleyerek daha sonra kalıcı yerine aldım. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Su ve yarı güneş seviyor. İklim gereksinimleri: Türkiye coğrafyasında her yerde yetişebilir. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Çiçekleri geçtikten sonra tohum kesesi içindeki minik tohumlar kahverengi hal aldığında tohumlar alınıyor. Not: Resim sayın Heyyamola'nın etkinlik sayfasından alınmıştır. 2. Not: Tohum sayısı az olduğundan 4 kişi ile paylaşabileceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|