Bitki türü: Çiçek
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum Türü: Kozmos
Tohum çeşit adı: Turuncu renkli kozmos
Tohum kaç yıldır sizdedir: İkinci yılı
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Dalaman/Muğla
Tohumun kökeni (size nereden geldi): Sevgili SDurul göndermişti.
Tohumu ilk paylaşan:SDurul (bildiğim kadarıyla)
Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Gübre kullanmadım
Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): Herhangi bir ilaç kullanmadım
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: Özel izolasyon uygulanmadı. Ancak tohum alınırken etrafta başka kozmos çiçeği yoktu.
Hasat yıl ve ayı: Eylül-Ekim/2016
Bitki tipi ve gelişim durumu: Yaklaşık 150 cm. boylandı ve iyi gelişim gösterdi.
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: turuncu renkli yalınkat papatya benzeri çiçekleri var.
Yetiştirme özellikleri:Gayet kanaatkar bir bitki. Toprak kurudukça sulamak dışında bir şey yapmak gerekmiyor.
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Bu bitkin,n direk toprağa ekildiğinde daha iyi gelişim gösterdiği söyleniyor. Ancak ben bahar başında viyollere fideleyerek daha sonra kalıcı yerine aldım.
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama
vb.) yok
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Güneş seviyor.
İklim gereksinimleri: Türkiye coğrafyasında her yerde yetişebilir.
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Çiçekleri geçtikten sonra bir grup minik mızrağa benzer tohumlar oluşuyor. Tohumlar kurudukça açılıyor. Bu aşamada tohumlar toplanmazsa düşüyor. Böylece seneye zahmetsizce güzel kozmoslarınız oluyor.