View Single Post
Eski 05-02-2008, 21:14   #17
bilce
Ağaç Dostu

bilce's Avatar

Giriş Tarihi: 03-02-2008
Güler Hanım merhabalar, çok sade, sakin bir bahçeniz var.Bu nedenle yapçağınız tasarımda sade olmalı ki genel kompozisyonla tezat düşmesin. Eğer bahçenizi ben düzenleseydim, şuan çim olmayan bölgeyi çimlendirirdim. Çim alanın gerek bakım
gerek tesis maaliyetinin fazla olmasından ötürü alanda yer yer çakıl bahçeleri,mevsimlik ve çok yıllık çalılarla oluşturulmuş bitki aranjmanları kullanırdım ki çim alanın m2 alanını daraltayım.Yapmayı düşündüğünüz havuz eğer duvarlı olacak ise duvarı masif taş kaplamayla kaplamayla kaplamanızı öneririm. Ama bana kalırsa duvar çıkmayan belirlediğiniz yükseklikte ve genişlikte toprak kazısıyla yapalacak havuz daha uygundur.havuz zemininde dere çakılı kullanmanız, havuz kenarını çok boylanmayan, yayılıcı olmayan çalılarla kompoze etmeniz uygun olacaktır. Ceviz ağacı altına oturma grubu oluşturmada ısrarlısınız sanıyorum . Kitaptan tarattığınız görüntü çok orjinal ama çok ergonomik sayılmaz.Gerek oturma alanı gerekse sırtlığının olmaması kullanım açısından uygun değil. Fakat bu tarz bir oturma grubunu ağacın gövdesine daha yakın konumlandırıp, ağaç gövdesini sırtlık olarak kullanmak olabilir. Şimdiden kolay gelsin size

bilce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön