![]() |
|
![]() |
#2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-05-2010
|
İri yapraklı reyhan
Bitki türü: Aromatik bitki Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Reyhan Tohum çeşit adı: İri yapraklı reyhan Tohum kaç yıldır sizdedir: İlk yılı Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Dalaman/Muğla Tohumun kökeni (size nereden geldi): Pazardan fide olarak almıştım Tohumu ilk paylaşan:- Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Gübre kullanmadım Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Herhangi bir ilaç kullanmadım Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Özel izolasyon uygulanmadı. Ancak tohum alınırken etrafta başka reyhan yoktu. Hasat yıl ve ayı: Ağustos/2016 Bitki tipi ve gelişim durumu: Yaklaşık 40-50 cm. boylandı ve iyi gelişim gösterdi. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri:- Yetiştirme özellikleri:Gayet kanaatkar bir bitki. Toprak kurudukça sulamak dışında bir şey yapmak gerekmiyor. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Bahar aylarında viyollere ekilip son donlardan sonra toprağa alınabilir. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama vb.) - Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Özel bir gereksinimi yok İklim gereksinimleri: Türkiye coğrafyasında her yerde yetişebilir. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Tohum sapındaki minik tohumlar siyah renk aldığında alınır. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|