agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Agaclar.net Çalışmaları, Projeleri, Etkinlikleri > Önceki Tohum Paylaşım Etkinlikleri (Tamamlananlar) > 2015-2016 Tohum Paylaşım Etkinliği
(https)




Beğeni Düzeni65Beğeniler
  • 6 Gönderen birnefestoprak
  • 11 Gönderen birnefestoprak
  • 10 Gönderen birnefestoprak
  • 2 Gönderen g.c.
  • 6 Gönderen Taşlıbahçe
  • 4 Gönderen birnefestoprak
  • 2 Gönderen Taşlıbahçe
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 3 Gönderen
  • 5 Gönderen malbman
  • 2 Gönderen birnefestoprak
  • 1 Gönderen malbman
  • 1 Gönderen
  • 8 Gönderen Taşlıbahçe
  • 1 Gönderen birnefestoprak
  • 1 Gönderen heyyamola

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 07-06-2016, 19:42   #11
Ağaç Dostu
 
birnefestoprak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: Ankara/Morgantown
Mesajlar: 2,797
Alıntı:
Fikir verecekse bitkinin fotoğraflarını çekip yükleyeyim ama bitkinin görünümünde çok bariz farklar olacağını sanmıyorum. Zira sıradan bir karpuz fidesi gibi görünüyor.
Yaprak yapısında tipik bir fark yok (çok nadir olsa da, yabancı literatürde, yaprakların farklı renklerde beneklendiği, bazı yaprakların nerdeyse tamamen sarı olduğu karpuz çeşitleri var); burdan birşey anlayamayız.

ANATOHUM Projesi kapsamına alına(cak)n tohumları özetleyeyim:

1) Çekirdeği Oyalı. En yaygın olan ana akım tohumun bu olduğunu tahmin ediyorum.
2) Çekirdeği Oyalı (Turuncu Kültivar). 1. sıradaki tohum ana akım olduğu için, bunu ayırarak, kültivar adıyla dağıtıma açıyorum. Yukardaki resim yanıltmasın: Bunun et rengi, yoğun ve parlak bir turuncu olacak.
3) Çekirdeği Oyalı (Beyaz Kültivar). Beyaz et rengine sahip bir üçüncü kültivar daha var. Onun tohumunu da önümüzdeki sonbaharda ya da olmazsa 2017 ilkbaharında yetiştirip dağıtıma açacağım.

Benim şimdiye kadar tespit edebildiklerim bunlar. Bu noktada birkaç önemli konu var:

1) Yukarda 1. sırada belirttiğim ana akım tohumun et rengi açık kırmızıydı. Tohum aldığım meyveler tam olgunluğa ulaşmamışlardı; o yüzden yanlış izlenim bırakmaması için tohum dağıtımı yaparken kesit resmini eklemedim. Buna dayanarak tahminen, bir açık kırmızı/pembe bir de koyu kırmızı et rengine sahip iki ayrı tohum olabilir. Bu sene Çekirdeği Oyalı yetiştirecekler lütfen olgun meyveleri kesip kesit resmini ters ışık almayan bir yerde çekerek kataloglarına eklesinler ki renkle ilgili daha iyi bir fikrimiz olsun.

2) Burda tohum dağıtılırken, ilk tohum kaynağının mutlaka belirtilmesi gerek. Aksi durumda örneğin koyu kırmızı et veren bir tohum varsa, onun ardını kaybederiz, arada kaynayıp gider.

3) Yetiştirenler şaşırtmadan hasada geçen süreyi ve ortalama meyve ağırlıklarını kaydederlerse, tasnifte işimiz kolaylaşır.

4) Sarı (turuncu değil) etli karpuz veren ayrı bir tohum olma ihtimalini de aklımızda bulunduralım. Anadolu'da sarı etli karpuzlar yaygın şekilde bulunuyor.

5) Sonuçta en az üç (açık kırmızı, turuncu ve beyaz) et rengine sahip Çekirdeği Oyalı tohumu bulunuyor. Bu, beşe de çıkabilir (daha fazla da olabilir).

Sn malbman, bir de siz geçen sene etkinlikte dağıtılan tohumlardan almamış mıydınız?

Taşlıbahçe ve Muda beğendi.
birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025