![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2012
|
Salatalık
Varsa bitki ve meyvesinin resmi ![]() Bitki türü:Meyve- Salatalık(Cucumis sativus) Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: Salatalık Tohum çeşit adı: Cucumis sativus Tohum kaç yıldır sizdedir :2 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Trabzon Tohumun kökeni :Arkadaşımdan aldım. Kullanılan gübreler :Sığır gübresi Kullanılan ilaçlar :İlaç kullanmadım Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması:Yakınlarda farklı bir salatalık çeşidi yoktu. Hasat yıl ve ayı:Eylül-2016 Bitki tipi ve gelişim durumu:Sarılıcı, oldukça azgın bir çeşit. Meyvelerinin ayırd edici özellikleri:Beyazımsı, 20 cm kadar uzayan meyveleri var.Çok verimli bir çeşit. Temmuz ortasından eylül sonuna kadar ürün aldık. Yetiştirme özellikleri: Mutlaka sarılacağı ağ vb ortamlar olmalı.Çok fazla büyüme özelliği var. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli:Mayıs ayıda, direkt bahçeye ektim. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler :Yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Bol güneş alan bir ortamda yetişti. Sığır gübresi dışında gübre vermedim.Su ihtiyacı olduğunu gördüğümde suladım. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır:Meyve sapları tamamen kurumuş ve kahverengileşmiş meyvelerden tohum aldım. Düzenleyen kaknus : 17-10-2016 saat 21:48 Neden: Tohum türünü başlığa yazmadım |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Istanbul ıspanağı
Varsa bitki ve meyvesinin resmi ![]() Bitkinin çektiğim resimleri bilgisayarımdan silindiği için tohumların resimlerini koydum Bitki türü:Sebze Bitki ömrü: Tek yıllık Tohum Türü: İstanbul ıspanağı Tohum çeşit adı: Sebze Tohum kaç yıldır sizdedir :2 Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Trabzon Tohumun kökeni :2014-2015 tohum paylaşım etkinliği -Akçabardak Kullanılan gübreler :Sığır gübresi Kullanılan ilaçlar :İlaç kullanmadım Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması:Özelbir uygulama yapılmadı. Hasat yıl ve ayı:Tohumlar ağustos-2016 Bitki tipi ve gelişim durumu:Özel bir isteği olmadan çok iyi gelişen bir çeşit. Ayırd edici özellikleri: Özellikle taze iken olan geniş yaprakları tava yapımında, börekte, ıspanak gibi pişirerek vb. kullanılıyor. Bitki yaklaşık 1,5 m kadar uzuyor.Tohumu ektiğim ilk yıldan sonra tarlalarda kendiliğinden çıkmaya başladı. Yetiştirme özellikleri:Özel bir isteği yok. Kanaatkar bir bitki. Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli:Mart-nisan ayında, direkt bahçeye ektim. Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler :Yok Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri: Bol güneş alan bir ortamda yetişti. Sığır gübresi dışında gübre vermedim.Su ihtiyacı olduğunu gördüğümde suladım. Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır:Meyve sapları tamamen kurumuş ve sararıp kurumuş bitkilerden tohum aldım. Düzenleyen kaknus : 17-10-2016 saat 21:47 Neden: Tohum türünü başlığa yazmadım. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Kısa mısır
![]() . Bitki türü: tahıl . Bitki ömrü: Tek yıllık . Tohum türü: Mısır (Zea mays) . Tohum çeşit adı: Eski mısır . Tohum kaç yıldır sizdedir: 1 yıl . Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Trabzon . Size nereden geldi: Trabzon . Tohumun kökeni: Komşum . Kullanılan gübreler: Sığır gübresi, azotlu gübre . Kullanılan ilaçlar: Kimyasal ilaç kullanılmadı. . Hasat yıl ve ayı: 2016 Eylül . Bitki tipi ve gelişim durumu: Kısa boylu bir çeşit. Bitki boy uzunluğu 1,5 m kadar oluyor. Buna karşılık her bir bitkide 2-3 koçan oldu.Temmuz ayında taze olarak tüketilebilir. . Meyvelerinin ayırt edici özellikleri:Koçanları oldukça küçük,yaklaşık10 cm kadar. Buna karşılık taneler oldukça iri. Sarı-kırmızı renkli tohumları var. Buralarda eskiden yetiştirilen bir çeşitmiş. Sonraları ortadan kalkmış. Ben yüksek köylerden olan bir komşumdan aldım. Mısırları görenler hemen eskiden yetiştirilen tohum olduğunu söylediler. . Verimlilik (Kök başına düşen meyve miktarı): Boyu kısa olmasına rağmen oldukça verimli. . Yetiştirme özellikleri:Çok ilgi istemiyor. Tohumlar 20-30 cm olunca bir çapa yaptık. Fazladan bir bakım işlemi yapmadık. Düzenleyen kaknus : 17-10-2016 saat 21:46 Neden: Tohum türünü başlığa yazmadım. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Mor çiçekli Meksika biberi
Bitki resmi: ![]() . Bitki türü: Sebze . Bitki ömrü: Tek yıllık . Tohum türü: Biber, Capsicum annum . Tohum çeşit adı: Mor çiçekli Meksika biberi . Tohum kaç yıldır sizdedir: 2 yıl . Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Trabzon . Size nereden geldi: 2014-2015 tohum paylaşım etkinliği . Tohumun kökeni: Sn. Seabert74 . Kullanılan gübreler: Sığır gübresi, azotlu gübre . Kullanılan ilaçlar: Kimyasal ilaç kullanılmadı. . Hasat yıl ve ayı: 2016 Eylül . Bitki tipi ve gelişim durumu: Kısa boylu bir çeşit. Saksıda yetiştirmek için ideal. Bitki yüksekliği benim yetiştirdiklerim de 25-30 cm kadar oldu.Mor renkli yaprakları ve çiçekleri var. Bitki büyüdükçe yaprak rengi mordan yeşile dönüşüyor. . Meyvelerinin ayırt edici özellikleri:yaklaşık 1-2 cm büyüklüğünde, dik olarak büyüyen meyveleri var. Orta acıklıkta olan meyveler siyaha yakın, mor renkli oluyor. . Verimlilik (Kök başına düşen meyve miktarı): Oldukça verimli. . Yetiştirme özellikleri:Çok ilgi istemiyor. Bir çapa yeterli oluyor. |
|
|
|
![]() |
|
|