![]() |
5 Eklenti(ler)
4 Mayıs 2014' den
Dilimli Balkabağı (Sn. sevoş ) Eklenti 490145 Balkabağı Yuvarlak (Sn. sevoş ) Eklenti 490146 Mini Yuvarlak Biber (Sn. sevoş ) Eklenti 490147 Yellow Brandywine Domates (Sn. bahcedenn ) Eklenti 490148 Black Russian Domates (Sn. bahcedenn ) Eklenti 490149 |
5 Eklenti(ler)
4 Mayıs 2014' den
Arnavut Biberi (Sn. Loveforlife ) Eklenti 490159 Pink Vernissage Domates (Sn. bahcedenn ) Eklenti 490160 Sarı Salkım Domates (Sn. bahcedenn ) Eklenti 490161 Ayaş Domatesi (Sn. bahcedenn ) Eklenti 490162 Black from Tula Domates (Sn. bahcedenn ) Eklenti 490163 |
5 Eklenti(ler)
4 Mayıs 2014' den
Dill's Atlantic Giant Pumpkin - Dev Balkabağı (Sn. limon_sever ) Eklenti 490165 Cherokee Purple Domates (Sn. MeyveliTepe ) Eklenti 490166 Limon Domates (Sn. Meyvelitepe ) Eklenti 490167 Black Krim Domates (Sn. bahcedenn ) Eklenti 490168 Roma Cherry Domates (Sn. bahcedenn ) Eklenti 490169 |
5 Eklenti(ler)
4 Mayıs 2014' den
Kamber Biberi (Sn. üzüm ) Eklenti 490170 Maraş Biberi (Sn. üzüm ) Eklenti 490171 Acı Kapya Biber (Sn. bahcedenn ) Eklenti 490172 Tatlı Kapya Biber (Sn. bahcedenn ) Eklenti 490173 Salkım Süs Biberi (Sn. limon_sever ) Eklenti 490174 |
5 Eklenti(ler)
4 Mayıs 2014' den
Kosmos (İstanbul Papatyası) (Sn. olcim ) Eklenti 490180 Yerli Siyah İnce Uzun Patlıcan (Sn. bahcedenn ) Eklenti 490182 Little Fingers Patlıcan (Sn. bahcedenn ) Eklenti 490183 Yerli Topan Patlıcan (Sn. bahcedenn ) Eklenti 490189 Edirne Patlıcanı (Edirne Purple Striped Eggplant) (Sn. bahcedenn ) Eklenti 490190 |
@heyamola bu kadar farklı çeşit nereye nasıl dikip akılda tutacaksınız :)
Bir de plastik bardakların altını nasıl deldiniz? Ben alt ortaya sivri uçlu bıçakla delik açtım, kimisi delinmemiş sonrada plastiği birkaç yerinden kestim. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Benim eski bir kahvaltı bıçagım bu iş için ayrıldı.. Her türlü bardak, yogurt kabı, vs. ayırt etmeden ısınınca hepsini hallediyor :)
|
Ben de çiviyi ısıtarak deldim. Ama en pratik lehim makinası.
|
4 Eklenti(ler)
Ben tohum takas etkinliğinden gelen tohumlardan domatesleri fide haline getirebildim. Uzun yıllar ekilmeyen yeri işleyerek damlama sulama sistemi ile ekildi. Havaların yağmurlu gitmesi fidelerin dış ortama uyum sağlaması açısından faydalı oldu sanırım.
Ben fideleri ekerken sayı ve rakam ile santranç tahtası gibi numaralandırarak dikmiştim. Ancak evdeki hesap bahçeye uymadı. Bir kısım karışıklıklar oldu. Büyüdükleri zaman ayırt etmeye çalışacağım. Maviş campanulla çiçekleri ile bir çeşit biber de ekmiştim. Biberler daha geç çıktılar. Çan çiçekleri ise çok az ve küçük çıktı. Bir dahaki ekimlerde saksı kenarlarına ekip büyümelerini sağlamaya çalışacağım. Büyük viollere ekim ve ışığa daha yakın olanlar genelde daha fazla büyüdüler. Küçük viollerden çıkarmakta zorlandım. Fideler Eklenti 490532 Eklenti 490535 Eklenti 490536 Eklenti 490537 |
1 Eklenti(ler)
Marul (Yedi kule)
Sayın h-doğandan, teşekkürler Biraz gölgede kaldılar ama yine de çok güzeller, tabi salyangozlardan bize kalırlarsa... Eklenti 490668 |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Katmerli kına çiçekleri
Sayın Heyyamoladan gelen tohumlar, Kendilerine teşekkür ederim Bir kısmını arka bahçeye, bir kısmını da ön bahçeye diktim merakla çiçeklenmelerini bekliyorum. Eklenti 490670 |
4 Eklenti(ler)
Sabah sefaları
Sevgili SDuruldan gelen tohumlar Çok teşekkür ediyorum. Bahçeye diktiklerim sarılmaya başladılar bile... Eklenti 490671 Bunlar da elimde kalan fazla fideleri atmaya kıyamadım topluca saksıya diktiklerim, onlar da sarılmaya başladılar, hatta Eklenti 490672 çiçek tomurcukları bile görünmeye başladı... Eklenti 490673 Bunlar da minik paketin içinden çıkan 5 tane tohumdan ikisini yaşatabildin ama bunlar da çok ağırdan alıyorlar kendilerini, yaprakları da alaca alaca oldular ya da cinsleri mi böyle bilemedim... diğer 3 tanesi de gayet güzel çimlendiler 4 yaprak olduklarında ayırıp ayrı bir saksıya diktim fakat yaşatamadım :( yaprakları tırnaklı ve kahverengimsi renkte idiler, hiç değilse 1 tanesi yaşasaydı :( :( Eklenti 490674 |
Yedikule marullar gölge yerde göbek bağlamıyor. Şu halleriye salatada kullanabilirsiniz ya da tohuma bırakabilirsiniz.
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
4 Mayıs 2014' den
Trinidad Scorpion (Butch T soyu) (Sn. birnefestoprak ) Eklenti 490908 Mehmet'in Tatlı Türk Biberi (Sn. birnefestoprak ) Eklenti 490909 Urfa Kirazı (Sn. birnefestoprak ) Eklenti 490910 Balık Biber (Sn. bahcedenn ) Eklenti 490912 Biber-salçalık kırmızı (Sn. sevoş ) Eklenti 490913 |
2 Eklenti(ler)
4 Mayıs 2014' den
Alis' Pembe Kiraz (Sn. MeyveliTepe ) Eklenti 490915 Meyvelitepe Turuncusu (Sn. MeyveliTepe ) Eklenti 490916 |
1 Eklenti(ler)
|
Sayın limonsever, maaşallah diyorum.. :)
|
4 Eklenti(ler)
Sn. MeyveliTepe'den gelen Perpetual Spinach fideleri. Kalıcı yerlerine alınmaları için yağmurun dinmesi bekleniyor.
Eklenti 491391 Sn. MeyveliTepe'den gelen 2012-2013 etkinliği Salatalık fideleri. Kalıcı yerlerine alınmaları için yağmurun dinmesi bekleniyor. Eklenti 491392 Sn. MeyveliTepe'den gelen Kök Kereviz fideleri. Kalıcı yerlerine alınmaları için yağmurun dinmesi bekleniyor. Eklenti 491393 Sn. heyyamola ve Sn. birnefestoprak'tan gelen Şenberber Fasulye fideleri. Kalıcı yerlerine alındılar. Sarılacakları iplerin bağlanması için yağmurun dinmesi bekleniyor. Eklenti 491394 |
1 Eklenti(ler)
Tohum takastan
Sayın Bahçeden Black form ve Russian domates Ve Sayın heyyamoladan gelen domates tohumları Kendilerine teşekkür ediyorum Eklenti 491401 |
1 Eklenti(ler)
Sevgili Olcimden gelen kozmos tohumlar
Teşekkür ederim |
5 Eklenti(ler)
Kamber Biberi
Hugelkültür içinde yetişiyor. 6 fidem var. Çatal yapan ilk biber fidesi... Eklenti 491491 Dolmalık Patlıcan Eklenti 491492 Yerli Topan Patlıcan Eklenti 491493 Edirne Patlıcanı (Edirne Purple Striped Eggplant) Eklenti 491494 Çikolata Çeri Domates 5 fide var. Üçünde de büyük çiçek tomurcuğu var. Eklenti 491495 |
Dostlar, Arkadaslar...
Arilarim icin bahcemde bir deneme yapacagim, elinde ari otu(faselya) tohumundan bir miktar olan varsa bana gonderebilirmi acaba? Internette arastirdim kilo ile satiliyor fiyati 50 tl civarinda bana cok fazla fiyatida fazla... Tohum takas etkinligini kacirdigimi biliyorum...Ricami mazur gorun.... Ilgilenen herkese tesekkur ederim...saygilarimla |
2 Eklenti(ler)
Costata Romanesco Kabak - Cucurbita Pepo
İlk ektiklerim çimlenmemişti. İkinci sefer ekmiştim. Tek bir tane... Eklenti 491993 Balkabağı-oval İlk ektiklerim çıkmamıştı. İkinci sefer ekmiştim. Tek bir tane... Yaprakları yarıya kadar tırtıl yemiş. Tırtılı hemen uzaklaştırdım. Şimdilik problem yok gibi. Bu kabağın orjinal ismi Butternut Squash olarak geçiyor. Eklenti 491994 |
1 Eklenti(ler)
Biberler
|
Butternut Squash olduguna emin misiniz? Sn sevoş temsili bir resim de eklemis olabilir (Butternut Squash'a sekil itibariyle benzeyen yerli kabaklar mevcut). Sn sevoş, tohum kaynagini belirtebilirse cok yararli olur.
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025