![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
![]() |
#331 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-03-2013
|
Bana gelen tohumları hafif aralıklarla ektim.Zannedersem pek fire vermedi çünkü baya sık oldular.Sadece hayvan gübresi verdim.Tek kök değil sanırım hepsi ayrı ayrı kökler. |
![]() |
![]() |
![]() |
#332 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 26-11-2011
|
Resimden anladığım kadarı ile bitkiniz çiçeklenmeye başlamış ve tohuma kalkıyor. Umarım diğerlerinde bu durum erkenden oluşmaz. Bu bitki için önemli olan çiçek açmadan evvel bitkinin yapraklarının kurutulmasıdır. |
![]() |
![]() |
![]() |
#333 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#334 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-09-2013
|
Arakdaşlar bir sorum var domateslerle ilgili; Örneğin sarısalkım domatesimin üzerinde 50 tane çiçek avrdı, tek kök ve 3 gövedede ancak çiçeklerinin çoğunu dökmüş, bu süreç normal midir? topu topu 10 tane çiçek kalmış, 12li çiçekli dalda 2-3 tane anca domates tutuyor. Budama mı yapmalıyım alt sürgünlerden acaba? Cevaplandırırsanız sevinirim. Not: Mini kiraz domatesler seneye yerini kesinlikle hak etti şimdiden ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#335 |
Moderatör
|
Yalnız sadece fotoğrafını çektiğim çiçek açıyor diğerlerinde tomurcuk yok yaprakları da daha açık renkli. |
![]() |
![]() |
![]() |
#336 | |
Moderatör
|
Hava çok dengesiz bence o yüzden bendeki domateslerde de çiçek tutumu zayıf. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#337 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#338 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2013
|
Sayın sigacık'ın paylaştığı çeşme pembe domates sırık mı oturak mı, bilen var mı acaba? |
![]() |
![]() |
![]() |
#339 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
|
Bildigim kadariyla oturak. |
![]() |
![]() |
![]() |
#340 |
Ağaç Dostu
|
Çekirdeklik Kabak Erkek çiçek 5 gün önce açmış ve kapanmıştı. Dün açmamış bu dişi çiçeğe, kapanmış erkek çiçek ile tozlaştırma yaptım. Tozlaşıp tozlaşmadığını bilmiyorum. Bahçede ilk kabak çiçekleri bunlar. Şansa kaldı. Bu arada yaprak iriliğinden de bahsedeyim, diğer kabakların iki katı genişliğinde yaprakları var. ![]() Early Golden Summer Crookneck Şimdilik bir sıkıntı yok. Güzel gelişiyor. ![]() Domates ?. İlk çiçek salkımlarında epey çiçek var. 2.3. ve 4. salkımlar oluştu. Ama onların tomurcuk sayısı yarı yarıya. Şimdiden kocaman bir bitki oldu. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#341 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-09-2013
|
Gerçekten domateslerim yağmurun etkisiyle görüntü itibariyle hayıtı andırmaya başladı. ![]() 40 cm arayla diktiydim aralarına biber de serpiştirdiydim, gömüldüler gittiler ![]() Çeşme pembe domtes sanırım yarı sırık, bendeki gelişimleri bu şekilde ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#342 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2013
|
Çeşme pembeyi sormamın sebebi; sırık olan domateslerin hepsi koltuk alma denilen kısımları yeni bir dal şeklinde büyüyüp gelişirken, çeşme pembenin koltuk alınacak kısımları direk çiçekli olarak uzamıştı bende dokunmamıştım hiçbirine. Boy olarak sırık olanlarla aynı durumda. |
![]() |
![]() |
![]() |
#343 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Son bir haftadır şiddetli yağan yağmur ve dolu nedeniyle güç bela çimlendirip şaşırttığım pek çok bitkiyi henüz fide aşamasında yitirdim. Artık bahçe ve saksılarda geriye neler kaldı bilemiyorum. Yarın yağmur yok gibi görünüyor, gidip son hallerine bakacağım. Umarım üç beş birşey kalmıştır da en azından onlardan tohum elde edip bu yıl tohum takasa yollayabilirim. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#344 |
Ağaç Dostu
|
1 Haziran 2014' den Chocolate Habanero Biber (Sn. bahcedenn) ![]() Yabani Roka - Wild Rocket (Sn. MeyveliTepe) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#346 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-05-2013
|
Sayın Meyvelitepe den gelen kalıcı ıspanakları dün toplayıp pişirdim çok lezzetliydi |
![]() |
![]() |
![]() |
#347 |
Ağaç Dostu
|
Sn Meyvelitepe:Kıvırcık salata (green star) |
![]() |
![]() |
![]() |
#348 |
Ağaç Dostu
|
Sn: birnefestoprak / pepperoncini biber |
![]() |
![]() |
![]() |
#349 |
Ağaç Dostu
|
Sn: meyvelitepe / san marzano domates |
![]() |
![]() |
![]() |
#350 |
Ağaç Dostu
|
Sn: bahçeden / ırak domatesi |
![]() |
![]() |
![]() |
#351 | |
Moderatör
|
Spagetti kabak mantari hastalıklara hassas. Dikkat etmek lazım ama verimi iyi. Lif kabağı ise uzun bir vejetasyon dönemi ve sıcaklık istiyor. Su kabağı için sorun yok. Lif kabağı için havalar biraz serin gidiyor. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#352 | |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#353 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Hiç olmaz mı, dolu ve yağmurdan çok etkilenmeyen bir kaç bitkiden biri. Neredeyse 1 aydır sürekli yapraklarını koparıp tüketiyoruz. Gevrekliği ve aroması mükemmel. 2-3 kök sarı sarı çiçek açmış. Nasip olursa tohumlarını da göreceğiz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#354 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Tadını merak ediyorum demeyeceğim. Ne kadar güzel olduğunu evvelki yazdan biliyorum. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#355 |
Ağaç Dostu
|
Çekirdeklik Kabak Erkek ve dişi çiçek yarın açacak. Bu sefer tozlaşma sıkıntısı yaşamayacak gibiyiz. İlk dişi çiçek hala belirsiz. Havalar bir iyi bir kötü gidince gelişmeler yavaş. 2-3 gün içinde yaa büyüyecek ya da ölecek. ![]() Early Golden Summer Crookneck 2-3 dişi çiçek var. Ama ortalıkta erkek çiçek yok. Bu yarın açacak. Artık çekirdeklik kabağın erkek çiçeği ile tozlaştırılacak. ![]() Marina Di Chioggia kabak İlk dişi çiçek gelişmeye devam ediyor. 3-4 gün içinde bir aksilik olmazsa açacak. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#356 |
Ağaç Dostu
|
Salkım Süs Biberi Bizimkisi yine iş başında, bir sürü tomurcuk oluşturmuş. Bu sene bakım iyi olunca geçen seneki bitkiye göre daha güzel gelişti. ![]() Jalapeno Biber Bahçede iki kök var. İkisi de çiçek açtılar. İki ayrı 30 litrelik saksıda da birer kök var. Saksıdakilerden bir tanesi 50 cm boyuna ulaştı. Çift çatal bile oldu. Tomurcuklar çiçek açma aşamasındalar. Onlar meyve verince paylaşacağım. ![]() Arnavut biberi Üç kök var.(Bir tanede aynı bardaktan şaşırtmıştım. Ama o pek büyümüyor. Onunla dört kök.) Gelişimi yavaş ilerliyor. ![]() Not: Diğer çeşit biber ve domatesler kağıtta düzenli bir şekilde yazılıydı. Kağıdı kaybedince hatırlayabildiklerimi fotoğraflayıp yayınlıyorum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#357 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2013
|
sap kerevizlerimin terasta olanlarını bu gün yapraklarından kestim. yeniden tazelensinler diye. boyları biraz kısa oldu sıcaklardan, azbirazda yapraklarında sararanlar var ama hiç birini telef etmek yok. ![]() nohutlu yemeğini yapacağım. bahçemdekilerde büyüyorlardı gidince onlarıda biçeceğim. paylaşımcı arkadaşlara teşekkür ederim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#358 |
Ağaç Dostu
|
Cherokee Purple Domates Şimdilik 7 meyve göze çarpıyor. ![]() Black Prince Domates İki çiçek meyve bağladı. Çok fazla çiçek var. Hepsi meyve olursa güçlü desteklemek lazım. ![]() Roma Cherry Domates İlk salkımdaki çiçekler tozlaşmadı sanırım. Ama çiçeklerde dökülmedi. Belki ilerde meyve bağlarlar. Bunlar ikinci salkımdakiler. Şimdiden bir çok salkımı var. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#359 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|