![]() |
|
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-05-2012
|
Kısa mısır
![]() . Bitki türü: tahıl . Bitki ömrü: Tek yıllık . Tohum türü: Mısır (Zea mays) . Tohum çeşit adı: Eski mısır . Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 yıl . Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Trabzon . Size nereden geldi: Trabzon . Tohumun kökeni: Komşum . Kullanılan gübreler: Sığır gübresi, azotlu gübre . Kullanılan ilaçlar: Kimyasal ilaç kullanılmadı. . Hasat yıl ve ayı: 2016 Eylül . Bitki tipi ve gelişim durumu: Kısa boylu bir çeşit. Bitki boy uzunluğu 1,5 m kadar oluyor. Buna karşılık her bir bitkide 2-3 koçan oldu.Temmuz ayında taze olarak tüketilebilir. . Meyvelerinin ayırt edici özellikleri:Koçanları oldukça küçük,yaklaşık10 cm kadar. Buna karşılık taneler oldukça iri. Sarı-kırmızı renkli tohumları var. Buralarda eskiden yetiştirilen bir çeşitmiş. Sonraları ortadan kalkmış. Ben yüksek köylerden olan bir komşumdan aldım. Mısırları görenler hemen eskiden yetiştirilen tohum olduğunu söylediler. . Verimlilik (Kök başına düşen meyve miktarı): Boyu kısa olmasına rağmen oldukça verimli. . Yetiştirme özellikleri:Çok ilgi istemiyor. Tohumlar 20-30 cm olunca bir çapa yaptık. Fazladan bir bakım işlemi yapmadık. Düzenleyen kaknus : 17-10-2016 saat 20:46 Neden: Tohum türünü başlığa yazmadım. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|